Waarom de onkruiden in uw grasland de komende weken bestrijden

Door nu te handelen voorkomt u dat het onkruid volgend voorjaar nutriënten en vocht gebruikt die beter door het gras benut hadden kunnen worden.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Voelt wel een beetje ouderwets om grasfalt na te streven......
+1
newholland6640
@mlkvhoudr

Gewoon saai
+4
sjoerd de melker
Ook voor onze bio-collega's is het najaar passend: het is eerder donker om stiekum met de spuit op pad te gaan (sorry bio collega's, ik kon het even niet nalaten)
+2
bio boer
@sjoerd de melker ben je klaver ook kwijt sta je er volgendjaar jaar slechter voor
Spuit11
@bio boer welnee;
Weide met klaver.
Om in grasland+ klaver onkruid te bestrijden is er echter nog maar 1 middelen combinatie, dit is Harmony SX + Basagran. Deze combinatie wertkt goed. Witte klaver wordt geheel behouden, rode klaver wordt vaak wel iets uitgedund . De werking is doorgaans goed met een kleinbeetje ondrukking van de grasgroei. Spuit deze combinatie liefst zo vroeg mogelijk in het voorjaar of later in het najaar (augustus -september).
mlkvhoudr
@Spuit11 mijn spuitadviseur zegt dat dat niet meevalt om de klaver te behouden, maau uw ervaring is anders begrijp ik.

Ik denk dat ook bij de middellen de spoeling steeds dunner blijft worden

Ik vind overigens dat we er sowieso terughoudender in moeten zijn
+1
Spuit11
@mlkvhoudr Ik hoop het. Ik heb het een aantal weken terug gespoten op een perceel nieuw grasland waar veel jonge ridders in kwamen. Ik heb het inmiddels al eens gemaaid en de klaver loopt nu ook al weet uit.
+2
cjw73
@mlkvhoudr basagran gaat meestal wel goed hoor.
bio boer
@Spuit11 en zuuring gaat wel kapot ? Zie vaak dat het nog tegen valt met gras spuiten vind het ook niet nodig onkruid vrij weinig last meer slechte grassen wat ik eerder vervelend vind
Elvis
@bio boer Is nu mooi om te wiedeggen
newholland6640
@sjoerd de melker

Veel succes met symptoom bestrijding.
boer03
Nu nog even langs de slootranden spuiten. De laatste mogelijkheid in onze carierrre.
marcsterreborn
@boer03 binnenshuis mag het nog. Of zouden de hagedissen ons ook willen dwingen tot geboortebeperking?
mlkvhoudr
@marcsterreborn ik vind het persoonlijk erg treurig, ik zie een jonge vader met overduidelijk korte nachten en dan een wijntje op, en iedereen duikt er op om hem af te maken, hij had de ogen krang in de kop staan, ze hadden mij destijds ook niet moeten intervieuwen, nu ik er over na denk nog steeds niet😄
marcsterreborn
Gesponsord artikel van gewasbeschermingsmiddelenfabrikant. Dan weet je het wel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , onkruid , grasland en voorjaar geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!