Koeien uitgebroken door helikopters, klachtenlijn onbereikbaar

Een groep laag vliegende helikopers zorgde voor schrik bij boer Dirk de Graaf uit Fluitenberg. Door het geluid schrokken zijn jonge koeien, braken ze uit en liepen ze meerde palen omver.

Deel dit topic

Reacties

+1
HendrikR
Eind september Apache over bomenrij direct boven de koeien. Eenderde door de draad, 4 lichte speen schade. Vorige week 3 transporthelikopters net langs de weide. Ging nog net goed. Deze week colonne van 10 helikopters over de stal, ook gelijk weer de kop in de lucht. Als ze het geluid al horen aankomen.
Zit schijnbaar net in een vliegroute voor laagvliegen boven bos. Eerste keer melding gedaan. Krijgt gewoon een standaard antwoord.
karrel
Afgelopen weekend bij ons idem. Heb ik een klacht van gemaakt en dit was het antwoord wat ik binnen 24 uur kreeg. Lijkt me duidelijk zo.

Geachte meneer.........,

U heeft recentelijk een melding gemaakt naar aanleiding van overlast inzake vliegactiviteiten van de Koninklijke Luchtmacht.

Onze excuses dat uw koeien last hebben ondervonden van onze toestellen. Ik hoop dat zij het maken. Mocht u in de toekomst een schade willen melden, kunt u een schadeclaim in te dienen via de zelfde weg als u deze klacht heeft ingediend.

Van 31 oktober t/m 18 november 2022 vindt de grote (internationale) militaire oefening FALCON AUTUMN plaats in Nederland. Tijdens FALCON AUTUMN worden grootschalige luchtlandingsoperaties beoefend, waarbij meer dan duizend militairen van land- en luchtmacht en zevenendertig helikopters op verschillende locaties in Nederland worden ingezet. De oefening wordt georganiseerd door de Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikopter Commando. Daarnaast doen er militairen en helikopters uit Duitsland, Polen en de Verenigde Staten aan de oefening mee.

In de complexe wereld waarin we leven is internationale defensiesamenwerking van toenemend belang voor het behoud van vrede en veiligheid. De veiligheidssituatie vraagt daarbij om eenheden die op zeer korte termijn in internationaal verband inzetbaar zijn. Dat stelt hoge eisen aan het vermogen om samen te werken met eenheden uit verschillende landen. Door met internationale partners te trainen en te werken, verbeteren we onze samenwerking en het vermogen om snel gezamenlijk op te treden wanneer de situatie daarom vraagt.
De vliegbewegingen vinden wekelijks van maandag tot en met zaterdag plaats. Defensie bereidt militaire oefeningen zorgvuldig voor, zo ook militaire vluchten. Essentieel voor alle vliegende eenheden van de Koninklijke Luchtmacht, maar ook voor de omgeving waar defensie oefent. Vliegbewegingen spreiden we zoveel als mogelijk over de diverse oefengebieden, toch kunnen we niet voorkomen dat er soms overlast veroorzaakt wordt.

Voor meer achtergrond- en actuele informatie omtrent deze oefening kunt u terecht op de volgende website:
defensie.nl/onderwerpen/falcon-autumn/
Op deze website kunt u, onder het kopje ‘Downloads’, tevens de (laagvlieg)ontheffingen en de tijdelijke oefengebieden vinden. In de bijlage treft u een infographic aan met daarin een weergave van de oefengebieden en globale informatie.

Uw melding wordt in het klachtensysteem geregistreerd en middels een jaarrapportage gerapporteerd aan de Minister van Defensie.

Mocht u toch nog in contact willen komen met een van onze medewerkers, dan kunt u via onze website een bericht achterlaten.

Met vriendelijke groet,


Bureau Geluidshinder Koninklijke luchtmacht
weurding
Klachtenlijn neemt de vooral frieze aangiften op tot er een tolk beschikbaar is😁
Jawis
@weurding klopt... ze verstaan er geen zak van... hoe heet zo'n chinook in het fries???
buorman
@Jawis In aparte giselwjuk.
kanniewaarzijn
Enne.....hoe zit het met de stikstof"uitstoot"??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's geluid en koeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN