Lidl stopt met import groente en fruit per vliegtuig



Quote:
Lidl Nederland stopt met het invliegen van groente en fruit. De winkel wil de impact op het klimaat verminderen en zet daarom naar eigen zeggen als eerste grote landelijke supermarkt in Nederland deze stap.

Deel dit topic

Reacties

+5
T60401
Zat gister een filmpje te kijken van jolanda nooijen. dit staat haaks op het stoppen van de import. We gaan het mee maken. deze winter 30000 ha groente minder uit zuid Europa. volgend jaar na 1 oktober geen NL groente. en nu stoppen ze ook met de import uit Verweggistan met het vliegtuig. Zou hier in NL maar gauw wat meer bos aanplanten dan kunnen we tenminste nog op een houtje bijten.
Bekkink
@T60401 zoet hout neem ik aan?
Frans1
@T60401 voedselbos?
+1
bio boer
@T60401 waarom moet het hele jaar rond alle groente er vers zijn andijvie spinazie in de zomer boerenkool en hutspot spruiten in de winter is echt geen ramp dat er bepaalde groente er niet is bepaald seizoen aspersjes eten we ook in het seizoen
buorman
@bio boer Men weet tegenwoordig het verschil tussen zomerkoninkjes en winterkoninkjes niet meer
Van-Epscheuten
Hulde voor de lidl! Ik vind het een goede stap! Investeren in goede bewaarmethodes is belangrijk voor transporten. Dan kan voedsel beter vervoerd worden via het schip.
altijdbeter
@Van-Epscheuten Zoek maar eens uit wat ze in die schepen verstoken om aan de andere kant van de wereld te komen
+1
Van-Epscheuten
@altijdbeter dat is duidelijk ook geen fijne brandstof, maar het is maar een fractie van de uitstoot van luchtverkeer.
weurding
@altijdbeter gerekend per ton vracht vast veel minder dan met een vliegtuig
Van-Epscheuten
Hulde voor de lidl! Ik vind het een goede stap! Investeren in goede bewaarmethodes is belangrijk voor transporten. Dan kan voedsel beter vervoerd worden via het schip.
Albert Altena
Zullen ze wel een verdienmodel inzien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fruit , import , supermarkt , groente , klimaat , lidl , vliegtuig en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0