Overijssel vraagt om dwang.

Dwingende maatregelen om bij bedrijven N ruimte vrij te maken tbv PAS melders . Goed idee om eigen vergunde ruimte bom vol te houden?:
Quote:
boerderij.nl/overijssel-wil-actie-uit-den-haag-voo…

PAS-melders in Overijssel hangt een dwangsom boven het hoofd. De provincie Overijssel zegt juridisch geen opties meer te hebben en wil actie van Den Haag.

Deel dit topic

Reacties

Koeien boertje
Dat is in heel Nederland verstandig
bio boer
Welk artikel bedoel je doe de link er even bij
bio boer
@bio boer dit bedoel je ?

boerderij.nl/overijssel-wil-actie-uit-den-haag-voo…

Extra stikstofruimte nodig
Daarbij vindt Overijssel dat er versneld stikstofruimte moet komen voor de legalisatie van de PAS-melders, want als de knelgevallen opgelost zijn, is het mogelijk dat er nieuwe handhavingsverzoeken komen en er meer boeren in eenzelfde situatie terecht komen. Wat Overijssel betreft moet minister Van der Wal ‘dwingende instrumenten’ inzetten om die ruimte vrij te spelen.
bio boer
@bio boer met deingende maatregelen weer nieuwe knelgevallen ?
Arnold1988
@bio boer Worden artikelen over N bewust geschreven door mensen die geen kennis van het dossier hebben?
bio boer
@Arnold1988 of ze schrijven wat provincie Overijssel communiceert ze hadden er bij kunnen zetten of dat juridisch nog grote vraagtekens heeft maar ja als zo begint komt er ook weer geen einde aan zo artikel
+1
mlkvhoudr
@bio boer link van gerlant die ik vandaag al postte en wat niemand intereseerde😏😉

prikkebord.nl/topic/297059/…
sorry
@mlkvhoudr op die manier is er staatssteun,waarom laten ze het de pasmelder niet zelf kopen
mlkvhoudr
@sorry dat schijnt niet te kunnen op het moment ik begrijp dat ook niet
+1
bio boer
@mlkvhoudr ik had hem gezien ik reageer veel maar niet op alles 😜
+1
Snuf
Ze kakelen als een kip zonder kop .dwingend instrumenten. Onteigenen dus .maa ja bij Onteigenen gaan de stikstof 100% naar de natuur . is in het debat ook aangeven zelfs door tjeert hier mee komt er geen stikstof ruimte vrij voor de pas melders
+2
Bekkink
Wanneer worden de ambtenaren eens aangepakt die deze pas regels gemaakt hebben?
Arnold1988
nieuweoogst.nl/nieuws/2022/…

‘En als het uitstellen echt niet kan, dan vinden we dat de overheid de dwangsom van deze boer moet betalen totdat zijn bedrijf volledig is gelegaliseerd.’, aldus Bruins.

Mag hopen dat hij meer verstand van koe heeft😎
+1
kanniewaarzijn
@Arnold1988 Tja, die LTO! Enerzijds zich opwerpen als redder van de boer en aan de andere kant boerengrond mee aanwijzen als nieuwe natuur....
+2
rene-de-jong
De provincies hebben wel degelijk nog juridische mogelijkheden, het ontbreekt namelijk aan onderbouwing, onderbouwing voor de rechter die moet beoordelen of handhaving terecht is aldus Stibbe;

stibbe.com/nl/publications-and-insights/…

"Zijn bevoegde gezagen verplicht om handhavend op te treden?

De vraag die zich voordoet is of deze rechtbankuitspraken – waartegen hoger beroep bij de Afdeling aanhangig is – betekenen dat bevoegde gezagen verplicht zijn om bij een handhavingsverzoek tegen een PAS-melder tot handhavend optreden over te gaan.

De provincie Overijssel meent kennelijk van wel. Onlangs stuurde de voorzitter van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel namelijk een brandbrief aan de minister over de handhaving van PAS-melders. In die brief zette de voorzitter uiteen dat de provincie Overijssel zich gedwongen ziet om tot handhaving van vier PAS-melders over te gaan. Aanleiding daarvoor vormde de (hiervoor reeds aangehaalde) uitspraken van de van de rechtbank Overijssel van 25 januari 2022. De rechtbank oordeelde in die uitspraken dat de provincie Overijssel in het besluit om van handhaving af te zien “niet inzichtelijk [had] gemaakt wat of hoe groot in dit geval de inbreuk is op de belangen die zijn betrokken bij de bescherming van de natuurlijke kenmerken van het betrokken Natura 2000-gebied”. Zo was in één uitspraak bijvoorbeeld onduidelijk “wat de huidige situatie van de te beschermen natuurwaarden is, in hoeverre de instandhoudingsdoelen voor de te beschermen habitattypen en Habitatrichtlijnsoorten worden gehaald en welke gevolgen de geconstateerde overtreding heeft.” De provincie had, kortom, de natuurbelangen onvoldoende bij de belangenafweging betrokken.
"

"Dat vergt wellicht een hoop onderzoek van de provincies, maar maakt het niet onmogelijk"

of ontbreekt het de Provincies en diens juristen wellicht aan kennis ? kennis van getallen......

Het lot van deze bedrijven ligt dus in handen van de bekwaamheid van deze juristen en de wil van de gedeputeerden.

Je melden bij RVO geeft dus geen garantie want de mallemolen draait sneller dan de beloftes van de minister (via de WSN) aan LTO, de beloftes zijn dan dus niks waard.


Dit allemaal nog los van de waanzin die Aerius uitkraamt, dit zou alleen al een argument kunnen zijn (verwijzend naar Wijnker van het RIVM) maar ook zouden (alle) provincies een drempelwaarde moeten eisen.
Thans is deze 0,00 niks ofwel nihil, bouwen wordt voorlopig dus niks

Aan juridische onderbouwing wordt gewerkt, nou nog een club die dit oppakt en begrijpt....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overijssel en den haag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!