2030 niet heilig nox en nh3 niet uitwisselen extern salderen...

Kamer veegt zoneringsvoorstel Remkes van tafel en vindt 2030 ‘niet heilig’
8 november 2022Politiekreageer
Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat Nederland niet moet worden ingedeeld in rode, gele, groene en oranje gebieden, zoals Johan Remkes in zijn advies had voorgesteld. Een motie van VVD en PvdD daarover heeft een meerderheid van stemmen gehaald.
Daarentegen stemde de Kamer wel in met het voorstel van Remkes om de deadline van 2030 niet heilig te laten zijn. Een motie van BBB, JA21 en BVNL om de stikstofdeadline van 2030 niet dogmatisch te laten zijn werd door een meerderheid van de Kamer gesteund.

Ook een motie van de BBB om inzichtelijk te maken welke emissiereductie de landbouw al heeft gehaald sinds 2018, kon op een meerderheid rekenen. Daarnaast moet de regering gaan voorkomen dat NOx en NH3 uitgewisseld kunnen worden bij extern salderen, kijken hoe het toepassen van de best beschikbare technieken kunnen bijdragen aan vermindering van de stikstofuitstoot, en kijken hoe ze boeren nabij Natura 2000-gebieden financieel kan ondersteunen bij het aanpassen van hun bedrijfsvoering.

Ook roept de Kamer de regering op om samen met Duitsland en België te komen tot een gezamenlijke aanpak om stikstofneerslag te reduceren. Dit omdat een groot deel van de Nederlandse stikstofneerslag uit het buitenland komt.

Deel dit topic

Reacties

buorman
''Daarnaast moet de regering gaan voorkomen dat NOx en NH3 uitgewisseld kunnen worden bij extern salderen,'''
Dat word bouwen met paard en wagen, en schapen KNIPPEN voor isolatie ipv rockwool....
+2
Realisme
@buorman gaat wol ook weer een keer wat opbrengen
+4
marcel r
Nu nog even juridisch afdwingen dat ook alle bedrijven buiten de landbouw een NB-wet vergunning aan moeten vragen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , landbouw , advies , belgië , bedrijfsvoering , salderen , tweede kamer , stikstofuitstoot , Aanpassen en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0