Technische briefing RIVM naar aanleiding van fouten in lijst met top 100 uitstoters | Debat Gemist

.

Deel dit topic

Reacties

Arnold1988
Was weer leuk
Arnold1988
Goede inbreng van Laura
+1
Twentsch Land
ANP
NOS Nieuws
•
Vandaag, 10:44
RIVM: fouten in lijst met grote uitstoters is kras op blazoen
Dat het RIVM weer fouten heeft gemaakt in de lijst met grootste ammoniak- en stikstofuitstoters is een kras op het blazoen van het instituut. Dat heeft Charles Wijnker, directeur Milieu en Veiligheid van het RIVM gezegd in de Tweede Kamer. De Kamer had het RIVM uitgenodigd om een toelichting te geven op de fout. Wijnker bood zowel de Kamer als de betrokken boeren excuses aan.

Deze week meldde het instituut aan minister Van der Wal dat er opnieuw iets is misgegaan met de data die ten grondslag liggen aan de lijst met 100 grootste uitstoters. Van der Wal informeerde de Kamer daarover. In een brief noemde zij de gang van zaken al zeer betreurenswaardig. Ze wil dat een 'externe partij' bekijkt hoe het RIVM de kwaliteit van zijn eigen processen bewaakt.

Pijnlijk en verwarrend
Wijnker heeft begrip voor die wens van de minister. Hij noemde betrouwbaarheid een van de kernwaarden van het RIVM. "Dat er weer fouten zijn gemaakt, is voor ons pijnlijk; dit helpt niet bij de beleidsvorming op een gevoelig dossier en het leidt tot verwarring."

Ook Kamerleden reageerden geschrokken. CDA-woordvoerder Boswijk zei dat hij in de stikstofdiscussie vaak nepnieuws en onzin moet ontkrachten. "U begrijpt dat ik moedeloos ben geworden toen ik dit hoorde. Als ik al niet meer op het RIVM kan vertrouwen, waar zijn we dan nog? Ik heb er echt slecht van geslapen en dat is voor het eerst in anderhalf jaar."

BOSWIJK !!!

Ik heb er slecht van geslapen en dat is voor het eerst in anderhalf jaar !!!!

Hum 🤔 was er nog niet zo heel lang geleden ook van die nachten dat je suggereerde slecht te hebben geslapen door bezoek aan huis, er een speciaal debat is gehouden waar het moest lijken dat boeren je huis hadden bezocht !
Blijkbaar toen toch nog niet zo slecht geslapen 🤨
Dezeeuwseboer

(klik om te vergroten)

De afbeelding er bij is ook bedoeld om de boeren zo negatief mogenlijk af te schilderen.
de jonge
Quote Reactie van @Twentsch Land:
BOSWIJK !!!Ik heb er slecht van geslapen en dat is voor het eerst in anderhalf jaar !!!!

was ook het eerste wat ik dacht, wat een gezwam uit die man zijn mond, toen was het zo vreselijk dat er direct een urenlangdurend debat aan gewijd moest worden, en dat voor een vrouw van 72 jaar die netjes aanbelde !!
mlkvhoudr
@de jonge ik heb het niet gezien maar de twitter experts en omtzigt zeggen foutmarge 2 dat schijnt te betekenem foutmarge 100 procent

Van de pensioenmodellen naar de stikstofmodellen vandaag.Op mijn vraag antwoordt het RIVM in een technische briefing dat de rekenfout op stalniveau een factor 2 kan zijn. Dat betekent dat ze er dan 100% naast zitten (maximaal).Dat is natuurlijk zeer fors.— Pieter Omtzigt (@PieterOmtzigt) November 3, 2022
stefanus
@mlkvhoudr Als de tweede kamer zichzelf nou eens een twitter verbod oplegd dan verlaagd dat de werkdruk enorm en kan men zich meer gaan bezig houden met het oplossen van echte problemen.
de jonge
@mlkvhoudr klopt, daar had geesje rotgers het volgens mij ook al over en dan durven ze in de kamer hun speeksel nog te gebruiken om te vertellen dat dat voor hun voldoende zekerheid bied om de boeren te verjagen...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rivm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN