MRIJ-koeien maken plaats voor Aziatische waterbuffels

De roodbonte MRIJ-koeien op Natuurderij Keizersrande in de IJsseluiterwaarden bij Deventer maken begin volgend jaar plaats voor 40 Aziatische waterbuffels, eigendom van Emma Vlaanderen en Olivier Schutzelaars van Boer ’n Buffel in Amstelveen.

Deel dit topic

Reacties

+3
hypotheekboer
Klinkt meer als een fosfaat of managementprobleem voor deze vooraanstaande Caring Farmer. Eerst 75 MRIJ en straks 40 waterbuffels op 135 ha natuurgrond, en lege kuilplaten op Google Maps. 2021 geen kaasverkoop en 2022 geen vleesverkoop meer. En die mag nu het evangelie verkondigen bij de geitenwollensokken studenten. Dit moet wel haast een piekbelaster zijn, zit in een N2000 gebied.
+4
casev2
Staat een aardige voorraad stro in dat schuurtje als ik dat zo zie. Verder een leuk hobby (duur) projectje daar, waar heel wat ambtenaren mooi over kunnen opscheppen, maar met voedsel produceren heeft het maar bar weinig van doen...
buorman
@casev2 ''De 130 ha buitendijkse grond kreeg vier functies: natuur, waterbeheer, agrarische productie en recreatie. De locatie en de wijze waarop grond en boerderij zijn ingericht waren het resultaat van de ontwikkeling van dit uiterwaardengebied in het kader van Ruimte voor de Rivier waarmee de grote rivieren veiliger moesten worden.''
Zou dat stro mss ook rollen [natuur]hooi kunnen zijn?
Volgens hypotheekboer zijn de kuilplaten leeg, en volgens mij ligt er geen kuil aan het voerhek......
Twentsch Land
Pooooh ... die staan wel echt te erg met de poten in de mest.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vlaanderen , deventer , buffel en waterbuffels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0