FrieslandCampina past systematiek Foqus Planet aan

Coöperatie FrieslandCampina wil de Foqus Planet-systematiek aanpassen om versneld stappen te kunnen zetten op het gebied van duurzaamheid en vooral klimaat.

Deel dit topic

Reacties

Albert Altena
Qua ruimte en natuur zullen de nieuwe plannen niets uithalen.
Wel een soort overgave aan de natuurfreaks en met de meerprijs zichzelf uit de markt werken.
broem
En dan willen ze meer melk .regels regels en nog eens regels bij RFC boeren kotsen van jullie regels.
+1
KOC1981
@broem euh, volgens mij zijn dit niet meer regels hoor. (Het zijn exact dezelfde cijfers als het oude focusplanet, alleen de beloningssystemathiek wordt aangepast)
En best wel wat ergernissen van de voorbije jaren wordt naar geluisterd. Zo halen PlanetProof bedrijven geen geld meer uit de pot, waardoor er meer overblijft voor de rest. Het probleem dat niet iedereen kan meedoen met Pp is hiermee niet weg, maar de best scorende bedrijven buiten het ophaalgebied komen wel een stuk dichter.
KOC1981
@KOC1981 verder ook een aantal andere ergernissen zoals vriespunt,... zijn aangepakt in de voorstellen.
+1
MJvW
@KOC1981 ja eindelijk! Afgelopen zomer weer gesteggel gehad met rfc over vriespunt.. blijkbaar niet de enige
Jawis
@MJvW begin oktober ook weer gedonder... zomaar 511 en 512.. nu weer 523 en 521
Cowboy3
Quote Reactie van @KOC1981:
volgens mij zijn dit niet meer regels hoor. (Het zijn exact dezelfde cijfers als het oude focusplanet, alleen de beloningssystemathiek wordt aangepast)


Co2 wordt nu belangrijker met 1,5ct dan weidegang wat daalt van 1,5 naar 1,3 ct en de meerprijs kunnen ze nu met die geweldige inflatie wel uit de markt gaan halen. 😂
+1
Twentsch Land
@Cowboy3

Wat dus meer had moeten worden wordt dus minder.

Leren ze wel op korte termijn wel af als weer wordt gekozen voor het vee in de stal laten in verband met verlies derogatie.
Cowboy3
@Twentsch Land Het gaat daar steeds meer lijken op die van oudsher andere landbouw coöperatie(Rabo) het wordt bestuurd door het D66 bolwerk en en leden zien het en keken erna en daar blijft het bij en dan durven ze het nog steeds het woord coöperatie te gebruiken.
Hans van Bergen
@Cowboy3 Voor een gemiddeld bedrijf nog steeds 15000 euro John. Jij en je broer hebben toch tied zat om ff de koeien te beweiden. Daarnaast lijkt het dus toch zo te zijn als ik al uitlegde dat PP de nieuwe weidemelk wordt. Alleen beweiden is niet meer genoeg om in de supermarkt te belanden.
Maar misschien past men zich alvast aan een nieuwe fusie partner aan. Zou ook kunnen
Cowboy3
@Hans van Bergen Hans we kunnen het hier mekkelijk zonder die 1,5ct de liter, hebben al dik 20 jaar geen melkkoeien meer geweid, maar als dat weide nu meer kost dan die 1,5 ct (minder liters per koe en lagere gehaltes en minder opbrengst per hectare) die 1,5ct is nu veel te weinig in verhouding met de huidige melkprijs, ik ga er pas over nadenken als ik een 4-5 ct hoor.
Die 1,5ct voor Co² dat paste me beter want de afgelopen jaren was die uitstoot hier negatief.
hans-hans

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , duurzaamheid , coöperatie , klimaat , foqus planet , en Aanpassen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0