Alfa-adviseur: 'Verlies derogatie kost melkveehouder gemiddeld 30 duizend euro per jaar'

De afbouw van de derogatie is de volgende tegenslag van de sector, stelt Jan-Willem van Beek, bedrijfskundig adviseur agrarisch bij Alfa Accountants en adviseurs. Hij becijfert dat het verlies van derogatie een gemiddeld bedrijf al gauw 30 duizend euro per jaar kost.

Deel dit topic

Reacties

+2
Arnold1988
Behoud derogatie heeft meer gekost
+1
Twentsch Land
Niet voor iedereen.

@Arnold1988
+1
jan 10
Quote Reactie van @Arnold1988:
Behoud derogatie heeft meer gekost

Kan je hier uitleggen wat je bedoelt en ook een berekening van je stelling,misschien kunnen we nog wat van elkaar leren.
cornelissen
@jan 10 De melkveehouders vergeten ,die op de peildatum onomkeerbare verplichtingen hadden en door de belangenorganisaties compleet vernageld zijn. De fosfaatrechten zijn hier veruit de grootste onkostenpost, heb er zelfs grond voor moeten verkopen. nu lease ik nog een aantal partijtjes, wil geen meer grond verkopen, je kan zelf aan de notering zien ,wat dat kost.
Ik praat er hier openlijk over, kan ook makkelijker ,daar ik van de verkochte grond, het gebruik ook niet meer heb, maar er zijn melkveehouders, die mij vertrouwelijk hebben verteld ook grond te hebben verkocht ,maar het via een huurconstructie nog in gebruik hebben.
De fosfaatrechten, die zijn ingevoerd met het oog kennelijk voor derogatie hebben sommige melkveehouders een vermogen gekost .
En dan praten we nog maar niet over de polarisatie in de sector door het leugenachtige optreden van lto ,met of zonder voorkennis van ingewijden. (LTO heeft de rechten zelf aangevraagd begin juni2015 bij het ministerie)
+2
hans1980
@jan 10 Ronald heeft akkerbouwer als buurman en heeft daar connecties mee
Daarom mag heel Nederland wat hem betreft wel zonder derogatie en tonnen extra kunstmest kopen (terwijl drijfmest minder uitspoeld dan kunstmest)
Arnold1988
@hans1980 Aub niet bij de NS solliciteren
+1
grös
Wat moeten al die collega's zonder derogatie dan al jaren armoede hebben.
ted9
@grös Komt je wel achter als je straks de rekeningen voor mestafvoer kunstmesten en mineralen krijgt.
Limburgs boertje
Niet duur genoeg moet meer dan 100.000 euro kosten
slagakker
@Limburgs boertje Zag ook al je reactie betreffende round up. Overduidelijk een boerenhater van het ergste soort.Maar leg even uit waarom roundup moet verdwijnen en waarom geen derogatie meer dan 100000 euro moet kosten.
Limburgs boertje
@slagakker schitterend ons eigen graf graven prima moet je ook op de blaren durven te zitten.
iedere boer heeft met weinig grond door kunnen groeien in het vee door het voordeel van derogatie. wiens schuld? wij! onze LTO en voorlichters. wie anders??? was dat grondgebonden toch nog niet zo'n slecht idee LNV heeft nu een heel arsenaal aan draai knoppen om de boerenstand de nek om te draaien. alles wat wij aan oplossingen aangeven word naderhand gebruikt als wapen tegen de boeren. zelfde als natuur inclusief boeren die onzin word straks over iedere boerderij plicht waarom omdat er een kleine minderheid er heil inzag en er van geprofiteerd heeft en dit is weer een draaiknop van LNV. hoeft je toch geen hoge school voor te hebben om dit te begrijpen. die 600 piek bedrijven is het topje van de ijsberg er volgen nog 3500 bedrijven daarna. de slachtbank is open. deze strijd tegen 1 kabinet rutte4. 2 ambtenaren bij ministerie 3 brussel 4 natuurclub 5 media. is niet meer te winnen. wat nu dan? dat is aan ieder zelf. doorgaan en meebewegen doorgaan en niks doen, stoppen, het land verlaten, enz... de fuik is in 1994 gezet en zal in 2030 en 2050 sluiten. zie aanpak 7de actie program stickstof en het nieuwe GLB je maag gaat er van draaien

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie , melkveehouder en Agrarisch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2.059