Zorgen over nieuwe natuurregels: ’Dit komt bovenop de huidige stikstofcrisis’

Frans denkt "we gooien er nog maar een schepje bovenop":

Eurocommissaris Frans Timmermans is geestelijk vader van het plan dat in juni werd gepresenteerd. Een van de vereisten is dat allerlei dier- en plantsoorten ook buiten Natura 2000-gebieden niet mogen verslechteren. „Dit betreft een grote uitdaging voor Nederland, bovenop de huidige stikstofproblematiek. Een verslechteringsverbod buiten Natura 2000 leidt tot aanvullende beperkingen voor andere opgaven en tot meer administratieve en bestuurlijke lasten.”

Daarmee lijkt het besef in Den Haag te zijn ingedaald dat een verslechteringsverbod buiten Natura 2000 ’juist verdergaande juridificering van een toch al sterk gejuridificeerd beleidsterrein’ oplevert. „Indien dit verslechteringsverbod er komt, is het denkbaar dat een vergunningsprocedure noodzakelijk wordt voor álle voorgenomen projecten”, schrijft minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) aan de Tweede Kamer.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/588704984/…

Deel dit topic

Reacties

+2
matt
Hou eens op met die werkverschaffing,overal zijn handen tekort.
Dirk van Zetten
@matt Eerst wilden ze voedselproductie uit Nederland verdrijven, maar Frans wil het ook Europa uit hebben. Als boer kun je dus beter naar Tunesië of Egypte gaan, dicht bij Europa maar niet in Europa.
Vdejong
@Dirk van Zetten huis ruilen met een gelukszoeker
+2
Twentsch Land
Als het zo moet !

Natuur wat nog weg te werken is direct doen !

Gaat wel wat in tegen mijn principes maar er is geen keus wil je straks niet enorm het haasje zijn.
Jaap40
@Twentsch Land inderdaad, anders heb je straks 'helaas' natuur
Kars
Die timmermans wil totale controle over buitengebied
Twentsch Land
Niet alleen buitengebied....het hele land in een grote gevangenis en een ieder controleerbaar is de opzet.

@Kars
+2
Spuit11
@Twentsch Land Wie dat een jaar geleden zei was complotdenker
+1
Twentsch Land
Ik zeg het al vanaf het moment het verplicht is geworden een legitimatie bewijs bij je te hebben als je je openbaar ergens begeeft.

@Spuit11
Jawis
@Kars ben wel benieuwd of dit overal geldt....er kan geen enkele woning meer gebouwd worden op wat nu nog landbouwgrond is.....
Heb echt zin aan verkiezingen....
bio boer
Bij de telegraaf noemen ze hem al de klimaat paus 🤣
bio boer
Komen er vast veel regels bij voor behoud weidevogel maai verbod voor 15 juni 🙈
Jaap40
@bio boer gaat de melkproductie vanzelf hard onderuit.
bio boer
@Jaap40 ja dat kost bakken met melk heb 20 ha van dat spul het is niet eens voldoende voor levens onderhoud voor het vee gebruik er bijna nooit voor melkoeien gaat allemaal naar de drogen en jongvee met brok aanvulling om het kwijt teraken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's timmermans , natura 2000 , natuur , tweede kamer , den haag , stikstofproblematiek , christianne van der wal , van der wal , nederland en natuurregels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0