Illustratie van: Luuk4000

VIDEO: Mais hakselen maar niet echt Chopping corn but not actually[quote]Link naar het artikel - Link to the article ( But you will have to use translate...)vee-en-gewas.nl/artikel/…]

Deel dit topic

Reacties

hans-hans

Gaat half over maishakselen en laatste helft over 60.000 ha nationale natuurpark waar hij woonde
groeier
@hans-hans
Wat voor melkprijs ontvangen ze daarzo?
hans-hans
@bio boer die hoort er bij 👍
bio boer
@hans-hans als het geen gevolgen heeft voor de boeren wat is de meerwaarde van het benoemen van een park kan het niet geeoon blijven zo het is wat is de meerwaarde ?
hans-hans
@bio boer het wordt wel meer als 17 keer groter
Naast natuur is het beleid heel streng (dat is de angst)
Verder is het gewoon hoe Alex er tegen aan kijkt,ik denk een beetje hetzelfde als hij (op die punten die hij aanhaalde)en daarom is het misschien een goed topic
Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet veel kennis heb van het stikstof dossier
+1
bio boer
@hans-hans alle dagen leer ik wat bij over stikstof mijn gedachte over stikstof veranderd ook naarmate ik er steets meer van begrijp veranderd mijn houding van stikstof is onzin naar dat ik wil meedenken hoe lossen we dit op
Niet alles kopt ga er wel van uit dat het in grotelijnen wel kern van waarheid in zit dat onze type natuur die we willen behouden last heeft van de vele stikstof emissie die nederland heeft laten we eerlijk zijn nederland heeft veel stikstof uitstoot per vriekante kilometer is vol landje
De pech voor de landbouw is dat ammoniak dicht bij de bron blijft en landbouw de klos en nox veel grotere afstand aflecht en grotendeel over de schutting beland in het buitenland en industrie in vehouding maar weinig bijdraagt in vehouding
cs-agrar
Quote Reactie van @bio boer:
dat onze type natuur die we willen behouden

daar ga je lek, natuur is altijd aan het veranderen, dus waarom natuur van nu behouden. En de natuur welke men zo graag wil behouden, is natuur welke ontstaan is na ingrijpen door mensenhanden. Lees: de situatie is daar vanzelf veranderd...Overal wil men vergroenen, want dit zou opwarming enz blabla tegen gaan, wat doen we in NL, juist ontgroenen
bio boer
@cs-agrar deposietie van stikstof versneld het wel natuurlijk en Europese wetgeving veplicht instandhouding

heb eens webinar gekeken daar werd gestelt dat door deposietie verhouding in elementen van npk en de rest ook scheef komt dat afplagen haal je alles weg ook andere elementen daardoor alleen heide nog wil groeien dan gaat de biodiversiteit achteruit maar ja echte natuur kenner ben ik ook niet

De opvatting dat natuur zich wil ontwikkelen naar bos heb ik ook
cs-agrar
Quote Reactie van @bio boer:
veplicht instandhouding

dat heeft helemaal niets met natuur te maken, maar alles met wensnatuur...
George
Zijn dochter is dus zielsongelukkig daar. Dat is al mooi klote!
ted9
@George Zal zeker kloten zijn maar zal ook wel bijtrekken.
+2
George
Quote Reactie van @ted9:
Zal zeker kloten zijn maar zal ook wel bijtrekken.

Dat is toch wel te hopen , maar mij lijkt het echt vervelend als een kind ongelukkig is omdat vader zijn beroep wil uitoefenen ten kosten van het hele gezin. Het zou mij enorm pijn doen.
+2
T60401
@George hij post meer filmpjes. laatst ook 1 van een storm. Ik denk niet dat ik daar blij wordt.
ted9
@George Als ze vanuit de achterhoek naar boven in Groningen of Friesland waren gegaan misschien was ze dan ook wel ongelukkig. Mooi gebied waar Alex zit.
George
Quote Reactie van @ted9:
Als ze vanuit de achterhoek naar boven in Groningen of Friesland waren gegaan misschien was ze dan ook wel ongelukkig

Ja dat maakt niet uit , ongelukkig is ongelukkig waar dan ook. Ik wil ook niet naar Groningen of Friesland. Niks mis met de mensen daar maar ik blijf liever in het zuiden.
Rene Strik
@George natuurlijk is het verschrikkelijk als je kind veel verdriet heeft, dat gaat door merg en been. Maar als je als ouders de mening hebt dat er geen goede toekomst meer is voor je kinderen in NL, moet je moeilijke beslissingen nemen. Om nou te zeggen dat je de familie meesleurt om je hobby daar uit te voeren is te kort door de bocht. Zij doen dit voor hunzelf, maar ook zeker om hun kinderen een betere toekomst te bieden. Vaak komt het met de kinderen best wel goed. Hopelijk is dit een geval van korte pijn, lang plezier.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Rene Strik:
Zij doen dit voor hunzelf,

boeren tegen elke prijs? Hadden ook kunnen blijven en wat anders gaan doen, dat is de andere oplossing
Rene Strik
@cs-agrar ik denk dat jij mij, of hun niet begrijpt. Als je net als mij denkt dat er in het totaal als land in NL geen toekomst meer is voor je kinderen, dan kun/moet je zo'n beslissing nemen voor de best willen van het hele gezin. Nederland zoals hij zei komt niet meer goed, en daarmee bedoeld hij waarschijnlijk niet alleen het boeren gedeelte. Er zijn HEEL veel problemen in Nederland op het moment. 30 politieke partijen, waarvan de meeste hartstikke links, wanbestuur, crisis na crisis, er wordt constant gelogen en gedraaid, met poppetjes geschoven en men gaat weer door. Bedrog, corruptie en al decennia lang import van mensen die nauwelijks tot niet gescreend worden met alle problemen die daarmee het land in komen. Het land is aantoonbaar geweldadiger en onveiliger geworden. Als dat het gevoel is wat je hebt, dan is je familie naar betere oorden emigreren helemaal niet zo egoistisch.
cs-agrar
Quote Reactie van @Rene Strik:
ik denk dat jij mij, of hun niet begrijpt.

ik denk andersom
George
Quote Reactie van @Rene Strik:
Maar als je als ouders de mening hebt dat er geen goede toekomst meer is voor je kinderen in NL, moet je moeilijke beslissingen nemen.

Het ligt er natuurlijk ook veel aan welke leeftijd de kinderen hebben. Als ze nog heel jong zijn weten ze niet anders maar als het al tieners zijn kun je als ouders al wel een verkeerde beslissing nemen .
Vdejong
@George dat is het enige wat je er van mee hebt gekregen?
+3
marcsterreborn
@Vdejong IN dit geval heeft @George wel het belangrijkste eruit gepikt. De wens om boer te zijn, hoeft niet altijd prioriteit te hebben boven alle andere dingen des levens
Vdejong
@marcsterreborn ze zitten er nog niet eens een half jaar en om dan te zeggen: "kom we pakken de spullen en gaan terug naar vernederland omdat onze dochter van pak 'm beet 7 heimwee heeft" vind ik bedenkelijk. Daarnaast zou ik de storm van kritiek wel eens willen horen van sommigen op PB.
Ten tweede; zet je de heimwee van je kind voor het gezinsbelang en -geluk, als je weet dat je als kostwinner diepongelukkig zult zijn in een 9 tot 5 baan.
Hoeveel mensen verhuizen jaarlijks naar een ander deel van het land vanwege een baan, ook daar zullen kinderen wel heimwee hebben .
Wie weet hebben @Noorderling of @ntd79 of hun kinderen ook wel heimwee gehad naar hun vroegere stekkie, maar dat heeft ze er niet van weerhouden om er toch voor te gaan.
Een kind is erg plooibaar en over een jaar weet ze niet anders dan dat wonen in Nova Scotia er bij hoort.
George
Quote Reactie van @Vdejong:
dat is het enige wat je er van mee hebt gekregen?

Ehh nou wel het belangrijkste. Kijk dat het in NL helemaal kut is met allerlei stikstof en regelonzin weet ikzelf ook al wel maar er zijn nog steeds belangrijkere dingen in het leven. Bovendien is het overal wel wat en ben ik het nog niet moe hier.
ted9
@George Die ongerepte natuur daar zou jij nog wel mooi kunnen touren met de bmw.😉
+1
hans-hans
@George daarom is het best een goeie vlogger (Alex) hij verteld ook de moeilijke dingen waarmee ze worstelen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's hakselen en Mais geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2.353
TREFWOORDEN