Joindata

Alle koppelingen gaan tegenwoordig via Joindata, maar is dit wel zo ideaal? Ik probeer een organisatie te machtigen met dit systeem, maar dat lukt helemaal niet. Heeft iemand van jullie ervaring met dit systeem?

Deel dit topic

Reacties

+7
jan-cees
Tip niet machtigen en zef baas over je data blijven
arjen90
@jan-cees daar heb je gelijk ik, maar de kringloopwijzer is nou eenmaal verplicht bij de meeste zuivelorganisaties, om bijvoorbeeld een managmentsysteem te koppelen en zo kun je er niet omheen tegenwoordig.
+2
Cowboy3
@jan-cees Krijgen we ook nog het advies van CRV en Agrifirm om de factuur van Joindata (€ 50) te betalen.
Ik teken daar geen machtiging en betaal daar zeker factuur zolang ze onze data daar gratis krijgen.
jan-cees
Doe maar eens tijdje niet mee en verwijs naar het spotje op de radio over klauwgezondheid.
De data heeft Wur bij het CBS opgehaald en CBS weer bij ZuivelNL verkregen doen ze echt goed slim die zuivel bobo's
arjen90
Quote Reactie van @jan-cees:
ZuivelNL verkregen doen ze echt goed slim die zuivel bobo's

Daar zijn wij nou eenmaal afhankelijk van, de kringloopwijzer is gekoppeld aan Joindata tegenwoordig. Wij bezig met managementsysteem veranderen qua mestboekhoudig. Ik heb een heel stappenplan gekregen en moest ik ze overal machtigen.
Nu wil ik dat doen, maar zuivelnl is ook overgestapt op Joindata. Dus als ik iemand wil machtigen in de kringloopwijzer dat komt de site van Joindata ervoor en lukt het niet meer.
Johannushoeve cv
@arjen90 je moet eerst betalen anders kan je niks meer .
arjen90
@Johannushoeve cv Oké dan zal dat moeten, maar misschien laat ik het wel even zo. Op het laatst zal niemand er meer onderuit komen, omdat de kringloopwijzer nou eenmaal verplicht is.
Cowboy3
Quote Reactie van @arjen90:
omdat de kringloopwijzer nou eenmaal verplicht is.

Bij nogal wat melkafnemers is de kringloopwijzer niet verplicht, bij de onze in ieder geval niet.
+2
arjen90
@Cowboy3 Waar zit jij dan bij? Ik denk dat ca. 95% een verplichting hebben vanuit hun afnemers om deze in te vullen.
Cowboy3
@arjen90 Ik vul hem wel in, anders krijg je een 0.5ct boete per liter over die periode.
Onze afnemer is nu wat voorheen Steegro was en daarvoor bij Vrebamel gezeten en daar mocht zelfs geen machtigingen tekenen.
+1
de hoef
@Cowboy3 farmel
MJvW
@Johannushoeve cv ik kreeg begin augustus verzoek van joindate om te betalen, dat heb ik niet gedaan. Niks meer over gehoord maar hoe ga ik dat straks merken dan? Geen machtigingen in klw?
Johannushoeve cv
@MJvW kringloopwijzer makers zijn ook arrogant je kan niet eens je gegevens zelf veranderen. Je dat per mail doen dan eerst je oude gegevens en dan je nieuwe gegevens. Stelletje idioten daar .
bio boer
@arjen90 je lan het ook zelf handmatig invoeren
+2
Putjeschepperr
Ik Doe voorlopig niks laat ze de kolere krijgen
dijkstra uit w
Idd er is tot nu toe niks verlicht, zo doen ze het lijken. maar volgens mij is het niet te verplichten. we gaan zien vanzelf zien hoelang dat duurt. tot die tijd doe ik niks.
tok achterhoek
Zijn er nog steeds mensen die niet aangesloten zijn bij jd. Hier nog niet, maar nou gaat de fosfaat planner ook al buiten werking. Optie was alles handmatig invullen. Of heeft iemand creatieve ideeën?
runnus
@tok achterhoek bij agrovision zit fosfaatplanner in management programma bij agromineraal
Wie weet het
@runnus kost dat?
tok achterhoek
@runnus Dan moet je het ook koppelen aan de leveranties, toch? En dan moet je weer bij de fabriek zijn
JohnDeere7serie
@tok achterhoek in december ff koeien x getal x uit tabel + pinken x 21,9 + kalveren x 9,6. Ik geef er geen cent aan uit. Je eigen melkprijs narekenen is vele malen ingewikkelder 😰
tok achterhoek
@JohnDeere7serie dan kun je haast niet meer sturen
cjw73
@tok achterhoek de fosfaat planner van crv?
bio boer
@cjw73 dacht dat crv rechtstreekse koppeling met rvo voor IenR heeft kg melk kun je zelf invoeren
cjw73
@bio boer geen idee. Heb mij ook niet aangemeld dus ontdek het vanzelf.
bio boer
@cjw73 heb er ook niks mee gadaan moet je aanmelden ?
fries8
Zelf fosfaatplanner gemaakt. Geef er geen cent voor
Marco69
Beste heer/mevrouw,

Afgelopen periode heeft u, als agrarisch ondernemer, meerdere verzoeken ontvangen tot betaling voor het abonnement op Mijn JoinData. Uit onze administratie is gebleken dat u deze kosten nog niet heeft voldaan.

Herinnering betaling
De kosten voor het abonnement van Mijn JoinData bedragen €50,00 (excl. btw) per jaar. Met het JoinData platform kunt u overzichtelijk en eenvoudig uw machtigingen voor data-uitwisselingen beheren, zoals de zuiveldata die u deelt met uw voeradviseur of CRV en uw facturen die u bijvoorbeeld deelt met uw accountant.

Wilt u gebruik blijven maken van Mijn JoinData, dan verzoeken wij u om de betaling binnen 5 werkdagen te voldoen via onderstaande link.

Wanneer u de betaling heeft voldaan, ontvangt u automatisch een factuur. Na de betaling zorgt JoinData ervoor dat u gebruik kunt blijven maken van uw abonnement op Mijn JoinData.
Farma_boerke
@Marco69 ze zeggen het toch netjes: "wilt u gebruik blijven maken, dan verzoeken..."
Wil ik niet, dus niet betalen.
Marco69
@Marco69 Wie kan zich heugen wanneer je hebt opgegeven voor een abonnement? Ik niet!
Ook raar factuur na betaling, is toch normaal dat je 1st rekening krijgt en dan pas betaald.
Vreemde gang van zaken. Een ander geeft/dwingt je tot abonnement als je hier in meegaat lijkt het dat je het uit vrije wil hebt gedaan.
Btw ook raar dat RFC jouw machtigingen omgezet heeft in jouw private joindata omgeving. Zou toch niet moeten kunnen zou je zeggen. Met de bewering dat je zelf baas blijft over je data. Dus niet.
+1
boertje boer
@Marco69 Koop eens fosfaatrechten eerst betalen officiele BTW factuur komt na overschrijving rechten. Opgeven derogatie gelijk betalen is een optie en factuur volgt later. Niet mee doen aan joindata is een keuze. Je kunt veel dingen zelf invullen zonder joindata zoals bex, bemestingsplan etc. ben je wel iets langer bezig € 50 is gauw zelf verdiend uurloon van een boer is toch niet hoog.
ross
@Marco69 weer zoon vieze streek van RFC
als je betaalt heb je juridisch geen poot meer om op te staan .dus let op het is een vuil spe. vraag het maar aan john van spithoven
cs-agrar
Quote Reactie van @Marco69:
Met de bewering dat je zelf baas blijft over je data.

dat was niet alleen bij rfc dan..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ervaring geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN