Overijssel gaat handhaven bij PAS-melders - Nieuws stikstof


Quote:
De provincie Overijssel gaat handhaven tegen een vijftig PAS-melders en Interimmers. Dit bevestigt een woordvoerder van de provincie. Deze zegt geen andere k...

Deel dit topic

Reacties

+6
John Spithoven
Overijssel werd vorig jaar geconfronteerd met een 50 tal verzoeken tot handhaving inzake de PAS problematiek ingediend door de MOB. Na een zaak bij de rechtbank werd duidelijk dat Overijssel is al deze 50 zaken aan het kortste eind trok. En in plaats van dat gedeputeerde Ten Bolscher in hoger beroep ging bij de Raad v State, zette hij de handhaving verder door. Door deze stommiteit trok het de PAS problematiek vanuit het Haagse naar het Overijsselse. Een zeer domme handeling waardoor 50 bedrijven op verschillende momenten een dwangsom krijgen opgelegd. Bij SSC zijn er nu twee bedrijven onder de aandacht en worden bijgestaan. Bedrijven worden onder last van dwangsom gedwongen terug te gaan naar het laatste moment waarbij er nog een Wnb is afgegeven met een passende beoordeling. Vaak is deze niet aanwezig en moeten deze bedrijven terug naar het aanwijzingsbesluit 1994, 2000 of 2004. Bedrijven worden gedwongen om te halveren of erger. Zij kunnen bij de rechtbank in beroep tegen de dwangsom. Het recht op zelf legaliseren wordt door de Gedeputeerde Ten Bolscher ontnomen. Overijssel heeft extern salderen verboden. Ook de beloofde legalisering door de staat blijft uit. En dat terwijl wij dossiers hebben waarbij RWS volop stikstof koopt voor asfalt. En Ten Bolscher maar roepen ik kan niet anders. Politieke klungelarij. Daarnaast heeft SSC ook de latente ruimte optie deze lente bij de belangenbehartigers onder de aandacht gebracht, een vrijwillig opkoopprogramma voor latente ruimte waarmee PAS melders geholpen worden. Maar belangenclubs hebben er geen flikker mee gedaan. Schofterig!

De bedrijven zitten op dit moment in een vreselijke situatie waarbij emoties hoog op lopen. Belangenbehartigers doen weinig met deze bedrijven, ondanks dat bijvoorbeeld ik de aflopen dagen de problematiek bij v d Tak onder de aandacht heb gebracht. Maar geen reactie. Hij zal wel druk zijn met zijn Duurzaam Evenwicht verhaal samen met Bouwend Nederland. Maar ook andere G8 clubs zijn drukker met zichzelf dan met dit soort gevallen.

Oproep naar alle boeren. Maar gebruik van je demonstratie recht en laat nu echt eens zien wat Een voor allen, allen voor een betekent. En begin in Overijssel.
Twentsch Land
Ben in het pas gebeuren niet zo thuis en ken de in en outs niet zo, ook ten aanzien van ten Bolscher ..... wat ik wel kon waarderen van hem is dat hij opkwam voor en zei dat bedrijven die zich vrijwillig lieten uitkopen geen beroeps verbod moesten krijgen en ook door de fiscus met rust moest worden gelaten, dat is wel te waarderen.


@John Spithoven
HansBa
@John Spithoven zitten die bedrijven dan al sinds vorig jaar in spanning? En waarom doet LTO niets voor deze bedrijven, zij zijn toch juist zo druk voor pas legalisatie?
Snuf
@HansBa ze zijn mede verantwoordelijk voor de kloote zooi door het ondertekenen van het PAS convenant
robbies
@John Spithoven
Quote:
Gedeputeerde Ten Bolscher ontnomen. Overijssel heeft extern salderen verboden

En in Brabant verkocht de provincie stikstofruimte aan de hoogste bieder omdat het rijk de PAS-melders zou legaliseren
+7
rene-de-jong
@John Spithoven Zojuist maar weer eens E500,= in de SSC pot gestort, dit kun je toch niet zomaar wegklikken.

of denken de meesten; gelukkig niet bij ons en de groeten?
Arnold1988
@rene-de-jong Heb geen moeite om jouw vraag te beantwoorden
Het oprechte antwoord zal wel de nodige schofferende opmerkingen opleveren
Dat nemen we maar voor lief
Ik denk dat je laatste zin voor een groot deel van de sector de enige gedachte is
+2
de jonge
@rene-de-jong weet niet hoeveel leden ze hebben maar de contributie mag om mij ook wel wat omhoog, zo bereik je alle leden en krijg je structureel meer armslag denk ik, dan nog mensen met losse bijdrages zoals jij er bij en dan kunnen ze steeds meer bereiken...
+12
John Spithoven
@rene-de-jong Beste Rene, ( en velen anderen) dank voor je donatie.
Maar ook dank voor het vele uitzoekwerk wat je voor ons en de sector verricht. Je helpt ons allemaal enorm verder Dank!
+3
hans1980
@John Spithoven vraag me af wat lto 10.000 leden x €1000 met die €10.000.000,- doet??
+1
MaFlodder
@John Spithoven extern salderen was toch weer beperkt open? En waar is alle ruimte van stoppers vanaf 2015 gebleven dan zou dat toch voor deze pasmelders kunnen
John Spithoven
Overigens heb ik v d Tak donderdag al op de hoogte gebracht, maar een reactie bleef uit. Ook andere belangenclubs zijn al een tijdje op de hoogte, maar er gebeurt weinig.

SGP is wel druk in de weer, waardering daarvoor. Rest van de politiek hangt zoals altijd in hun Haagse bubbel.
+2
John Spithoven
@John Spithoven Wat is er in de 3,5 jaar tijd voor de PAS knelgevallen gedaan.

LTO heeft de Wer stikstofreductie en natuurherstel gesteund. Daar zat een clausule in dat PAS knelgevallen binnen drie jaar gelegaliseerd werden. Maar de prijs was hoog. De WSN leverde een emissie reductie doelstelling op van 26 % in 2030 die in het regeerakkoord op aangeven van de door oa LTO bejubelde Remkes. En wat heb je aan een clausule van drie jaar als halverwege de provincie de PAS knelgevallen voor de trein duwt.

Dan FDF, die wilde bij de rechter afdwingen dat de wet eerder uitgevoerd werd en pas knelgevallen eerder geholpen werden. Maar een rechter toetst aan de wet dus dat bleek een tot nu toe onvruchtbare exercitie.
Agractie wil net zoals ssc de latente ruimte vrijwillig opkopen en onder de PAS knelgevallen schuiven. Maar ondanks dat ze bijna wekelijks bij v d Wal op de koffie gaan en haar op die manier een podium geven die ze niet verdiend, komen we daar ook geen steek verder.

Kortom verdeeldheid zorgt dat pas knelgevallen sneuvelen.

Nu kunnen wij wel een schade claim neerleggen, zal succesvol zijn alleen dat gaat wel een paar jaar duren.....
Twentsch Land
Nu kunnen wij wel een schade claim neerleggen, zal succesvol zijn alleen dat gaat wel een paar jaar duren.

Beter ooit dan nooit !

@John Spithoven
+1
John Spithoven
@Twentsch Land Die komt er ook. Ten Bolscher handelt in strijd met het legalisatie programma v d Wal...
+1
sorry
@John Spithoven 115000 euro , welke berekening zit daar achter?

+1
j h p
@John Spithoven Is het al geprobeerd om bezwaar te maken tegen de handhaving en dwangsom, en voor de rechter laten komen, PAS-melders hebben niets verkeerd gedaan, overheid wel.
Helemaal bij de positieve weigeringen, heten die toch?
+3
John Spithoven
@j h p Het heeft onze volle aandacht. Begin komende week komt er een juridisch handelingskader van SSC voor deze bedrijven.
j h p
@John Spithoven Is denk ik de enige weg zolang extern salderen niet mogelijk is.
Arnold1988
Veel sterkte gewenst voor de bedrijven die nu zwaar getroffen worden
We zullen het vaker gaan zien verwacht ik
Zodra de eerste slachtoffers van grondgebondenheid gaan vallen, wie staat er dan voor hen klaar?
cornelissen
Quote Reactie van @Arnold1988:
Veel sterkte gewenst voor de bedrijven die nu zwaar getroffen worden

Inderdaad, maar de 50 bedrijven zijn door de MOB geselecteerd. Ik heb een angstig vermoeden , dat er ook zeker een paar tussen zitten, die overeenkomsten hebben met de melkveebedrijven ,genoemd in het FD van 21 oktober j.l in het artikel : boeren strijden om de schaarse ruimte voor mest. En die wekken nou niet overal met hun handelwijze enorme sympathie op.
+1
matt
@Arnold1988 voor grondgebonden zal er een ruime overgangstermijn komen,als dat al doorgaat.
En zeker geen dwangsom in je nek gekletst krijgen.
bio boer
@matt binnen 10 jaar stond in 7e actieprograma nitraat 2033 den denk
matt
@bio boer dan ben ik 65,hebben ze er 30 jaar over gelult.
pieta
Ik vind het een zeer trieste zaak.
hans-hans
@pieta ik vind het ook een zeer trieste zaak
bio boer
@pieta ja rare gang van zaken helemaal als exstren salderen niet mogelijk is de staat moet die veehouders schadeloos stellen dat zal telang duuren
+1
Noorderling
@bio boer
Probleem lost zich vanzelf op, weer een melder en boer minder...
Gedeputeerden zijn overal aan het shoppen maar krijgen niks gedaan, landelijk idem. Wat zijn woorden van politici nog waard?

Ze hebben bloed aan hun handen:
nieuweoogst.nl/nieuws/2022/…

foodagribusiness.nl/overijssel-gaat-niet-handhaven…
Noorderling
@Noorderling
Alles loopt op rolletjes?
Voorwaarde van gga is legalisatie, gaat vandaag of morgen de stekker er uit?

ltonoord.nl/belangenbehartiging/…

Quote:
PAS-melders en interimmers
Het legalisatietraject van PAS-melders en interimmers verloopt op dit moment traag en stroef. Tegelijkertijd lopen er verschillende verzoeken bij de provincie Overijssel om te handhaven bij deze bedrijven. De provincie kan deze handhavingsverzoeken alleen weigeren als er een duidelijk zicht is op legalisatie, deze bedrijven doen er verstandig aan om zich te melden bij RVO voor zover ze dat nog niet hebben gedaan. Ben Haarman, LTO-bestuurder regio Oost; 'Als er bedrijven zijn die zich nog niet gemeld hebben, dan zijn deze extra kwetsbaar omdat de provincie een eventueel handhavingsverzoek bijna niet meer kan afwijzen. Het bedrijf heeft dan immers niet de eerste stap gezet om gelegaliseerd te worden. Er is geen dus geen 'zicht op legalisatie', wat nu een belangrijk juridisch argument is. Deze bedrijven kunnen dan in de gevarenzone komen.
+1
bio boer
@Noorderling het organiserende vermogen van de overheid is treurig krijg niks voorelkaar zij zullen toch ook wel snappen dat ze op deze menier alle smenwerking verspillen maken zich zelf als grote vijand het grijgt zo wel echte toeslagen gehalte als boeren dwangsommen krijgen die niet zijn optebrengen door boeren
Weidezicht
@bio boer adema stond in de kamer donderdagavond 2 uur lang te hameren op het broze contact met de sector en het proberen samen te doen. Tjeerd was alleen masr druk om hem uit te laten spreken dat hij extra verzwarende maatregelen gaat treffen als tijdens de evaluties in 2025 en 2028 blijkt dat de doelen niet gehaald worden. Nota bene een wet die nog niet eens aangenomen is.
sjoerd de melker
Welke beslissing moet je nemen: € 75.000,- uitgeven aan ammoniak, als er een passende partij te koop zou zijn, of vertrouwen op de overheid dat de PAS melders gelegaliseerd gaan worden?
+1
sorry
@sjoerd de melker al zou je willen kopen dan moet de provincie dat wel mogelijk maken
HansBa
@sorry wat zou eigenlijk de reden zijn dat een provincie als Overijssel dat niet toestaat?
+1
marcsterreborn
@HansBa volgens mij is het bestuurlijke lafheid/angst.
Gedeputeerde Ten Bolscher leeft in een juridische werkelijkheid. Echter, de echte werkelijkheid is totaal anders. Daarom zou Ten Bolscher de moed moeten hebben om de strijd aan te gaan. Desnoods strijdend ten onder gaan. Pas dan kan hij zich in de spiegel recht aankijken...
+1
BertK
@sjoerd de melker Wat denk je zelf?

Niet wachten tot er niks meer te vinden is. Stel dat het systeem klapt, emissierechten blijven wel.
+1
matt
@sjoerd de melker de overheid is niet te vertrouwen,dat moet je onderhand toch wel doorhebben.
+1
Pietervannoord
Lijkt me juridisch niet houdbaar. De veehouder heeft een vergunning ‘gekocht’ de overheid maakt een fout en nu is je vergunning weg. De afgelopen maanden zijn er meer gebreken opgedoken aan de basis van de stikstofwet. Mi is handhaven dan onmogelijk. Geesje Rotgers heeft veel zaken aan het licht gebracht.
+3
John Spithoven
Nu meldt de Gedeputeerde naar betrokken veehouders: "Ik kan niet anders dan de handhaving door zetten....'

Onzin, er zijn vele opties om PAS knelgevallen te helpen

- vanuit de latente ruimte, vrijwillige opkoop , mits er voor de latente ruimte een passende beoordeling is gedaan.
- de bouwdrempel is gesneuveld. Deze ruimte in de bouwdrempel valt nu vrij. In het stikstof registratie systeem, het SRSS, zit in ieder geval de ruimte uit de saneringsregeling varkenshouderij, 2.8 mol
- de autonomie krimp van de sector de laatste decennia, daar is ook veel vergunning ruimte bij met een passende beoordeling. Deze zweeft op de markt, bijv bij ammoniakrechten.nl. De provincie kan daar zo kopen en pas knelgevallen helpen inzake handhaving.
- daarnaast kunnen pas knelgevallen innoveren . De sector en met name v d Tak heeft de mond daar zo vol van of dat het lijkt dat hij daar zelf belangen in heeft. Maar dat weten we natuurlijk niet. Één van de veehouders uit Overijssel zou met bijv de Lely Sphere gelegaliseerd zijn. Dan is dit de ultieme testcase. Provincie Overijssel budget vrij maken, PAS melder doet een intern salderingsverzoek met intern salderen Lely Sphere. Johan uit de tent lokken en laat de rechter dan maar beslissen of de Lely Sphere voldoet aan het voorzorgsbeginsel uit de habitatrichtlijn art 6.3.
LTO staat de PAS melder juridisch bij en na een jaar weten we of Duurzaam evenwicht van v d Tak ook een echte oplossing is of alleen een door de bouwsector gestuurde veekrimp🤔
Noorderling
@John Spithoven
Appeltje eitje zou je zeggen..
Wel opkopen, opkoopregeling varkenshouderij biedt alleen kansen in oost en zuid nederland.
Er is ooit gesteld, wie handhavingsverzoek krijgt wordt met voorrang gelegaliseerd. Dan zou handhaving een enorme kans zijn, wil men deze wedloop afsnijden? Ergens is er onwil te bespeuren in deze case.

nieuweoogst.nl/nieuws/2022/….
+2
John Spithoven
@John Spithoven Het blijft rustig op mijn vier voorgestelde opties. Betekent dat dat het niemand iets interesseert? Dat het echt ieder voor zich wordt? Er zijn door sectorpartijen diverse reductie oplossingen gepresenteerd, maar nu het er echt op aan komt gaan we dan allemaal duiken? Ik zou zeggen bijvoorbeeld voor LTO een uitgelezen kans om nu eens door te pakken en te laten zien dat de proefballontjes ook in het echie werken.

Ook met dit subsidieert project wordt stikstof vrij gespeeld.

melkvee.nl/artikel/…

Waar blijft het reductie resultaat? Voor de natuur? Voor de bouw? Of voor de sector/PAS knelgevallen.

Zal mij benieuwen.,..
+6
Weidezicht
@John Spithoven een vraag en een opmerking John, maar ook voor de medeprikkers. Vraag, wat voor soort Pas melders zijn er, ik heb weleens begrepen dat er ook pasmelders zijn, die totaal zonder aanvraag vergunning of aankoop (ammoniak??)rechten hebben gebouwd, stal volgestopt, daarmee gratis fosfaatrechten hebben gescoord, en toen gedwongen alsnog pasmelding hebben gedaan? Zo zijn er dus mensen die eigenlijk wel doelbewust risico hebben genomen en nu als pasmelder dezelfde medelijden opwekken?? Mijn opmerking hieronder is bedoeld voor ieder geval die op eerlijke wijze in de knoei is gekomen, of gaat komen.
Jij, john, geeft hierboven meerdere opties om die knelgevallen te helpen. Dat zijn allemaal oplossingen die dus moeten komen van andere partijen, dus LTO, of de provincie. Beiden over het algemeen niet doortastend als het eropaan komt, en dus wordt deze boer niet (op tijd) geholpen. In ander topic werd gesteld dat een overheid bijvoorbeeld schiphol of Tata de hand boven het hoofd houdt in het kader van landsbelang. Een prikker stelde de vraag of voedselzekerheid dan geen landsbelang is. Dat is het natuurlijk wel, maar er is maar 1 schiphol, 1 Tata enz. Er zijn echter 10 duizenden voedselproducenten, waarvan het merendeel altijd zal blijven leveren, dus voedselzekerheid lijkt op korte termijn geen gevaar te lopen. Hoe kunnen wij, als boeren zelf, nu deze eerst getroffen veehouder helpen? Door collectief zijn dwangsom te gaan betalen? Wordt niets, maar als nu de gehele melkveesector nu eens massaal voor deze eerstgetroffene (alle andere pasmelders volgen ook als er niets gebeurt) gaat staan, en laten zien dat voedselzekerheid niet zo zeker is als Rutte c.s. veronderstellen. Dan moeten de boeren landelijk, als eerste waarschuwing, toch maar eens allemaal de RMO een weekje doorsturen of afdwingen dat alle melk 2 weken lang de kaas en poeder ingaat en absiluut niet in de dagverse zuivel. Wil de fabriek dat niet toezeggen, moeter er masr trekkers voor het hek.... Even bepaalde schappen leeg. Om zo n actie te coordineren heb je natuurlijk ook weer eigenlijk een lto nodig, maar agractie of fdf zou hier, zeker qua netwerk, mee kunnen helpen. Als er niets gebeurt, wordt het dus een opruimbeleid 1 voor 1, tot de laatste zn eigen lampje uit moet doen.
+2
John Spithoven
@Weidezicht over het eerste deel van je bijdrage.

Zoals we allemaal hebben kunnen lezen in het FD zijn er verschillende soorten "knelgevallen"

De 2 uit Overijssel die bij SSC bekend zijn , zijn beide lid van LTO.

De ene is een varkenshouder die in 2011 zijn stal vervangen heeft, weinig groei, maar bevoegd gezag heeft een omgevingsvergunning afgegeven zonder " verklaring van geen bedenkingen" ( passende beoordeling bij een bouwvergunning van de provincie)
En de andere is een melkveehouder waar de groei in 2008 zit. Bedrijven die een vergunning voor febr 2009 aanvroegen konden geen passende beoordeling doen en zijn interimmers.
Beide dus tussen wal en schip beland.

Tweede deel.
De 4 opties die ik aangaf, is 1 van LTO/bouwend Nederland, latente ruimte verhaal is van Agractie en SSC.
SRV ruimte en autonome krimp/vrije handel moet de tweede kamer iets mee.

En centraal doe ik de constatering, er is geen wil ...
HansBa
@John Spithoven de wil onder boeren is er wel maar als de provincie niet wil of kan meewerken begin je niets. Optie 2 en 3 lijkt mij voor de betreffende veehouders de snelste oplossing. Maar ja, de overheid...
+1
BertK
@HansBa Als de overheid aangeeft HOE een pasmelding in een legale vergunning omgezet kan worden, zouden we al een heel stuk verder zijn.
Willem123
@John Spithoven GOED WERK VAN JOHAN EN ANDEREN, HEEL VEEL VEEL DANK
+2
overstekend wild
@John Spithoven kan me in alle 4 de punten wel vinden. Al lijkt mij vrijwillige opkoop van latente ruimte wel riskant met deze onbetrouwbare overheid. Maar hoe? Sjaak zijn trekkers doen het niet heeft het verleden al geleerd. Die van mij wel, maar dan moeten er meerdere sectoren aansluiten om het echt groot te maken.

Of gaan we voor juridische maatregelen en die 150 euro voor een halve tank diesel aan SSC doneren
Twentsch Land
Dat is zo bi zo beter .... en ach als die trekker toch moet lopen komt die tank wel vol.

@overstekend wild
Vdejong
Quote Reactie van @Twentsch Land:
zo bi zo beter
beter om bi te zijn??
labella
@Vdejong in potentie wordt iedereen als bi geboren, opvoeding en ervaringen bepalen welke richting je opschuift.
Twentsch Land
Grappig dat jij het heel anders leest dan bedoeld, onderbuik gevoelens jongen ?

@Vdejong
Vdejong
@Twentsch Land Ik weet wel dat je bedoelde sowieso, maar schrijf dat dan ook ipv zo maar iets neer te zetten. Sla het woordenboek er op na of zoek het op op internet.
+12
jan-cees
Het is heel erg opvallende dat alle LTO adepten zich nu plots niet laten zien maar vooral wegduiken.
Kom LTO ers wat doen jullie om de Pas melders echt te helpen??
Waar is Ben Haarman waar zijn Dirk en Trienke??? Waar is Bennie met een oplossing?
Of Esther met een behulpzame column van "Nu doorpakken"
Waar is Sjaak?
Waar zijn de beleidsmedewerkers die allemaal zo hard werken aan het dossier?
Waar zijn de Tweede Kamerleden die de transitie als een kans zien?

Allemaal mooie kletsverhalen maar echt iets concreets doen?
Helemaal niets.
+1
BertK
@jan-cees Als er hard gewerkt wordt achter de schermen is dat echt achter de schermen. Zelfs fdf hoor ik niet maar dat kan aan de omgeving liggen.
+1
Greetje
@BertK de betrokken bedrijven houden zich ook stil, op het prikkebord in ieder geval, ik hoop het maar, dat wat jij zegt, dat er achter de schermen nu eindelijk een oplossing bereikt wordt.
+1
marcsterreborn
@jan-cees Onnodige polarisatie weer. Wat doe jij als zelfbenoemd belangenbehartiger om de Overijsselse boeren te helpen? En wat heeft dat zoal opgeleverd?
+2
Snuf
@marcsterrebornik denk dat jan cees samen met John de boer ik kwestie meer ondersteund dan wie dan ook
marcsterreborn
@Snuf @Twentsch Land Een kopstoot mag wel. Daar is de kwestie ernstig genoeg voor. Ik vind het echter vrij dom om LTO af te branden als je niet weet wat daar gebeurt, en wetende dat je zelf ook nog niets bereikt hebt.
+2
Snuf
@marcsterreborn LTO is mede verantwoordelijk voor de ontstane situatie zij hebben immers het PAS CONVENANT ondertekend .niet jan cees en jhon
Twentsch Land
Wat achter de schermen allemaal gaande is weten we niet, ik denk dat ze op dit moment zich allemaal wel aan het verdiepen zijn hoe nu verder, dit heeft ook zijn tijd nodig, antwoord gaan ze wel geven en hoe groter een organisatie is hoe moeilijker het is omdat er meerdere verschillende belangen zullen zijn.

Wel kunnen we kijken naar wat is gezegd de afgelopen tijd en we kunnen daar wel de conclusie uit nemen dat uit de waarschuwingen van John ( ik denk van John nog meer als Jan Cees ) en Jan Cees wel ter zijde zijn gelegd.

We wachten af... benieuwd wat lto en kemp als antwoord gaan geven.

@marcsterreborn
Johannushoeve cv
@Twentsch Land had ze dan geen plan b ? Ik mag aannemen dat je altijd zorgt voor een back-up plan .
Twentsch Land
Zou het niet weten, maar misschien wel maar vinden ze plan 1 beter en bespreken ze dat eerst.@Johannushoeve cv
de jonge
@marcsterreborn alweer vergeten dat de lto bij het eerste het beste voorstel de handtekening bij het kruisje al wilde zetten,omdat het ""niet zo gek leek''??
Snuf
@Snuf en dan ook nog met geld van boeren die geen lid van LTO zijn dat noem ik nog eens solidar
+3
Twentsch Land
De vraag die je stelt moet je denk ik toch anders zien.....John en Jan-Cees zitten voor zover mij bekend niet aan een onderhandelingstafel zoals o.a. LTO wel. Zowel John als Jan Cees hebben al geruime tijd gewaarschuwd voor wat nu gaande is, het lijkt er op dat deze waarschuwingen toch wat ter zijde zijn gelegd en dat o.a. Lto een eigen weg heeft gevolgd......even nu een kopstoot mag dan ook gerust.

@marcsterreborn
+2
BertK
@Twentsch Land Wat nou onderhandelen? Het rijk (vd Wal) zou de PASmelders helpen. Dat gebeurt hier niet. Ingrijpen!
BertK
@BertK In de wet is vastgelegd dat pasmelders gelegaliseerd worden. Blijkbaar verstaan ze onder legaliseren terugbrengen naar de laatst vergunde situatie voor PAS!
Twentsch Land
Onderhandelingstafel ..... bedoel daarmee dat die contact hebben met de min

@BertK
BertK
@Twentsch Land Weet ik niet. In ieder geval blijkt er nu niks te onderhandelen als het rijk niet vertellen kan
+1
MaFlodder
@marcsterreborn zoals John hier aangaf worden 2 bijgestaan door LTO. Dan mag je daar toch wat lawaai van verwachten? LTO heeft hun eigen leden pasmelders voor de bus gegooid door voor de pas en stikstofwet te pleiten en moeten nu hun eigen rotzooi zien op te ruimen. Ze kunnen nu laten zien of ze er voor de leden zijn of dat ze hun eigen leden laten vallen als een baksteen!
hans1980
@MaFlodderLTO gaat voor innovatie
jan-cees
@marcsterreborn Tja aan de kant van SSC wordt er zeker wel gewerkt en zijn er richting Overijsselse gedeputeerde via SGP oplossingen aangereikt. Wat mij stoort is dat als het om daadwerkelijk op te treden en te handelen LTO afhaakt en de LTO ers op prikkebord plots onderduikbewegingen maken.
Verder heb ik de afgelopen dagen met het nodige uitzoekwerk mn ding wel weer gedaan.
En jij doe jij ook nog iets positiefs voor de sector of ben je alleen van het oordelen als zogenaamd objectieve journalist?
+1
Arnold1988
@jan-cees De kritiek op lto begrijpen we wel.
Veel mensen zijn te motiveren om een keer wat rotzooi op te ruimen. Ook wanneer die veroorzaakt is door (een) belangenbehartiger(s)
Maar wat is de motivatie om te willen dweilen terwijl de kraan volop open staat?
De afgelopen 10 jaar kenmerken zich door belangenbehartiging die geen of iig te weinig idee heeft wat men aan het doen is
Keer op keer wordt er gekozen voor bijvoorbeeld:
Pas
Fosfaatrechten ook maar aan vleesvee geven
Klimaatakkoord
Stikstofwet steunen want dan worden pasmelders gered door de overheid
Waarom niet aan de voorkant zaken op de juiste manier regelen ipv achter de shit op te ruimen?
Lijkt wel een vorm van tijdsverdrijf
jan-cees
@Arnold1988 We zijn het weer een heel eind met elkaar eens. Die openstaande kraan wordt aan gewerkt. Die knijpen we af de komende 6 maanden. Ik snap heel goed dat het Kabinet en minister van der Wal en Tjeerd de Groot nu heel veel haast hebben want met de (s)Linkse broeders en zusters erbij kunnen ze nog een meerderheid in de Eerste Kamer verkrijgen voor drastisch idiote niet op wetenschap gestoelde maatregelen maar de kans is groot dat na maart er andere verhoudingen zijn in de Eerste Kamer.
Dus tot die tijd volop dweilen pompen en putjes open maken waar het "Groene" antiveehouderij gif de afvoerpijpen in kan.
Arnold1988
@jan-cees Mer de kraan openstaan wordt de belangenbehartiging bedoeld
Dweilen is achter de feiten aanlopen en proberen schade te herstellen
Zolang is massa’s boeren lid zijn van clubjes als lto najk etc blijft dweilen de enige optie
Dweilen is afschuwelijk
Je krijgt pijn in de rug van het krom staan
jan 10
Quote Reactie van @jan-cees:
Het is heel erg opvallende dat alle LTO adepten zich nu plots niet laten zien maar vooral wegduiken.Kom LTO ers wat doen jullie om de Pas melders echt te helpen??Waar is Ben Haarman waar zijn Dirk en Trienke??? Waar is Bennie met een oplossing?Of Esther met een behulpzame column van "Nu doorpakken"Waar is Sjaak?Waar zijn de beleidsmedewerkers die allemaal zo hard werken aan het dossier?Waar zijn de Tweede Kamerleden die de transitie als een kans zien?Allemaal mooie kletsverhalen maar echt iets concreets doen?Helemaal niets.

Zover ik weet is de lto er wel mee bezig JC.
Maar snap je ongeduld volkomen..
+1
John Spithoven
@jan 10 Ik zie dat jij met betreffende bestuurders contact hebt. Laat ze contact opnemen met mij, om te voorkomen dat er dubbel werk ontstaat. Overigens heb ik nog geen bericht van v d Tak en melden de twee bedrijven dat het erg rustig is vanuit de belangenkant.

Maar goed, samen kunnen we ze misschien beter helpen.
jan 10
Quote Reactie van @John Spithoven:
Ik zie dat jij met betreffende bestuurders contact hebt. Laat ze contact opnemen met mij, om te voorkomen dat er dubbel werk ontstaat. Overigens heb ik nog geen bericht van v d Tak en melden de twee bedrijven dat het erg rustig is vanuit de belangenkant.Maar goed, samen kunnen we ze misschien beter helpen.

Heb gelezen dat ze lto lid zijn (als we het over de zelfde hebben) en dat lto er mee bezig is.Ik zit zoals je weet in het westen,niet in het oosten..
Heb geen contact met bestuurders daar,maar probeer alles bij te houden.
+1
jan-cees
@jan 10 De inzet van LTO en aantal andere "belangenbehartigers" is vooral om in goed overleg de reductiedoelstellingen van de minister te gaan leveren.
Zie mijn tweetrelaas met Sjaak van der Tak afgelopen vrijdag en zaterdag

LTO en NAJK zitten verkeerd in de wedstrijd hebben de Wsn geaccepteerd en zien de transitiemiljarden als geweldige toekomst (voor de aanvulling van de kas).


Snuf
@jan-cees wat een dom antwoord van sjaak .sjoemel sensoren sjaak. .volgens mijn kan sjaak geen uitspraken lezen .VOORZORGBEGINSEL .SJAAK
sorry
@MaFlodder wie mag door en wie niet by ben haarman
BertK
@Twentsch Land Weet ik niet. In ieder geval blijkt er nu niks te onderhandelen als het rijk niet vertellen kan hoe pasmelders te legaliseren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , overijssel , pas-melders en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!