RIVM directeur Wijnker; Aerius kan niks


Quote:
Het RIVM werd gisterochtend naar de Tweede Kamer ontboden door CDA-kamerlid Derk Boswijk. Het door rekenfouten in zijn lijstjes met grote...

Deel dit topic

Reacties

+6
rene-de-jong
Jaap Hanekamp doet er een 'klein' schepje bovenop 😁
jaaphanekamp.com/blog/…
+1
nescio
@rene-de-jong met dank aan de vraag van Bromet om een top 100. Misschien kunnen de 36 çonsensus' wetenschap wappies aangeven wie de piekbelasters zijn?
jan w
@rene-de-jong
Maar als het Aerius systeem uit de lucht zou gaan, hoe zit het dan met de pasmelders, hebben die dan niet een nog groter probleem?
Nevergiveup
We hebben heel veel geleerde mensen , vooral bij Het R-ijks I-nstituut Voor M- allepietjes
+3
Nevergiveup
.

(klik om te vergroten)

Weidezicht
Gaat dit succes (als ik e.e.a. ook op foodlog heb gelezen, gaat Aerius onderuit en zal verdwijnen) de boeren de kop kosten? Dus enige optie om stikstofdeposotie te verlagen, is uitstoot beperken, dus generieke korting van tientallen procenten? Zie ook foto hieronder.
jg
@Weidezicht Generieke korting van 30 % op vergunning en verplichting tav reductie. Zoiets ??
+6
rene-de-jong
@Weidezicht De snelst mogelijke manier van deze verzonnen depositie te verlagen is door de verzinsels er uit te halen, wat er niet is kan ook geen schade aan richten.

Aerius/OPS verzint droge depositie en daarmee wordt ook de schade aan de natuur berekend/verzonnen.
Weidezicht

(klik om te vergroten)

+1
BertK
RIVM zegt hier eigenlijk dat TNO gelijk heeft met significantie rapport dat Aerius pas vanaf 7 mol wat vertelt. Geen pasmelders probleem meer!
+1
spotmelker
@BertK dan is de vraag "wat" vertelt Aerius dan? Een model wat slechts functioneert binnen een bepaalde bandbreedte is "niks" . Dan ben je gewoon aan het gokken en leun je op toevalstreffers. Maar zo zit de wetenschap hier blijkbaar in elkaar...
BertK
@spotmelker Wat mij verbaast is dat hier door deze directeur het hele stikstofvergunningsstelsel wordt opgeblazen en er is nauwelijks ophef over. Als dit het RIVM standpunt is, is er geen NB vergunningaanvraag meer te beoordelen zonder aanpassing van het systeem. Zonder Aerius geen passende beoordeling tav stikstof.
+2
spotmelker
@BertK het hele Nb-vergunningstelsel was/is een tijdbom. Maakt niet uit of Vollenbroek, RIVM of wie dan ook hem opblaast. Wet is niet handhaafbaar, geeft 0 rechtszekerheid en beschermt nog minder. Kun je maar 1 ding: weg ermee! Wil men krimp dan gaat dat via de kassa.
BoerBart
@spotmelker 25 november komt van der Wal met een soort van "Herijking"van de Aerius.
Waarschijnlijk kan er dan weer gebouwd worden.
Jawis
@BoerBart net zoals met de pfas.?
Theo61
@Jawis Daarbij zijn ze door de bouw teruggefloten, dat kon binnen een paar maanden wel gerepareerd worden door de norm te verhogen, zolang de bouw denkt dat ze stikstof bij die boertjes kunnen halen gebeurd er nog niets.
Jawis
@Theo61 precies....het kan dus wel....met goede wil...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rivm , tweede kamer , aerius en derk boswijk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0