Toch natuurvergunning aanvragen bij intern salderen

Ook al zal de provincie geen natuurvergunning afgeven, toch is het nuttig een vergunning aan te vragen bij intern salderen. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Arnhem in een zaak die was aangespannen door een Gelderse veehouder.

De veehouder werd ondersteund door de Stichting Stikstofclaim. De bestaande rechtspraak gaat ervan uit dat er geen natuurvergunning hoeft te worden verstrekt als er door intern salderen geen toename van de stikstoflast op Natura 2000-gebieden plaats heeft. Dat biedt veehouders echter geen zekerheid.

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
stikstofclaim.nl/updates/…

Weer een stap verder.

Dus wil je bij intern salderen dezelfde rechten als bij een Wnb?

Laat het bevoegd gezag de passende beoordeling beantwoorden met een positieve weigering.

Anders ben of wordt je vogelvrij.
Noorderling
@John Spithoven
En als de uitkomst 0,0 is buiten 25km?
Helemaal reddeloos verloren zonder aansprakelijkheid van bevoegd gezag?
Mh12
Jammer, ik hoopte dat dit ging over nb aanvraag, die door prov niet is toegekend, omdat er geen toename was in n2000 gebieden. Oftewel provincie schreef in 2012 dat nb vergunning niet nodig is. Met de aantallen waar nb-vergunning op aangevraagd werd....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouders , uitspraak , salderen , aanvragen , arnhem en stichting stikstofclaim geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0