VIDEO: Lubach - koeienromantiek



Quote:
En nou is het afgelopen met: koeienromantiek.

Deel dit topic

Reacties

Braboboer
+2
Dirk van Zetten
@Braboboer het is heel simpel.
De boeren vertellen het verhaal wat de burger wil horen.
De boeren produceren het voedsel wat de consument wil kopen.
Lubach kan beter een item maken over de burger en consument, waarin hij eerst de burger laat vertellen hoe de landbouw eruit moet zien en later het winkelwagentje bij de supermarkt leeg haalt en de sperziebonen uit uit Tunesië en 3 x vlees voor 5 euro eruit trekt. Maar het is beter voor de kijkcijfers om de boeren af te zeiken dan 90% van de Nederlanders.
+1
Ynze Oenema
Wat een geneuzel....gaan ze zelf toch grondkopen voor andere doeleinden..
+3
Twentsch Land
Goedkoop ventje ....
+3
Melkboer16
Gratis reclame! Heb er ook met afgrijzen naar gekeken maar dacht toen: de vleesconsumptie is in 2021 toegenomen en 2022 gaat het nog meer toenemen!
De consument blijft wel kopen en alternatieve zijn onbetaalbaar
Heb eerst naar VI gekeken en gelukkig kijken daar meer normale mensen naar
Jannus
Quote Reactie van @Melkboer16:
Gratis reclame!

Negatieve reclame is ook reclame en het zal voor de meesten een wakeup zijn voor wat er door dat framen bewerkstelligd wordt,zet daar de leverantieproblemen van AH bij een de consument heeft een item om over na te denken
Vdejong
Lutje gast
Willem123
@Vdejong ZO;N EEN MOET NOOIT WEER VRETEN HEBBEN , hij opgegroeit in een plattelands dorpje hier in Lutjegast
+3
marcsterreborn
Wat een negatieve reacties. Kijk in de spiegel en besef dat Lubach best een punt heeft. Hou op zijn minst in je achterhoofd dat veel meer mensen denken zoals hij... Het kan soms handig zijn om daar toch wat rekening mee te houden....
Eerlijk gezegd moest ik af en toe best even lachen bij het bekijken van dit filmpje
+3
Twentsch Land
Ik heb zijn vorm van humor nog nooit gemogen, dus heb het niet alleen over deze aflevering. Voor elke gedachte zijn aanhangers, kijk maar naar Baudet dat betekent nog niet altijd dat uitspraken op WIJSheid zijn gemaakt.

Als je even iets verder nadenkt kun je niet anders dan tot de conclusie komen om te framen dat er een groep is die een andere groep wat wil opleggen.
+2
Albert Altena
@marcsterreborn Zonder weerwoord zulke filmpjes opnemen is een soort indoctrinatie.
+1
weurding
@marcsterreborn ik ook wel🤭 sojamonnikoog😏 misschien satire in wrede vorm, maar ach, we lachen er ook om als ie een ander onderwerp op de korrel neemt, en gaan vervolgens ook vrolijk verder
+2
hans1980

+3
George
En nou is het afgelopen met A Galbach.
+2
Melkboer16
@George denk het niet, de baas van lubach is de partner van Kasja Ollengren van Jawel D 66!
Die van functie elders.
Willem123
@Melkboer16 det meen je niet, het is niet best
+5
Twentsch Land
Een grote reclame uitzending voor D66 en groen links.

@George
+1
Thomas2000
Eindredacteur is Janine Abbring, en die heeft weer een relatie met Jeroen Wollaars.

Beide veganist en antiboer.
marcsterreborn
@Thomas2000 dan ben jij zeker Thomas Erdbrink
Melkboer16
@Thomas2000 en Lubach is vegetariër
+8
weurding
@Melkboer16 dat moet wel, als er niks zinnigs in komt dan komt het er ook niet uit
Willem123
@Thomas2000 JANINE komt van westeremden Gr
de Tank
@Willem123 mooi dorp
Grasbaal
Twitter reacties:





Arnold1988
@Grasbaal Toos heeft vrolijke koeien met de beste duurzaamste melk
de Tank
Waar maakt iedereen zich druk over, Lubach vindt koeien houden niet romantisch, so what, als ik de meeste reacties hier lees dan vinden de meeste boeren dat zelf ook niet.
+6
Jean-PierreK
Gisteren kwam hier een vrouw langsgelopen bij het oversteken van de koeien. Haar eerste woorden waren dat ze wat wij met onze koeien doen toch niet zo leuk vond. Dat koeien ieder jaar een kalf moeten krijgen... Ik vond de reactie vreemd vooral omdat zij juist eerder een aantal keren steun aan ons had uitgesproken. Zo zie je toch dat dit bij (sommige) mensen wel werkt.

Ik neem vervolgens de tijd om uit te leggen dat van nature iedere gezonde koe jaarlijks een kalf krijgt. Dat dat vroeger in de melkveehouderij ook standaard was omdat dat met grasgroei curve samen valt. En dat bij ons tegenwoordig de tkt meer dan een jaar is. En dat dit ook gestimuleerd is om jaarrond melk te hebben. Ook hebben we kalveren nodig ter vervanging van onze koeien, de overige kalveren gaan naar een boer die ze verder opfokt voor vlees. Onze kalveren krijgen wel melk, zelfs zoveel mogelijk. We kunnen ze niet meer geven zonder ze te overvoeren (diaree). Door de goede verzorging en voeding geven de koeien veel meer melk dan het kalf nodig heeft.

Het kost zo heel wat tijd, maar dan hoop ik dat die mevrouw in plaats van de Lubach boodschap, mijn boodschap verspreidt. Overigens noemde ze Lubach niet. Dat filmpje van Lubach kwam ik later pas tegen toen een kennis ex Groen Links wethouder dat filmpje op social media deelde.
+1
de Tank
@Jean-PierreK Het meeste bereik je inderdaad door een 1 op 1 gesprek. Mijn vriendin komt uit een GroenLinks omgeving en ook volgestopt met vooroordelen. Nu ziet ze wat daar werkelijk wel en niet van klopt. Ze werkt bij de gemeente Groningen, bolwerk van GroenLinks en is nu de grootste bestrijder van de vooroordelen die er leven. Hier wel eens een club van haar collega's gehad. Dan is er een mogelijkheid om een reëel beeld te geven. En ja, de kalfjes gaan gelijk van de koe en er staat hier Engels raaigras. Dat geeft leuke discussies en de mensen enige nuance meegeven en dat ze zien dat je vooral ook gewoon mens bent. Lubach vaart er wel bij om niet aan nuance te doen. En laten we wel zijn, als hij een onderwerp bij de kop neemt, "groene" energie bv dan is het opeens wel ok. Goed om dan te beseffen dat dat verhaal ook wel eens niet helemaal klopt.
Mijn vriendin zal overigens nooit geen GroenLinks meer stemmen😁
+2
weurding
@de Tank elke dag worden we geconfronteerd met de gevolgen van ons consumptiepatroon, vliegen, eten, verbruik etc... bar weinig die bij zichzelf denken, o.m.g. daar moeten we echt wat aan doen.. maar kunnen we een ander op de vingers tikken... mooi man😪
+1
de Tank
@weurding Daarom maak ik mij ook geen zorgen wat betreft de vraag naar zuivel en vlees.
+1
weurding
@de Tank ik ook niet, maar dat schijnheilige gejammer moet eens eindigen
+2
Hans van Bergen
@de Tank Groenlinks vriendin??? Hopelijk weet ze dat gruwelijk goed te compenseren
+1
de Tank
@Hans van Bergen ruimschoots 😋
Frans1
@de Tank 😎🤣🤣
Julius
@de Tank Als jouw vriendin nooit geen GroenLinks meer stemt, betekent dat volgens mij dat ze altijd GroenLinks stemt.
+2
Dooper


Deze mevrouw heeft een heel mooi draadje hiervan gemaakt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0