Illustratie van: atlaspower

'Kabinet moet veel meer boeren aanpakken om stikstofdoelen te halen'



Quote:
Volgens het FD werkt het kabinet aan een plan om zeven keer zoveel boeren uit te kopen als in het plan-Remkes werd beoogd.

Deel dit topic

Reacties

Jotke
@sorry

Premium. Kunnen we niet lezen.

Zal waarschijnlijk wel nog zo'n zwets artikel zijn.
+2
de Tank
Wordt er ook 1 wakker, 50 % reductie is 50% reductie, geen 5-600 bedrijven, daar heb je geen uitgebreid onderzoek voor nodig.
+1
Twentsch Land
Dat een veel groter aantal boeren zou moeten stoppen is nodig om stikstofruimte te creëren voor de bouw van woningen en wegen, maar ook voor het legaliseren van boerenbedrijven die jarenlang zonder vergunning ammoniak mochten uitstoten. Een zogeheten PAS-melding bij de overheid volstond.

Steeds duidelijker durven ze de ware reden te noemen......natuur gaat het niet meer over.

Werkelijk bizar dit weer ..... proberen een systeem op te zetten waarbij de een openbaar eigendom kan worden afgenomen om het een ander te geven.
+10
cjw73
@Twentsch Land dat het niet om natuur gaat wist iedereen toch wel. Moeten woningen komen voor de goudzoekers die hier komen per schip vol. En woningbouw kan altijd gerealiseerd worden als de tbo's compensatie krijgen in de vorm van extra natuur. Dus simpele conclusie die boer moet opzouten!!!
+1
Twentsch Land
Idd weten we het wel langer maar van de overheid waren het telkens kreten van voor de natuur !

@cjw73
+1
de jonge
@Twentsch Land de schuld ligt bij de staat dat geven ze zelf toe en dat willen ze dan oplossen door de hele landbouwsector naar de kloten te helpen en wat gaan ze ermee doen? woningen industrie en wegen... ze proberen ons allemaal zand in de ogen te strooien,na 2035 gaat de rest van de sector eraan, dan kunnen we allemaal aan de meelwormen....en vlees uit de 3d printer...rtvoost.nl/nieuws/2152164/…
+5
Jotke
Quote:
@Twentsch Land Dat een veel groter aantal boeren zou moeten stoppen is nodig om stikstofruimte te creëren voor de bouw van woningen en wegen,

Het compleet idiote is dat kopen ze alle +- 50.000 boeren uit er nog 0 meer stikstofruimte is voor bouw en wegenbouw want die hebben een andere( schadelijke) variant van stikstof( NOX) dan de boer die geen schadelijke uitstoot( NH3) heeft!

Ik hoop dat geen enkele boer hier aan meewerkt aan dit decimeren/vernietigen van de beste agrarische sector ter wereld en ze bij gedwongen uitkoop stuk voor stuk tot het gaatje gaan procederen!

Kan werkelijk waar niet begrijpen dat er nog steeds mensen zijn die in die onzin trappen en geloven dat er werkelijk een echt stikstofprobleem is en dat ook nog eens aan de boer zou liggen en niet aan de zwaar vervuilende luchtvaart en industrie!

Het enige stikstof probleem wat we hier hebben is een papieren probleem door een volstrekt onhaalbare depositienorm die hoe dan ook met iets van 7 mol verhoogd dient te worden om dit geldverslindende onzinprobleem daadwerkelijk op te lossen!

En uh, die bouw en wegenbouw enz die stil zou liggen.... mensen kijk om je heen! Er werd nog nooit zoveel gebouwd als nu! Ook fabeltje van de huidige redactie van de fabeltjeskrant genaamd Rutte IIII dus!
theo-lamers
@Jotke stel er doet inderdaad niemand iets, hoe zie je dan de toekomst van de melkveehouderij hier in Nederland?
+1
de jonge
@theo-lamers hetzelfde als dat we wel meewerken,na 2035 komt de genadeklap voor het groepje wat dan nog over is...
+6
Jotke
Quote:
@theo-lamers @Jotke stel er doet inderdaad niemand iets, hoe zie je dan de toekomst van de melkveehouderij hier in Nederland?

Als jij denkt dat het bij die 3500 boeren die niks schadelijks uitstoten blijft dan wordt het tijd dat je je ogen opent.😉

Zolang de huidige partijen aan de macht blijven gaan ze door tot de laatste boer het licht uit doet om vervolgens alles vol te bouwen en die wensnatuurgebiedjes die gewoon in goede staat zijn nog verder uit te breiden.

Zoals ik al zei: de boer heeft geen schadelijke uitstoot en diens uitstoot bereikt die natuurgebieden niet eens!😉

Hoe in godsnaam kan die boer dan schadelijke invloed hebben op dat N2000 gebied waar wel honderden vliegtuigen per dag overvliegen, de grootste staalfabriek van Europa of Benelux midden in staat, een racecircuit midden in ligt, snelwegen pal tegenaan liggen, kanalen/rivieren dwars door/langs lopen wat allemaal stuk voor stuk wel schadelijke uitstoters zijn.

Leg uit hoe het kan dat volgens die 2 natuurverkwanselmomenten boswachters er bijna geen vogels, insecten en bodemleven meer zijn/is in de Kampina terwijl het op/rond iedere boerderij stikt van de vele verschillende vogelsoorten, insecten en ook het bodemleven zelfs nog beter is dan in die N2000 gebieden?

Maar het ligt aan de boer dat alle 3 in de natuurgebieden bijna niet meer voor zouden komen...

Die boswachters lulden sowieso uit hun nek! Ik ben 3 dagen na dat Frans Kapiteijns zen beklaag over boeren en de staat van "zijn" Kampina deed met collega's een 6km lange tocht door datzelfde Kampina gaan wandelen.

Zandduinen zouden verdwenen zijn... Fout! Die waren gewoon!
Heide zou helemaal overwoekerd worden door gras... Fout! Hier en daar wat sprietjes maar er was nog genoeg heide te zien.
Overal dode bomen door teveel stikstof... Fout! Veel dode bomen omdat ze door NM omgekapt zijn en in totaal op heel die 6km 2 dode bomen die nog recht op stonden gezien.

Pure framing eerste klas!

Dat er hier en daar gras groeide op de heide komt niet door stikstof maar door slecht onderhoud. Op heel die 6km geen schaap of rund gezien!
theo-lamers
@Jotke volgens mij schrijf ik nergens dat de boer de natuur vervuild maar het ammoniak verhaal speelt natuurlijk al veel langer zwz begin jaren 90. En begin jaren 2000 zijn de normen nabij natuur iets soepeler geworden. Ik denk dat deposito van 1 naar 2mol ging. Ik geloof niet dat de overheid alle boeren gaat opruimen maar ben wel van mening dat het minder moet. En een andere regering gaat dat echt niet veranderen.
+3
Jotke
Quote Reactie van @theo-lamers:
Ik geloof niet dat de overheid alle boeren gaat opruimen maar ben wel van mening dat het minder moet.

Minder vee, minder boeren?

Heb je de afgelopen decennia onder een steen gelegen?

De veestapel is de afgelopen 20 jaar gehalveerd. Aantal boeren eveneens sterk gedaald maar nu in eens is er zogenaamd door de boeren een stikstofprobleem... Die volstrekt onhaalbare depositienorm ligt het natuurlijk niet aan. Ook niet aan die miljoen auto's/vrachtwagens etc die erbij kwamen of die duizenden vluchten extra... ook niet aan het zwaar vervuilende tata steel waar de gemiddelde omwonende ziek is...

Slaap lekker! 😉

Niet zeuren als je straks geen eten/baan meer hebt.

Tis niet zo moeilijk om te bedenken dat alle boeren kapot gemaakt gaan worden in NL. Na die 3500, wat er al 3500 teveel zijn, is de schadelijke uitstoot nog steeds 0 minder dus gaan de volgende er aan en zo door tot er geen enkele meer over is en dan hopelijk de bevolking in NL wakker wordt en ziet dat het niet aan de boer lag. Worden ze niet wakker, dan wordt de volgende sector gesloopt.

Maar je hebt hopelijk gelijk. Als iedere stemgerechtigde 15 maart aanstaande VVD, CDA, D66, ChristenUnie, Groenlinks, Pvda, SP, Pvdd en heel de rest van die anti boerenkliek/landafbrekers links laat liggen en op bijv. vooral BBB maar wie dat niet wil ook PVV stemt komt het wellicht nog goed voor het te laat is! 😉
theo-lamers
@Jotke ik hoop dat de gevestigde partijen 80% van de zetels haalt op 15 maart en de volgende 2de kamerverkiezingen ook. Dan kan er weer normaal bestuurd worden en komt het met heel Nederland weer goed.
+7
kanniewaarzijn
@theo-lamers ? We hebben die hele rotzooi juist aan die gevestigde partijen te danken!!
+3
Nevergiveup
Cowboy3
@Nevergiveup Ze zijn helemaal gek geworden in den Haag, alles mot kapot, hier onder een grote tuinder uit de buurt over de nieuwe regeltjes.
matt
@Cowboy3 mag toch gewoon aardappelen telen? Heeft ze de regels wel
Helder 🤔
+1
Vdejong
@matt daar ging het niet om. Alles voor oktober uit de grond.
matt
@Vdejong ja das kut,ze willen steeds meer baas spelen op onze gronden.
Cowboy3
@matt Je wil niet weten hoeveel hectare tuinbouw gewassen ze daar bij Compliment BV nog oogsten in oktober en later.
matt
@Cowboy3 ze rijden hier ook de hele wintermet prei,en aardbeien planten gaan er ook in november december uit.
Dat mag dan allemaal niet meer,compleet van de pot gerukt.
matt
@Cowboy3 deze gewassen staan op die winterlijst,prei staat er bv niet bij
Maar de internetconsultatie is nog open.

1. Aardbei vermeerdering
2. Andijvie
3. Asperges
4. Beemdlangbloem
5. Bieten, suiker- (alleen late oogst)
6. Bieten, voeder- (alleen late oogst)
7. Blauw druifje, bloembollen en -knollen
8. Blauw druifje, droogbloemen
9. Blauw druifje, overige bloemkwekerij gewassen
10. Bloemkool, winterproductie
11. Bloemzaadgewassen
12. Boerenkool, productie
13. Boomkwekerij gewassen
14. Boomkwekerij gewassen, waaronder rozen
15. Broccoli
16. Chinese kool
17. Engels raaigras
18. Festulolium
19. Fruitbomen
20. Gerst, winter-
21. Granen, overig
22. Grasland, blijvend
23. Grasland, natuurlijk. Hoofdfunctie landbouw.
24. Grasland, tijdelijk
25. Graszaad
26. Graszoden
27. Hop
28. Houtig kleinfruit (bv. bessen en druivenstruiken)
29. Hyacint, bloembollen en – knollen
30. Italiaans raaigras
31. Japanse haver
32. Karwijzaad
33. Klaver, rode
34. Klaver, rode
35. knoflook
36. Knolselderij (deels late oogsten ook in de winter)
37. Koolzaad, winter (ook boterzaad)
38. Krokus, bloembollen en - knollen
39. Krokus, droogbloemen
40. Krokus, overige bloemkwekerijgewassen
41. Kruidenteelten
42. Kuifhyacint, bloembollen en -knollen
43. Kuifhyacint, droogbloemen
44. Kuifhyacint, overige bloemkwekerij gewassen
45. Lelie
46. Liatris-bollen
47. Luzerne
48. Mais met onderzaai
49. miscanthus
50. Narcis, bloembollen en -knollen
51. Narcis, droogbloemen
52. Narcis, overige bloemkwekerij gewassen
53. Pastinaken
54. Peen (winter-)
cjw73
@matt houd bij p op waar is de rest van het alfabet.
matt
@cjw73 dat zal idd ook nog wel ergens staan.
Ik ga naar bed nu
+2
matt
@cjw73 hier de rest,

Intern gebruik
55. Pioenroos, droogbloemen
56. Pioenroos, overige bloemkwekerij gewassen
57. Pioenroos, vermeerdering
58. Prei productie in winter
59. Rabarber
60. Rand, grenzend aan blijvend grasland of een blijvende teelt, hoofdzakelijk bestaand uit
blijvend gras
61. Rand, grenzend aan blijvend grasland of een blijvende teelt, hoofdzakelijk bestaand uit
tijdelijk gras
62. Rand, grenzend aan bouwland, hoofdzakelijk bestaand uit blijvend gras
63. Rand, grenzend aan bouwland, hoofdzakelijk bestaand uit tijdelijk gras
64. Rietzwenkgras, anders dan voor industriegras
65. Rietzwenkgras, industriegras
66. Rode en witte kool
67. Rogge (geen snijrogge)
68. Roodzwenkgras
69. Schorseneren
70. Sneeuwklokjes
71. Spinazie in winter gezaaid
72. Spitskool
73. Spruitkool/spruitjes, productie
74. Tarwe, winter-
75. Timothee
76. Tulp, bloembollen en -knollen
77. Tulp, bloembollen en -knollen
78. Tulp, droogbloemen
79. Tulp, overige bloemkwekerij gewassen
80. Uien, poot en plant, 2e jaars
81. Valeriaan
82. Vaste planten
83. Vaste planten (bloemen)
84. Veldbeemdgras
85. Westerwolds raaigras
86. Wintererwt
87. Winterveldbonen in herfst gezaaid
88. Wortelpeterselie
89. Voorjaarsbloeiende bol en knolgewassen (gezaaid of gepoot in het najaar)
90. Zomerbloeiende bol en knolgewassen (oogst in de winter)
91. Zetmeelaardappelen (vroegheidsklasse 6,5
weurding
@Vdejong gaat gebeuren, als crisis doorzet☝️😉
Twentsch Land
Welke crisis !

Crisis of een crisis 😉

@weurding
Farma_boerke
@Vdejong Volgens de vragen en antwoorden kan er gewoon na 1 oktober worden geoost, maar omdat het volggewas te laat in de grond staat en minder stikstof kan opnemen ("groenbemester") krijg je als boete een korting in het opvolgende jaar van 20kg N minder per ha. tov de norm

De lijsten zijn wel gepubliceerd, maar de achterliggende wet nog niet want die is nog niet klaar.
Lijsten controleren zonder de achterliggende regels te weten is ook een dingetje en niet in te schatten.
Consultatie staat open to 18-nov-2022. reageren kan dus nog (hier staan ook de lijsten)

internetconsultatie.nl/lijsten/b1/
Jotke
Quote:
@theo-lamers @Jotke ik hoop dat de gevestigde partijen 80% van de zetels haalt op 15 maart en de volgende 2de kamerverkiezingen ook.

Je bedoeld CDA, VVD, ChristenUnie, D66?

De partijen die al 5 1/2 jaar en 2 al 12 jaar ons land finaal naar de knoppen helpen en alles kapot maken waar Nederland in uitblonk? ( zorg, gehandicaptenzorg, agrarische sector, onderwijs enz).
theo-lamers
@Jotke Je bedoeld CDA, VVD, ChristenUnie, D66?

PvdA hoort daar wat mij betreft ook bij. De ellende is alleen maar erger geworden door steeds meer partijen die niks bijdragen.

Met wie moet BBB een regering gaan vormen?
Jotke
Quote Reactie van @theo-lamers:
PvdA hoort daar wat mij betreft ook bij. De ellende is alleen maar erger geworden door steeds meer partijen die niks bijdragen.

Met wie moet BBB een regering gaan vormen?

Dat zeker maar pvda zit niet in het huidige kabinet en zat ook niet in die hiervoor. Op als ik het me goed herinner Rutte 1 of 2 na? Daarom noemde ik die deze keer niet maar heel die linkse kliek moet zo klein mogelijk worden willen we het land weer leefbaar kunnen krijgen.

BBB, die kunnen gerust met een PVV al zie ik die liever in de oppositie of een van Haga of zelfs VVD. Die laatste waait met alle windhoeken mee. Is de 2e partij links, wordt het vvd beleid ook links, zijn alle partijen rechts, dan vvd ook. Maar de grootste mogen ze absoluut niet meer worden als we dit land weer beetje leefbaar willen maken. D66, CU en CDA ook niet.CDA mag van mij net als die andere 2 volledig verdwijnen uit de eerste en tweede kamer.
+1
jan-cees
@theo-lamers dan verandert er niet zo heel veel aan de trend van de afgelopen 10 jaar de komende 10 jaar anderhalf tot 3 % afname in aantal bedrijven iets grotere bedrijven in kg melk en in dieren. En er is tijd om daadwerkelijk depositie te gaan meten en bodemanalysen te doen zodat we weten waar we het over hebben ipv dom achter het gekakel van ngo’s tbo’s media en overheid aan te keutelen de afgrond in
+1
theo-lamers
@jan-cees Als je ergens in een polder met de dichtstbijzijnde boom op een km, een NB vergunning stal vol een onder de 2gve/ha dan zou ik me ook niet direct druk maken. Maar de afgelopen jaren zijn er fosfaatrechten ingevoerd met daarvoor een reductieplan wat voor een heel aantal bedrijven heel slecht heeft uitgepakt. Nu raken we derogatie kwijt, om n2000 gebieden gaan we zelfs naar -20%.
We kunnen wel wachten op meten maar gaat dat iets veranderen aan het beleid, je kunt wel depositie gaan meten maar we moeten 50%N uitstoot terug. Hoe langer we wachten met opkoop Hoe korter bij generiek korten komt. En uiteindelijk komt er weer een linkse regering en dan is die 25 miljard er niet meer
+3
de Tank
@theo-lamers ga er sws maar van uit dat de 25 mljrd niet rechtstreeks voor uitkoop boeren is, meeste gaat op aan overleg, advies, planning, evaluatie, vergaderen, advocaten, specialisten, wetenschappers, accountants, makelaars, taxateurs etc etc
theo-lamers
@de Tank dus hoe langer dat je wacht hoe leger de pot
de Tank
HansBa
@de Tank en niet te vergeten aankoop meer meer meer natuurgrond en zogenaamd natuurherstel/ verschraling grond.
Elvis
@theo-lamers eens, die 25 miljard gebuiken voor herstructurering van de sector. Soort ruilverkaveling, alles wat door wil grondgebonden maken .
de Tank
@Elvis dream on
jan-cees
@theo-lamers overheden hebben geen houdbare juridische titel om te onteigenen en die komt er ook niet zolang ze gebruik maken van Aerius en de KDW
theo-lamers
@jan-cees ik heb het nog nooit over onteigenen gehad, de overheid wil het ook niet. En op vrijwillige basis kan overheid gewoon opkopen.
jan-cees
@theo-lamers is nog dingtje met staatsteun dat is nog niet opgelost
Arnold1988
@jan-cees waarom kan er wel opgekocht worden voor natuur of infrastructuur en is er nu een probleem met staatssteun?
jan-cees
@Arnold1988 als er opgekocht gaat worden om pasmelders te legaliseren is dat staatsteun voor de te legaliseren pasmelders en daar is nog geen goedkeuring van Brussel voor ontvangen
Arnold1988
@jan-cees gaat er ook niet komen denk ik
Varkenshouderij is ook gesaneerd
Was dat staatssteun?
theo-lamers
@jan-cees De staatsteun is toch voor de uitgekochte? Niet voor de pasmelders. En gaat toch over de plus boven markt/taxatiewaarde. En daar was het beroepsverbod voor wat niet voor iedereen een bezwaar hoeft te zijn
jan-cees
@theo-lamers de legalisatie van de pasmelder met de opgekochte stikstof wordt gezien als staatsteun
Twentsch Land
Wanneer pasmelders het niet krijgen maar een x bedrag moeten betalen van de ingenomen rechten van piekbelasters zal het dus geen staatssteun meer zijn.

@jan-cees
jan-cees
@Twentsch Land was het maar zo simpel
theo-lamers
@jan-cees

Volgens NRC blijkt het nu toch lastig om de nieuwe regeling langs de Europese Commissie te krijgen. Het probleem is dat boeren die van de overheid geld krijgen om met hun bedrijf te stoppen, vervolgens wel in een ander Europees land aan de slag kunnen.
Staatsteun gaat over de verkrijger niet de ontvanger.
jan-cees
@theo-lamers Kan over beiden gaan daarom was er ook geen ruimhartige knelgevallen regeling bij de invoering van de fosfaatrechten . Uitgifte van schaarse rechten geeft een gang langs Brussel inzake staatsteun. Korten/opkopen en herverdelen van die rechten ook
bio boer
@Jotke
Quote:
7 mol verhoogd dient te worden om dit geldverslindende onzinprobleem daadwerkelijk op te lossen!

Wat lost dat op is pas 2.0 daar was 1 mol vrij kon je met pas meding toe volgens mij bedrijp je niet helemaal hoe het werk

Dat soort normen kan alleen als de natuur niet overbelast wordt en onze natuur word bijna overal de kdw overschreden
Waar de kdw op wordt gebaseerd weet ik dan weer niet maar onze kdw is wel erg laag soms zelf lager dan 500 mol per ha
Is de nl natuur hele stikstof gevoelige natuurtypes gevoeliger dan die in duitsland bijvoorbeeld of zijn we gewoon veel strenger
+1
Jotke
Quote Reactie van @bio boer:
2.0 daar was 1 mol

De depositienorm in NL was 0.05 mol tot dat misselijkmakende ventje uit Nijmegen via de RvS de regering op hun fouten van 20 jaar geleden moest wijzen. Toen werdt het 0.00 mol. Beide volstrekt onhaalbaar en dus moet de norm verhoogd worden en gelijk getrokken worden met de rest van de EU, 7.0 mol dus. Eerder zal dit papieren zelfgecreëerde stikstofprobleem wat niks met staat natuur vandoen heeft niet opgelost worden en kun je er nog wel 100 miljard tegen aan smijten in die bodemloze put maar veranderd er niks. Die norm wordt alleen gehaald als de norm haalbaar is en dat is ie niet. Niet nu, niet als heel NL leeg is!

Natuurverkwanselmomenten en SBB en al die zwaar gesubsideerde niksnuttige organisaties willen hier plantjes die hier niet thuis horen. Daardoor doen die het hier slecht en planten die hier wel horen minder goed. Dat de heide planten op plekken overwoekerd worden heeft niks met stikstof te maken maar is puur slecht beheer!
jan-cees
@bio boer berekende overschrijdingen nergens getoetst met metingen
bio boer
@jan-cees alleen oo somige plekken luchtconsentraties Amoniak en nox in natuurgebieden daar maken ze weer schatting van wat er deponeert
+1
Farma_boerke
@bio boer En dat terwijl de gemeten NH3-luchtconcentraties niet zijn veranderd. Het model maakt er wel wat anders van, handig die wieltjes om aan te draaien.
Als het niet past, passen we met terugwerkende kracht de modellen aan, ook al eerder gebeurt.
BertK
@bio boer Hoe kan je schatten als je nooit gemeten hebt?
+1
bio boer
@BertK heb al die wetenschappelijke studies niet uitgepluist dus het antwoord kan ik je niet geven
+1
IJsseldelta
@Twentsch Land Het Rwanda van de lage landen, en we weten allemaal hoe het daar nu gaat. Honger!
demelkboer
De kop van het artikel komt niet over een met de inhoud. Tendentieus heet dat
+4
mlkvhoudr
Ik begrijp dat er weer lekker geframed word , lekker man een dag niet geframed worden is een dag niet geleefd. Uit eigen onderzoek komt naar voren dat mensen rond tata steel ziek worden van de uitstoot al daar maar laten we vooral doen door alleen naar ammoniak te kijken dat tata steel hardstikke weinig uitstoot
KOC1981
@mlkvhoudr dat was ook mijn gedachte bij het artikel
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
mensen rond tata steel ziek worden van de uitstoot

En wat te denken van de 280 ton kankerverwekkende stoffen die jaarlijks in een straal van 10 km. rond Schiphol neerdaalt?
+4
weurding
Via app, t is toch the great reset☝️

+2
Jotke
@weurding

Het gaat sowieso niet om de staat van die N2000 gebieden maar om de grond km te kunnen bouwen.

Boeren moeten weg bij Stroe om de Veluwe te beschermen...

2 dagen na het grootste boerenprotest ooit, aldaar in Stroe koppen de kranten en andere media dat Stroe omgebouwd moet worden tot een stad en er + 25000 woningen bij moeten komen daar, meer dan Barneveld nu heeft!

NH3 inruilen voor NOX!

Hoezo natuur beschermen?
+1
weurding
@Jotke i know
+5
HansBa
Wij zijn sinds 2004, aanwijzing natura 2000 gebied, langzaam gegroeid van 50 koeien toen naar 100 nu. 3 buren zijn gestopt die samen 150 koeien hadden met hinderwet vergunning. Die vergunningen zijn verlopen of ingetrokken.
Als je kijkt naar toename bestaande bedrijven moet je toch ook naar de afname kijken van de stoppers? Of mis ik nu iets.
weurding
@HansBa ieder kan voor zichzelf in de omgeving ook wel de stoppers voor de komende 10 jaar aanwijzen, dat neemt men ook niet mee
boer.
@HansBa daar zijn wegen ,huize en industrie van opgericht
+1
Jotke
@HansBa

Het gaat niet om of er nu wel of niet meer boeren zijn. Met de stikstof van de boer kan de bouw niks! NH3 tegenover NOX! Het gaat om de grond! Zodat ze die onkruidvelden die ze tegenwoordig natuur noemen uit kunnen breiden en meer grond voor een minimum prijsje hebben om Nederland nog voller te bouwen dan het al is!

Bouw ligt helemaal niet stil! Er werd nog nooit zoveel gebouwd als nu! Dat de bouw stil zou liggen is gewoon een van de fabeltjes om de boer te kunnen framen!😉
Weidezicht
@Jotke ik denk dat er ten tijde van de vinexlokaties eind jaren negentig begin 20 wel meer gebouwd werd als nu? Alleen bedrijventerreinen blijven nu de grond uit schieten.
+2
Jotke
@Weidezicht

Dat zou best kunnen maar ik zie hier om me heen nog genoeg gebouwd worden om te kunnen concluderen dat het gewoon klinkklare onzin is dat de bouw op slot zou staan wat vd Wal met haar smiechterige lach overal zit te verkondigen.

Ook woningbouw.
bio boer
@Jotke er is nu ook bouwvrijstelling voor natuurwet vergunning daar voor in ruil moesten we 100 rijden
BertK
Volgens een inventarisatie van het FD stoten die PAS-melders samen jaarlijks, 5,8 miljoen kilo ammoniak uit. Dat is ruim 240 keer de jaarlijkse ammoniakuitstoot van Tata Steel.

1825 kg per opgekocht bedrijf om een paar tienden van een PASmelder legaliseren?
Jawis
@BertK er moet ook gebouwd worden....weet je hoeveel stikstof dat kost?
BertK
@Jawis Welk deel zou voor de Pas melding al vergund wezen in de voorgaande vergunning of melding? 90% van het vee?
de Tank
@BertK ook weer een lekker misleidende vergelijing met Tata
+2
Farma_boerke
@BertK Tata stoot naast NH3 ook heel erg veel NOx uit. FD vergeet dat even.
NOx is te reduceren mbv SCR, dat levert weer meer NH3 uitstoot op
Jean-PierreK
@BertK als je die 5,8 miljoen kg deelt door 240, dan zou tata tussen de top 100 ammoniakuitstoters moeten staan. Dat is volgens mij niet zo. Als je terugrekent van NOx naar stikstof dan kom je op zo'n 1,8 miljoen kg, dat is vergelijkbaar met 2,2 miljoen kg ammoniak...

Er klopt volgens mij niet veel van het artikel. Volgens mij hebben ze een al gepubliceerd document van rijksoverheid over piekbelasters verkeerd geïnterpreteerd.
Noorderling
@BertK
ze gaan alleen al voorbij aan het feit dat emissie geen depositie is.
3500 bedrijven opkopen om 3000 te legaliseren slaat kant nog wal.
dat ze het past dat er 3500 handdoek in de ring gooien is een ander verhaal.

Daarnaast is er inderdaad al een fors deel legaal. Denk minimaal 3/4.
In hoeverre zoiets lekken is of strategisch verlengstuk van het communistische staatsmedia vraag ik me af.
+2
Jotke
Quote:
@BertK Volgens een inventarisatie van het FD stoten die PAS-melders samen jaarlijks, 5,8 miljoen kilo ammoniak uit. Dat is ruim 240 keer de jaarlijkse ammoniakuitstoot van Tata Steel.

Ik mag hopen dat jij niet in die onzin trapt!😉

Tata steel is het zwaarstvervuilende bedrijf van Nederland. Zelfs Schiphol staat nog 4 plekken lager in de lijst van grootste uitstoters waar overigens geen enkele boer in staat!

En dan moet je nagaan dat van dieindustriële en luchtvaartbedrijven nog geen fractie van de uitstoot daadwerkelijk mee wordt genomen.

Wie nu nog geloofd dat de boer ook maar enige inbreng heeft in dat papieren door veel te lage norm vast te stellen zelfgecreeërde stikstofprobleem moet toch eens een keer onder die groep toe rotsblok uitkomen!
+2
BertK
@Jotke Dit artikel lijkt knoeiwerk, maar dat geeft vooral weer hoe makkelijk mensen de cijfers creatief en fout interpreteren.

Waar ik me zorgen over maak is dat er op lnv blijkbaar aan beleid wordt gewerkt om grote aantallen boeren op te ruimen. Eind november horen we weer meer. Of eerder.
Jotke
Quote Reactie van @BertK:
Eind november horen we weer meer. Of eerder.

Hoop op felle acties! Laat ze het maar een keer goed voelen, ook die strontverwende burgers die altijd zitten te zeiken als er een keer een protest is waardoor ze 1 minuut later thuis aan kunnen schuiven aan tafel om het eten/drinken geproduceerd door diezelfde boeren te nuttigen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jotke:
ook die strontverwende burgers die altijd zitten te zeiken

Ho ho, vergis je niet: het is maar een héél klein groepje dat anti boer is. Het grootste deel van de samenleving staat achter de boeren.
Jotke
@kanniewaarzijn

Dat is ook zeker zo maar ook onder diegene die achter de boer staan zitten er veel die er achter staan behalve als ze door een protest een paar minuten later thuis zijn. 😉
Henk2
Laat de overheid nou eerst eens inventariseren wie er wil stoppen.
Degene die wil stoppen wacht daarop.
familie pelle
De bestuurlijke tob(p) staat er ook weer lekker op. Vraag me af of genoemde personen elke nacht lekker kunnen slapen wetende dat dit dossier ze nog lang achtervolgd.
+2
Jan-T
Ben er tot op het bot van overtuigd dat dit een kabinet 's en rechterlijke dwaling is die de toekomstige armoede en voedsel schaarste niet zal oplossen.

Maar er moet eerst nog weer wat ergs in de wereld gebeuren voordat men dat snapt in Den Haag.
De grenzen van ellende zijn nog niet bereikt in de EU en Nederland.
+3
labella
Quote Reactie van @Jan-T:
er moet eerst nog weer wat ergs in de wereld gebeuren

Dat is al begonnen en zal zich als een olievlek uitbreiden!
Jaap40
@labella de geldontwaarding gaat hard
bio boer
@labella china wordt ook al lekker geplaagt door Amerika 😅
+2
Nevergiveup
@bio boer lekker etteren , volgende oorlog , ze leren het nooit , of anders gezegd ze willen gewoon ellende.

Voordat Amerika de boot gestart heeft hebben de chinezen de vlag al in top in taiwan.
+1
weurding
@Nevergiveup een drone is ook sneller dan een boot, zeker op land☝️🤣
+1
stefanus
Men weet wel hoeveel pasmelders uitstoten maar niet hoeveel pasmelders er zijn ?? Stop met deze zinloze informatie verstrekking AUB !!
overstekend wild
@stefanus en niet hoeveel de industrie uitstoot

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kopen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
95
DEELNEMERS
36
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN