Jan Cees Vogelaar??? - Ongewenste toename stikstofemissie door asielbeleid

Lelystad 26 oktober 2022

Aan: Ministerie van Justitie en Veiligheid t.a.v. Staatsecretaris E. van den Burg
Van: Stichting NewMob
Onderwerp: Ongewenste toename stikstofemissie door asielbeleid

Geachte heer Van den Burg,

De minister voor Natuur en Stikstof – mevrouw Van der Wal - heeft sinds haar aantreden diverse malen in brieven aan de Tweede Kamer en in ingediende wetsvoorstellen aangegeven dat het slecht gaat met de natuur in Nederland.

Dit wordt onder andere veroorzaakt door de grote stikstofuitstoot in
Nederland. Mevrouw Van der Wal heeft diverse keren aangegeven dat de
stikstofuitstoot in Nederland moet dalen waardoor er geen ruimte is voor
activiteiten die leiden tot een toename van de uitstoot van stikstof. Door een grotere stikstofuitstoot ontstaat er namelijk een grotere stikstofdruk op de natuur. De grotere stikstofdruk op de natuur kan nadelige gevolgen voor de natuur in Nederland met zich meebrengen.

Ook diverse leden van de Tweede Kamer - in het bijzonder leden De Groot en Paternotte van D66, leden Klaver en Bromet van Groen Links, lid Ouwehand van de Partij voor de Dieren en lid Thijssen van de PvdA - hebben met regelmaat indringende oproepen gedaan om de stikstofuitstoot in Nederland te verminderen.

Op vragen van Tweede Kamerlid Madlener op 20 februari 20201 antwoordde (toenmalig) minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedsel dat voor de stad Leiden de stikstofuitstoot in 2017 in Nh3 64.710 kilogram en in Nox 587.600 kilogram bedroeg. Omgerekend naar een totale stikstofuitstoot betekent dat een jaarlijkse uitstoot van 229.162 kilogram in Leiden. Leiden had destijds circa 125.000 inwoners. Dat betekent dat in het jaar 2017 er per inwoner in Leiden ca. 1,83 kilogram stikstof werd uitgestoten.

1 Kamerstuk 35 334 nr. 50.
Mevrouw Van der Wal heeft verschillende keren aangegeven dat er geen
kilogram stikstof in Nederland extra uitgestoten mag worden om de natuur in Nederland te beschermen.

Als staatsecretaris bent u naar onze mening beleidsmatig verantwoordelijk
voor een forse groei van de stikstofuitstoot in Nederland. Doordat - zoals
hiervoor uiteengezet - de uitstoot van stikstof en de verslechtering van de
natuur in Nederland nauw met elkaar verbonden zijn, betekent dit ook dat u (gedeeltelijk) verantwoordelijk bent voor een eventuele verslechtering van de natuur in Nederland.

Immers, er wordt een ruimhartig toelatingsbeleid voor asielzoekers
gehanteerd. Het asielzoekersbeleid valt onder uw verantwoording. Volgens het huidige asielzoekersbeleid komen er aankomende jaren veel asielzoekers bij in Nederland. Iedere persoon heeft, zoals reeds besproken, een gemiddelde stikstofuitstoot van 1,83 kilogram. Dat betekent dat wanneer er 10.000 asielzoekers in Nederland worden toegelaten, de stikstofuitstoot in Nederland met 18.300 kilogram per jaar groeit. Bij de toelating van de 190.00 mensen zoals dit jaar het geval is neemt de jaarlijkse stikstofemissie toe met circa 347.700 kg .

Al met al betekent dit een ontoelaatbare groei van de stikstofuitstoot. Iets
waarvan uw collega mevrouw Van der Wal stelt dat dit onacceptabel is.
Bovendien is het onduidelijk welk effect de toename van deze stikstofuitstoot op de natuur in Nederland – in het bijzonder voor Natura 2000-gebieden – gaat hebben. Indien u niet kunt uitsluiten dat de bevolkingsgroei door het huidige asielzoekersbeleid geen nadelig effect op de natuur zal hebben, kan dit mogelijk strijdig zijn met de Habitatrichtlijn. Uit de Habitatrichtlijn volgt dat een passende beoordeling moet plaatsvinden van de gevolgen van een plan of een project wanneer op grond van objectieve gegevens niet kan worden uitgesloten dat het afzonderlijk of in combinatie met andere plannen of projecten significante gevolgen heeft voor een (natuur)gebied. De bewijslast bestaat aldus uit het aantonen van de afwezigheid van de negatieve gevolgen
van het toelaten van asielzoekers voor de natuur – in het bijzonder Natura
2000-gebieden – in Nederland.

Wij verzoeken u om vanuit natuurbehoud een verdere verslechtering van de natuur te voorkomen en daarom een asielstop in te stellen.
Wij verzoeken u om in kaart te brengen hoeveel stikstofemissie de afgelopen tien jaar in Nederland heeft plaatsgevonden vanwege het verlenen van verblijfsvergunningen en daarnaast helder te maken hoe deze extra stikstofemissie voortvloeiende vanuit de verblijfsvergunning zal worden gecompenseerd voordat er weer sprake kan zijn van verdere uitgifte van verblijfsvergunningen.

Stichting NewMob verzoekt u derhalve om een verdere verslechtering van de natuur in Nederland te voorkomen en een passende beoordeling te maken welke gevolgen het verlenen van verblijfsvergunningen op de Nederlandse natuur – in het bijzonder op Natura 2000-gebieden – heeft, daar dit momenteel onduidelijk is. Indien dit niet met zekerheid in kaart gebracht kan worden, verzoekt Stichting NewMob u om geen toestemming te geven voor het verlenen van verblijfsvergunningen voor asielzoekers. Stichting NewMob wijst u er op dat u pas toestemming kunt verlenen voor de verblijfvergunningen indien u de zekerheid heeft gekregen dat het huidige asielzoekersbeleid – in combinatie met andere plannen of projecten - de natuur in Nederland – in het bijzonder de Natura 2000-gebieden – niet zal aantasten. Zo lang er onzekerheid bestaat of schadelijke gevolgen voor de natuur in Nederland door het huidige asielzoekersbeleid zullen uitblijven, dient u de verblijfsvergunningaanvragen te weigeren.

Wanneer u nalaat te bewijzen dat schadelijke gevolgen voor de natuur in
Nederland uitblijven door het huidige asielzoekersbeleid en alsnog instemt met het verlenen van verblijfsvergunningen, verzoekt Stichting NewMob u om inzichtelijk te maken hoe een eventuele verhoging van de stikstofuitstoot door een toename van verblijfsvergunningen voor asielzoekers zal worden gecompenseerd.

Stichting NewMob verzoekt u om deze brief binnen veertien dagen na
dagtekening te beantwoorden.

In afwachting van uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Jan Cees Vogelaar
Directeur Stichting NewMob

Deel dit topic

Reacties

Bartlehiemboer
Deze kwam ik net onder ogen...(Gaat rond op sociale media)
Kan me niet voorstellen dat hij echt van Jan Cees Vogelaar zijn hand is.
Is het een grapje?
De boodschap is in elk geval wel duidelijk.
Twentsch Land
Zal wel een grap zijn.

Zelf bedacht ?

@Bartlehiemboer
Bartlehiemboer
@Twentsch Land Ik ben helaas nooit grappig
+1
Grasbaal
@Bartlehiemboer een dag niet gelachen is een dag niet geleefd...
Twentsch Land
Beter bekennen dan ontkennen.....als je het voor jezelf accepteert ligt daar het kantelpunt om er wat aan te doen 😉

@Bartlehiemboer
Twentsch Land
Dat is wel even een jeukertje 🤓

Maar min Schouten zei een paar jaar geleden dat ze mensen niet aan stikstof wil koppelen, zou van de Wal dit ook vinden ...
+5
de jonge
@Twentsch Land de co2 app is er ook al , dus als van der wal niet over mensen wil praten moeten ze die app en al dat gedoe wat er omheen komt ook maar gaan verbieden....
Twentsch Land
Daar heb je een raak punt.

@de jonge
Nevergiveup
💥 , is wel erg waar natuurlijk , maar ja dat telt niet in Vernederland
Grasbaal
Een schot in open doel:


Nevergiveup
@Grasbaal jaaahha , de oplossing is nabij.

De joker word ingezet.

Fasten your Seatbelts
Arnold1988
Lachwekkende grap
Niet serieus nemen
+5
Grasbaal
@Arnold1988 toch is het wel een nadenkertje, je gaat 25 miljard investeren om wat zogenaamde stikstofuitstoot te reduceren, maar via de achterdeur laat je wel een hele nieuwe stroom "stikstofuitstoot" binnenwaaien.
Twentsch Land
Zo is het maar net ...... dit is even een hele duidelijke confrontatie met de stikstof waanzin.

@Grasbaal
+6
Melkboer16
@Grasbaal het mag dan niet gezegd maar het is wel bittere waarheid!!
We zijn gewoon met teveel op de wereld en zeker in Nederland.
Het aantal asielzoekers loopt de spuigaten uit. Waarom sturen we ze niet naar Rusland of naar huis.
Echt 99% van de bevolking is er helemaal klaar mee
+2
Arnold1988
@Grasbaal Het plan om de veestapel in te krimpen kan rekenen op een flinke meerderheid in de tweede kamer
Dat is een punt om over na te denken
Wanneer Rutte ons letterlijk en figuurlijk in de kou laat staan en de gelukzoekers met honderdduizenden het land instromen maken wij ook kans op een zeer rechtse premier
Ook een punt om over na te denken
+5
Twentsch Land
Daarom is deze brief van Jan Cees perfect ... het gooit een bal hoog op, dat bereikt mensen.

@Arnold1988
Arnold1988
@Twentsch Land Mijn gedachte wanneer ik de tekst lees: bouwen van woningen kost stikstof
Twentsch Land
Ja dat kun je er ook in lezen .... ( bouwen gaat toch door ) ik ben er blij mee dat met deze brief veel verduidelijkt kan worden voor een groep mensen die niet zo op de hoogte zijn met stikstof gebeuren, want wat je ook in deze brief kunt lezen is dat er een groep Nederlanders ( de boeren ) van weinig tot veel wordt ontnomen voor imigranten.....grasbaal zegt het mooi ! 25 miljard aan stikstof uitgeven en het via de achterdeur weer binnen laten komen.

@Arnold1988
Arnold1988
@Twentsch Land .Eerste fout:
Iedere persoon heeft, zoals reeds besproken, een gemiddelde stikstofuitstoot van 1,83 kilogram. Dat betekent dat wanneer er 10.000 asielzoekers in Nederland worden toegelaten, de stikstofuitstoot in Nederland met 18.300 kilogram per jaar groeit. Bij de toelating van de 190.00 mensen zoals dit jaar het geval is neemt de jaarlijkse stikstofemissie toe met circa 347.700 kg .
“de stad Leiden de stikstofuitstoot in 2017 in Nh3 64.710 kilogram en in Nox 587.600 kilogram bedroeg.”
Dus de stad Leiden heeft bovenstaande uitstoot. Dat kun je representatief stellen voor de rest van Nederland. Het is onlogisch te stellen dat alle steden in Nederland dezelfde uitstoot hebben per inwoner

Inkoppertje:
en daarnaast helder te maken hoe deze extra stikstofemissie voortvloeiende vanuit de verblijfsvergunning zal worden gecompenseerd voordat er weer sprake kan zijn van verdere uitgifte van verblijfsvergunningen.

Idem, ook een inkoppertje:

“u om inzichtelijk te maken hoe een eventuele verhoging van de stikstofuitstoot door een toename van verblijfsvergunningen voor asielzoekers zal worden gecompenseerd.”

Gewoon vee opruimen is de Haagse oplossing
Ook nodig omdat het nationale fosfaatplafond verlaagd is van 172,9 naar 135 miljoen kilo.
Daar houdt Vogelaar in zijn brief geen rekening mee

Ik denk echt wanneer ik zo’n brief lees: ga iets serieus doen. Iig iets wat kans van slagen heeft en op een meerderheid kan rekenen in de eerste en tweede kamer
de jonge
@Arnold1988 wel arnold, wat let je, red jij de nederlandse landbouw dan maar even, heb jij de oplossing? heb jij al wat gedaan qua bv rechtszaken die de landbouw hebben gered en de politici van nederland op andere gedachten hebben gebracht?
Arnold1988
@de jonge ik ga jullie niet redden, ik heb geen verplichting dat te doen
Ik heb een mening
Die geef ik
Voor de rest zorg ik goed voor mijzelf
Succes met de strijd.
+2
de jonge
@Arnold1988 dank je, dus kunnen we concluderen dat we meer aan jan cees hebben dan aan iemand die bekant alles afkraakt maar niet ""wil helpen"" om het op te lossen...
Arnold1988
@de jonge dat mag je concluderen
Je zult niet de enige zijn
Mijn oplossingen werden niet gedragen door het landbouwcollectief 1, 2.0 en de rest van de pogingen
Een keer is het klaar wanneer er niet eens serieus geluisterd wordt
Maar, succes met Vogelaar.
+2
Twentsch Land
Vee gaat zeker geruimd worden, de brief van Jan Cees zorgt daar niet voor, de brief verduidelijkt hoe het spel wordt gespeeld.

@Arnold1988
t zal wel
@Grasbaal kansloos
+1
Nevergiveup
@Grasbaal politiek komt in de problemen , er lopen duistere draadjes , schijnbaar ook naar Vollenbroek , ff via de media het publiek doctrineren zodat de linkse lawine straks niet over den Haag valt als de instroom word geknepen.

Johan vind het best , als tie maar betaald word.
+7
de hoef
Prachtig JAN CEES zeg maar is gewoon wat iedereen denkt
+2
koeman
Straks een NB vergunning aanvragen voordat je aan kinderen wilt beginnen
cjw73
П??👍 prima laten we maar eens wat benzine op het vuur gieten.
ronald73
Vuur met vuur bestrijden.
+2
jan w
Het is niet dat ik helemaal tegen asielzoekers ben, maar er zijn ook vele gelukszoekers bij. Maar hoeveel zou het asielzoekers beleid wat we nu hebben per inwoner kosten?

Degemeente Lochem wil stoppen met de opvang in een hotel. De vergoeding voor asielzoekers is gemaximaliseerd op 100 euro per dag per persoon, daar kan de gemeente niet mee uit. Stel gezin op een hotelkamer man,vrouw en 2 kinderen als 3 personen. Dan is dat 300 euro per dag en 10000 euro per maand of wel 40.000 per persoon per jaar. Er zijn veel pensionada's die het met minder moeten doen!!
Noorderling
@jan w
En als wij besluiten ergens anders verder te boeren, zijn we dan emigrant, gelukszoeker of wat anders?

Het past onszelf niet. Lastige discussie maar die Nederlanders zitten ook overal en integratie kost ook bij de helft een generatie.
de jonge
@Noorderling als je wilt emigreren zijn er ook regels... ik zou zeggen probeer het,dan ervaar je het zelf, er zijn namelijk nogal wat eisen aan verbonden, ik denk niet dat jij het in bepaalde landen zo goed voor elkaar krijgt als je als emigrant binnenkomt en je aangeeft na 3 maanden dat je een uitkering aanvraagt...Verblijf langer dan drie maanden: In de zaak Dano oordeelde het EU-Hof dat een EU-burger die langer dan drie maanden in een lidstaat verblijft zonder de bedoeling om er werk te zoeken en die niet in staat is om zelf in zijn levensonderhoud te voorzien een uitkering voor levensonderhoud mag worden geweigerd..
Twentsch Land
@Noorderling en Jan w

Mensen die in problemen verkeren moet je altijd helpen, het beste is op hun locatie en als dat echt niet gaat ( tijdelijk ) hier. De vraag is van hoeveel er de afgelopen jaren zijn binnen gekomen een echte vluchteling was, de kans is reëel dat het grootste deel economische vluchtelingen waren die hier op de honingpot afkwamen en mee eten uit de grote ruif ! en dan komen we nog even op het punt .... hoe goed deden ze hun best om de ruif helpen te vullen ? ( ik wil hier niet alles over 1 kam mee halen ) ik denk dat ver weg de Nederlandse emigranten in het land waar ze na toe zijn gegaan wel behoorlijk de ruif helpen vullen, want we weten dat voor sociale voorzieningen je beter niet kunt emigreren.
+1
Noorderling
@Twentsch Land
Grotendeels eens, voor de staatskas gaat het ook op. Alleen voor je omgeving ben je wel de gelukszoeker met een flinke zak geld, die de lokale grondmarkt even komt verstoren.vdan kun je misschien iets niet meer kopen wat eerst wel kon.

Dat is niet veel anders dan dat de industrie en woningbouw hier door tekorten. Of geen woning voor jeugd omdat gelukszoekers voorrang krijgen.

Ik denk dat je de invloed van Nederlanders over de wereld niet moet onderschatten en dit geen positief gevolg heeft voor lokale boeren die door willen. Meer aanbod met als gevolg lagere prijs en alles wat je nodig bent wordt duurder.
+2
Kars
@Noorderling jij neemt geld mee. Hun komen ons leeg trekken. Kunt toch een nederlander die voor zijn werk emigreert niet vergelijken met die gelukzoekers. Want dat zijn het stuk voor stuk.
Oplichters ook.
Me vriendin kent iemand die bij de gemeente er mee moet werken. Uit turkije komen ze zogenaamd als vluchteling. Hebben labels van vliegveld nog om koffer hangen.
Ze zijn allemaal piloot of arts. De gemeenteambtenaar vraagt of ze in het engels kunnen communiceren. Dat gaat niet. Dus hoezo piloot?
5 medicijnen kunnen ze niet opnoemen. Arts?
Het wordt door vluchtelingen werk nederland allemaal ingepraat op die vluchtelingen om hier status te krijgen.
En ik kan het weten, me zus heeft ooit naast haar studie gewerkt bij vluchtelingen werk nederland. Ze zeggen alles tegen vluchtelingen om ze verblijfsvergunning te kunnen krijgen.
Sinds die ervaring is ze rechts gaan stemmen.
Noorderling
@Kars
Als een deen in dk bijvoorbeeld een 2e bedrijf wilt kopen voor beide opvolgers en een Nederlander biedt een miljoen meer. Zijn we zelf de rol van gelukszoeker.

Hoe blij is men daar met jouw zak geld behalve de verkoper?
de Tank
@Kars Als Chinezen over de wereld de boel opkopen, wat vind je daar van? Zelfde als de Nederlandse boer, ze nemen ook geld mee.
+1
cjw73
@Noorderling net wat je al zegt. Ergens anders wil boeren, das iets anders dan naar elders gaan voor een uitkering
+1
de jonge
@cjw73 en zelfs dat ergens anders gaan boeren willen ze al verbieden in de eu.........
cjw73
@de jonge ach in Oekraïne zijn we vast welkom. Overigens ga ik niet hoor.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @cjw73:
das iets anders dan naar elders gaan voor een uitkering

ook dat zijn regels, ze mogen vaak niet werken.
Zijn er ook genoeg die wel wat willen, werken zwart bij boeren, totdat dat afgepakt wordt.
Laat ze maar wat verdienen, loonbelasting betalen en via btw komt het geld vanzelf terug. Blijkbaar te ingewikkeld.

Dat we ze zelf lokken en de situatie creëren worden we wel eens. maar de definitie gelukszoeker vind ik soms wat ongelukkig omdat we voor onszelf ook het beste pad proberen te vinden, al dan niet op een andere plek op de wereld waar we door onze keuze een ander beïnvloeden in hun mogelijkheden.
de Tank
@Noorderling meeste mensen zijn gelukszoeker.
+1
Zwaagdijk
@jan w Er zijn alleen maar geluk zoekers!!
En ik geef die mensen geen ongelijk,
Puur falend VVD beleid!!!
+3
Kars
De 18 miljoen zou pas 2025 worden. We zitten er nu al bijna aan.
Eigen aanwas 2500 NL
Dus woning tekort is puur op basis van immigratie. Wat iedereen ook weet, maar ze blijven volhouden dat het niet is.
Heb niks tegen arbeidsmigranten. Maar die willen werken. De rest wacht op NL paspoort en woning zodat ze een adres hebben om uitkeringen op aan te vragen.
Vraag burgemeester sharon dijksma, maar hoe goed ze was voor de wachtlijsten van immigranten voor eigen woning voor liet gaan op nederlanders.
Nu blijkt dat nadat ze woning kregen massaal hun werk opzegden en gingen uitkering trekken.
Ik vind het geweldig, hoe naief dat links volk is in NL denken die nu echt dat een afrikaan die van dag tot dag leeft, zijn cultuur gaat inruilen voor hard werken en sparen voor later?
BertK
@Kars Het kromme is dat we hondduizenden binnen halen en gehaald hebben aan Turken, Marokkanen en Oost-Europees volk om het vervelende, soms zware en vuile werk te doen. Een asielzoeker.mag niet werken totdat....?
Zijn asielaanvraag moet eerst zes maanden in behandeling zijn, dan mag ie 24 van de 52 weken werken.
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @Kars:
Dus woning tekort is puur op basis van immigratie

door de jonge wordt gerekend met 25% voor NL, 75% immigratie.. Die immigratie is nodig vanwege tekorten op arbeidsmarkt door oa vergrijzing. Nu zit 75% van die imigranten thuis zonder werk, en die vergrijzen zeker ook niet... Het gaat zichzelf kapot draaien, dat zien jij en ik, en waarschijnlijk alle prikkebord-lezers direct, dat betekend dat met een jaar of 10 Den Haag er ook achter is..
George
Quote Reactie van @cs-agrar:
Die immigratie is nodig vanwege tekorten op arbeidsmarkt door oa vergrijzing.

Als ik zie wat er hier rond loopt geloof ik niet dat die ooit veel gaan bijdragen aan de maatschappij hier. De politie zal er werk van blijven houden waarschijnlijk. Dus dragen ze indirect wel bij aan de vraag naar nieuwe en meer politie agenten om de veiligheid te waarborgen.
+5
Farma_boerke
Het laat heel goed de absurditeit van het huidige beleid zijn en legt dit bloot.

Als het hier wordt weggeschoven meet de overheid dus met 2 maten en is het in strijd met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Ik gok dat overheid gaat wijzen op internationale verdragen (schuilen) waar men zogenoemd niet onderuit kan en dat stikstof ondergeschikt is.

Voor hetzelfde kun je afvragen waarom bij de aanschaf van een auto er geen vergunning nodig is, of voor het wonen (verwarmen) van een woning, waarom recreatie in N2000 wel mag (verstoring natuur) etc etc.
De stikstof keizer heeft geen kleren aan en dit soort acties maken dat duidelijk en dwingen de overheid langzaam in het nauw. De overheid weet het zelf ook niet meer namelijk gezien de grote hoeveelheid ambtenaren en werkgroepen die hiermee bezig zijn.
Henk2
Mensen in nood moet je helpen .Punt !!!!
Tegelijk kun je niet de hele wereld huisvesten in Nederland.
Vluchtelingen zijn op zoek naar een veilig land .
Als Rwanda een veilig land is en mensen ook daar een bestaan kunnen opbouwen kan dat ook daar.
Niks mis mee.
+1
GJKlaassen
Dus Van Den Burg is een PAS-melder?
Arnold1988
Hoeveel stichtingen en activiteiten heeft dhr Vogelaar onder zijn hoede of is hij onderdeel van?
Een bredere definitie in een akte van oprichting zorgt er voor dat je het aantal kunt beperken
Heeft zo zijn voordelen
De laatste jaren hebben de volgende het licht gezien
Staff
Ssc
Fdf
Agractie
Etc, etc
Hoe staat het met Staff??
In het begin onder voorzitterschap van Spithoven werden er mooie resultaten behaald
Bestaat Staff nog? Zo ja, waarom horen er zo weinig van?
sorry
@Arnold1988 die man verdient een lintje, zoveel geld in tilburg bij de zlto...stelletje zakkenwassers
Arnold1988
@sorry kun je uitleggen wie/wat je bedoelt?
+5
familie pelle
@Arnold1988
Quote:
. Bestaat Staff nog? Zo ja, waarom horen er zo weinig van?

Val jij hier effe door de mand zeg voor iemand die nogal goed geïnformeerd zegt te zijn. Misschien moet je eens een organisatie steunen die nog iets ten goede probeert te keren, blijf je ook beter op de hoogte.
Arnold1988
@familie pelle bestaan ze nog dan?
familie pelle
@Arnold1988
Quote:
. bestaan ze nog dan?

Voor jou is niemand goed genoeg.
Arnold1988
@familie pelle misschien is dat ook wel zo
Staat wel haaks op je eerdere opmerking:
Misschien moet je eens een organisatie steunen die nog iets ten goede probeert te keren, blijf je ook beter op de hoogte.
Reageer @familie pelle
+2
jan-cees
@Arnold1988 ben 1 van de drie gangmakers van Staf geweest Staf doet het prima zonder mij kijk op hun website kun je het zien.
SSC ben ik ook gangmaker geweest soms vragen ze me nog wel eens om advies maar ze doen het verder ook prima zonder mij .
Vorige week hebben ze nog belangrijk punt gescoord bij de rechter dat een positieve weigering door de rechter gelijk wordt gesteld aan een vergunning dat heb je hier toch ook op prikkebord gelezen?

Verder heb ik geen betrokkenheid bij FDF of Agractie heb sporadisch contact soms om wat gedachten te wisselen met Bart of Mark

Verder speel je veel op de man weinig op de inhoud.

Ik heb niets tegen asielzoekers maar van alles tegen willekeur van de overheid.
En dat stel ik aan de kaak waarbij de hypocriete houding van een aantal politici bloot komt te liggen dat steekt blijkbaar.
Vandaar dat ik via social media bedreigingen en verwensingen krijg ook dat toont aan dat er een open zenuw is geraakt.
Ook vanuit de landbouw zijn er van die deugkneuzen die hun “maatschappelijk” draagvlak bevestigen door mij facist of bruinhemd te noemen. Maar reageren op de inhoud is blijkbaar heel lastig
Arnold1988
@jan-cees duidelijk maar onvolledig
Je bent op zijn minst NewMob vergeten
Positieve weigering gelijk aam vergunning heb ik gelezen
Ga ik graag in op jouw opmerking mbt op de man spelen. Dat is algemene zin een verwijt
Deze internetsite is kenmerkend wat betreft vorm van reacties
Niet de boodschap maar de boodschapper is belangrijk
Kun je een voorbeeld noemen waar je je aam stoort?
Ik probeer bewust om zonder taboes te reageren, ik hecht veel waarde aan openheid, volledige transparantie en de daarbij vereiste eerlijkheid. De landbouw en zeker de belangenbehartiging heeft daar veel moeite mee. Het verschil met overige sectoren wordt mij steeds meer duidelijk
Het probleem met boeren is dat we graag lief zijn, conflictvermijdend en compromisgewillig
Dat wekte misschien tientallen jaren geleden, we leven in een heel andere realiteit
Op de man spelen....
Wanneer er iets gedaan , gezegd of verprutst is en het is duidelijk wie dat gedaan heeft/hebben dan noem ik man en paard.
Wanneer je je daar aan stoort mag dat. Ik verwijs je naar de vraag: noem een voorbeeld
Een reactie zoals mensen toetsenbordheld noemen is weinig oplossinggericht
Het verwijt dat ik mij minder in zou zetten voor algemeen belang valt in dezelfde categorie
Een te groot deel van de veehouders wil nu de afslag nemen en een deal sluiten met lnv
Ze doen maar. Keer op keer worden we geconfronteerd met de gevolgen van eerdere convenanten.
Bij fosfaat zou het voerspoor de oplossing zijn
Bij stikstof de afspraken die onder de Pas liggen
Wat ze afgesproken hebben over CO2 krijgen we ook een keer flink last van
Ik kijk er naar en heb er een mening over. Die typ ik of spreek ik uit. Het feit dat het irritatie oproept zegt genoeg
Ik zal afsluiten. De pasmelders moeten gered worden is de huidige gedachtengang die bestuurders omarmd hebben
Ik wens ze veel succes. Ze hebben waarschuwing na waarschuwing gehad, steun van een (te) groot deel van de boeren
Dan blijft er weinig over dan kijken hoe hoog de bloedsporen tegen de muren zitten op het moment dat de gevolgen van de deal duidelijk worden.
+1
klant
@Arnold1988 u kan wel dominee worden
Arnold1988
@klant is dat een compliment?
GJ Bosch
@jan-cees Ben jij van mening dat de stikstofuitstoot van al die extra mensen gecompenseerd moet worden om de natuur te beschermen?
+5
Weidezicht
@GJ Bosch en als hij ja gaat zeggen, gaat u weer zeggen dat de overheid weer extra boeren op zal ruimen. Eat Jan Cees hiermee wil beteiken is de waanzin van het politieke spel rondom stikstof duidelijk maken. Die politici roepen masr wat zonder over verdere gevolgen na te denken. De politiek zegt, er mag geen kilo stikstof bij. Zuiver daar op ingaande, zou er dus geen mens bij mogen. Zo toetst een rechtet ook een boeren vergunning. Dus gelijke monikken, gelijke kappen. Newmob gooit een steen in het water, om golven op te wekken. Als een nederlander masr 100 mag rijden, geldt dat ook voor een belgische bestuurder op onze snelweg.
GJ Bosch
@Weidezicht Ik heb de brief nog eens gelezen. Vogelaar zegt toch echt dat de stikstofemissie als gevolg van het verlenen van verblijfsvergunningen over de afgelopen tien jaar moet worden gecompenseerd.

Quote:
Wij verzoeken u om in kaart te brengen hoeveel stikstofemissie de afgelopen tien jaar in Nederland heeft plaatsgevonden vanwege het verlenen van verblijfsvergunningen en daarnaast helder te maken hoe deze extra stikstofemissie voortvloeiende vanuit de verblijfsvergunning zal worden gecompenseerd voordat er weer sprake kan zijn van verdere uitgifte van verblijfsvergunningen.
Twentsch Land
Ieder mens stoot stikstof uit en niet alleen het lichaam maar voor de meesten ook nog toeters en bellen die er om heen hangen.....het huis wat gebouwd moest worden, de verwarming, auto en zo kun je nog even door gaan. Voormalig min van landbouw Carola Schouten zei dat ze mensen niet aan stikstof wou vernoemen ..... feitelijk is dat niks anders dan je voor de gek houden. De brief maakt duidelijk dat een mens stikstof met zich mee brengt ! Er zijn ministers en kamerleden dat het onverantwoord is dat de stikstof uitstoot toeneemt ..... @GJ Bosch
de jonge
@Twentsch Land zij en ook mbt de gesprekken van remkes werd gezegd dat er zonder taboes gesproken zou worden.........
+2
de hoef
Quote Reactie van @GJ Bosch:
Ben jij van mening dat de stikstofuitstoot van al die extra mensen gecompenseerd moet worden om de natuur te beschermen?

hij geeft gewoon even aan wat heel nederland vind, bedrijven wegvagen, en kansloze jongeren binnen halen , in elk geval 80 procent van wat er komt
+3
Bartlehiemboer
@jan-cees

Fijn u onder uw "eigen topic"nog te lezen.
Mijn eerste reactie toen ik de brief las...Wow Ik had nog niet eens gelezen wie het geschreven had.
Ja, ik kan me voorstellen dat uw mailbox vol staat met verwensingen.
Helaas is dat de wereld van vandaag.
Terwijl u niet eens bewust op de asielzoeker "mikt" Zoals hier vaker gezegd. Geef deze mensen eens ongelijk. De mogelijkheden zijn er en het ziet er allemaal mooi uit.
Ja, het enige probleem is het kabinet die dit zover heeft laten komen en ook al van te voren wist wat de strategie zou zijn. Kijk maar naar een minister van armoede....
In mijn ogen is het millieuverhaal een verzonnen verhaal en kunnen we procederen rn protesteren tot iedereen is omgevallen. Maar uw brief geeft ze wel een koekje van eigen deeg wanneer je het millieuprobleem wel serieus neemt.

Persoonlijk ben ik blij met uw insteek.
Op sociale media zien we steeds meer mensen die het beleid doorzien. We moeten volhouden.
Hoop dat we ook de reactie op uw brief vanuit de kamer mee gaan krijgen, wanneer ze weer van hun zoveelste reces terug zijn.
Achso
@Arnold1988 je suggereert nogal wat. In een andere topic, meld je dat je daar niet van houdt. Ook politicus?
+3
demelkboer
Meer mensen =meer stikstof uitstoot. Als je dat ontkent ben je een stikstofontkenner of stikstofwappie
theo-lamers
Wat draagt deze brief bij in het zoeken naar oplossingen voor de veehouderij? De 2500 Nederlanders die er bij gekomen zijn betekent ook extra uitstoot die komt er netto bij. Uitstoot van migranten word minder van waar ze vandaan komen. Betekent alleen maar olie op het vuur voor d66 en groen links. Alleen hier neemt Vogelaar de berekende 1.83 wel voor waar aan.
+1
Nevergiveup
@theo-lamers De uitstoot van Vee wat hier weg zou gaan komt er met 300% bij alleen al in China.

Wat is je punt ???

Ik dacht dat hier de Natuur beschermd moest worden.
de jonge
@theo-lamers de gewassen nemen ook stikstof op,en dat is in eigen land, trek dat er dan ook af...
jan-cees
@theo-lamers Theo binnen de huidige wettelijke kaders is er geen oplossing. Pasmelders gaan de komende 5 jaar niet worden geholpen door politiek overheid en al helemaal niet door lto (zlto) zie de verstrekkende drie uitspraken in Brabant deze week.
De gedachte van veel boeren als er andere boeren (piekbelasters) worden opgekocht krijgen wij als pasmelder weer ruimte die snappen geen fluit van het dossier.

Alles zit muur vast
Mijn brief van afgelopen week en vier weken geleden aan lnv verleggen het probleem van alleen landbouw naar de overheid zelf die het probleem van waardeloze regelgeving heeft opgesteld
Jawis
@jan-cees precies.. onder pas wordt niemand/niks vergund. Al eerder gezegd om de simpele reden dat de pas niet deugd en niet gerepareerd kan worden.... en in den haag modderen ze lekker door....nog jaren....het interesseert ze niet en hebben zero kennis van de materie. Als het waar is dat de natuurorganisaties het kaartje mochten inkleuren van lnv en de politiek heeft geen flauw idee hoe dat zo komt dan weet je dat het nog een grotere rotzooi gaat worden....zelfs verkiezingen gaan dit niet oplossen......
Arnold1988
@jan-cees Overheid heeft een prima oplossing voor een paar brieven
Voor de rest dank voor de duidelijkheid
Pasmelders zijn de Sjaak
Helaas
Ik wens ze veel sterkte toe met alles wat komen gaat.
Jawis
@Arnold1988 denk dat je gelijk hebt....
Arnold1988
@Jawis wanneer je de vraagprijs ziet voor fosfaatrechten zijn we in de minderheid
de Tank
@Arnold1988 daar is het wachten op, inklappen van prijs fosfaatrecht?
theo-lamers
@jan-cees wat is het doel?
Opstappen kabinet. En dan?
Tijd rekken?
Onrust stoken?
+5
Nevergiveup
@theo-lamers Het doel lijkt mij om eerlijk behandeld te worden , en niet gedecimeerd of schuld in de schoenen geschoven te krijgen door valse aannamen en framende wensdenkende asociale politici.
jan-cees
@theo-lamers @Nevergiveup geeft het antwoord en die begrijpt het

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , onduidelijk , partij voor de dieren , veiligheid , jan cees vogelaar , groen links , tweede kamer , stikstofuitstoot , stikstofemissie , van der wal en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
84
DEELNEMERS
33
WEERGAVES
0