Voorstel natuurbeheer

Kreeg van het lokale collectief voorstel voor nieuw contract weidevogel- en natuurbeheer. Zolang er geen duidelijkheid is over gevolgen derogatie en stikstof weet ik ff niet wat wijs is. Denk dat ik mijn handen maar vrij houd, dus geen contract.

Wat is jullie idee?

Deel dit topic

Reacties

Limburgs boertje
De ploeg erin levert mooi veel stickstof op.. heb je bijna geen bemesting nodig voor een andere teelt. en de natuurclub is uit hun natte droom prima toch?
KOC1981
Hier werd op een bijeenkomst van de agrarische natuurvereniging verteld dat er een aanvraag lag bij de overheid om dit jaar afgesloten contracten nog te kunnen wijzigen/verbreken tot en met maart 2023. Dit omdat er nog zoveel onduidelijk is over het nieuwe actieplan Nitraat, GLB, derogatie, kaartje met kwetsbare waterlopen,... Dus ik zou informeren of het collectief bij jouw daar iets van heeft vernomen, en dat je je dus nog kan bedenken?
+2
zwierb
Zit er ook over te denken om na 15 jaar weidevogel beheer er maar mee te stoppen. Bemestingsvrije randen kost straks ook al ruim 2,5 ha. Heb ook 2 plasdras en 3,5 ha kruidenrijk grasland. Wat er nu allemaal op ons af dan denk ik ga de weidevogels zelf maar grootbrengen. Heb natuurmonumenten gevraagd of zij er voor kunnen zorgen dat de weide vogels die bij mij jongen grootbrengen bij hun terecht kunnen, en in dezelfde omstandigheden kunnen broeden als op ons bedrijf.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie , stikstof en natuurbeheer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0