Rockwool wil een van de drie ovens elektrificeren voor 2030



Quote:
Rockwool in Roermond – een grote uitstoter van ammoniak – wil een van de drie kolengestookte ovens elektrificeren voor 2030. De fabrikant wil daar wel veel overheidssteun voor ontvangen, anders wordt het te duur en verliest het bedrijf zijn concurrentiepositie.

Deel dit topic

Reacties

Albert Altena
Waarom zou je iets met veel subsidie laten elektrificeren als er nog lang niet genoeg groene stroom is.
Het is zelfs zo dat uitbreiding van groene stroom nog minder is dan de uitbreiding van behoefte.
Maw. wordt er elk jaar nog meer delfstof verbruikt.
overstekend wild
@Albert Altena €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
nitevd
Twee andere quotes uit het artikel om het verschil in benadering van industrie en boeren te benadukken. (N.b. Rockwool ligt erg dicht tegen N2000 gebied de mijnweg en ruim binnen 25 km van de Peel en Leudal en enkele andere N2000 gebieden) Q1: "Het bedrijf zegt te voldoen aan de regels en wijst erop dat vergeleken met de jaren negentig de uitstoot met een kwart is gereduceerd." en Q2: „Er zijn geen afspraken gemaakt over stikstofreductie, omdat de doelen voor de industrie nog niet bekend zijn. We wachten op het Rijk.” Daar komt het Rijk naar verluidt pas halverwege volgend jaar mee."
+2
Weidezicht
@nitevd en dus moet de landbouw ook tot halverwege volgend jaar op zijn handen zitten en geen landbouwakkoord sluiten. Eerst duidelijk wat ze met de rest gaan doen. Open eerst maar vrijwiligge opkoopregeling en kijk wat dat oplevert.
bio boer
Isolatie maken we tegenwoordig van vezelhennep toch
Van-Epscheuten
@bio boer lijkt me wat brandgevaarlijk eigenlijk. Rockwool is helemaal anorganische, en erg brandveilig
bio boer
@Van-Epscheuten daar heb je wel punt ja
Van-Epscheuten
@bio boer misschien wat van die kerstboom-brandvertrager over de hennep spuiten. 🙂👍🏻

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN