Provincie weigert uitvoerig natuuronderzoek bij veehouders en legt zaak voor aan Raad van State

Quote:
Valentijn Wösten van MOB is woest over de nieuwe uitspraak van de Raad. “Ik ben er nog steeds verbijsterd over.” Het gevolg van die uitspraak is dat veehouders meer mest mogen uitrijden over hun land dan nodig is. En als ze zelf niet veel mest uitrijden, kunnen ze dat recht ook verkopen aan anderen. Daarmee wordt volgens Wösten het stikstofprobleem enorm vergroot. Stikstofrechten moeten juist worden verminderd om het stikstofprobleem op te lossen. De Raad beslist binnen drie weken of de provincie alsnog nader onderzoek moet doen.

Ondanks een rechterlijke uitspraak is de provincie Overijssel niet van plan om te onderzoeken of acht Overijsselse veehouders mogelijk illegaal werken. De provincie stapte vandaag naar de Raad van State om het door de Zwolse rechtbank verplichte onderzoek te laten blokkeren. “Die onderzoeklast is enorm en ondoenlijk”, aldus een provinciewoordvoerder.

Deel dit topic

Reacties

+5
BoerBart
Wat een geneuzel en gewauwel. Dit heeft niks met de natuur te maken.
Beste Valentijn en beste Johan, probeer geloofwaardig te blijven. Opkomen voor de natuur in deze kapitalistische wereld, is goed en noodzakelijk. Maar stop alstublieft met deze veel te ver doorgevoerde, haarkloverij.
Zo gaat alles kapot, ook de natuur.
jan 10
Valentijn Wösten van MOB is gewoon een brutaal mannetje,daar valt niet mee te praten en met Vollenbroek al helemaal niet.
Ze hebben 1 doel,alle vee het land uit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , woest , veehouders , illegaal , uitspraak , uitrijden , overijssel , stikstofrechten , mob en stikstofprobleem geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0