Actiegroepen: ruimte 70.000 huizen bij schrappen Lelystad Airport

DALFSEN (ANP) - Als het kabinet definitief een streep haalt door de komst van vakantievliegveld Lelystad Airport, levert dat stikstofruimte op voor de bouw van 70.000 woningen per jaar. Dat hebben de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) berekend aan de hand van cijfers van het regionale vliegveld. Volgens SATL staat Lelystad Airport op plaats 20 in de top 100 van piekbelasters. De regionale luchthaven zal bovendien nog stijgen op die lijst, want een deel van de berekeningen deugt niet en wordt overgedaan.

Deel dit topic

Reacties

+2
Grasbaal
Quote:
levert dat stikstofruimte op voor de bouw van 70.000 woningen per jaar

Greenwashing!, En die duizenden mensen die niet via Lelystad vliegen gaan dan via een ander vliegveld, dus per saldo 0% extra "stikstofruimte".
sorry
@Grasbaal wel verder van de veluwe af

een groot deel van schiphol zijn overstap vluchten daarzit nog wat ruimte

f
Grasbaal
Quote Reactie van @sorry:
een groot deel van schiphol zijn overstap vluchten daarzit nog wat ruimte

Die reizigers stappen dan over via andere vliegvelden..
+1
sorry
@Grasbaal prima toch, is het u niet opgevallen hoe schoon de lucht was toen alles aan de grond bleef
Puddingboer
@Grasbaal Eelde wil graag vluchten overnemen, maar dat is weer te ver weg voor de Amsterdammers dus dat gaat niet gebeuren.
+1
weurding
@Puddingboer duurt niet lang meer komen ze weer op de fiets naar drenthe☝️🤭
+2
sjoerd de melker
@Grasbaal Dat klopt wel wat je zegt maar de crux is het met 2 maten meten
Wij moeten koetjes wegdoen omdat wij de productie van de koeien deels naar het buitenland exporteren en Schiphol en verwerkt tov andere vliegvelden veel meer reizigers die op doorreis zijn. Feitelijk is hun productie ook niet alleen voor de binnenlandse markt.
+1
weurding
Ik zeg doen, vot d'r met, misschien paar vliegtuigen inrichten voor permanente bewoning
+1
sorry
@weurding nog een goeie ov verbinding kunnen ze lekker ravotten in 020
+3
de Tank
Er ontstaat dus ruimte om iets niet te gaan doen, bijzonder, volgens mij komt er pas ruimte door te stoppen met iets wat je doet.
HansBa
@de Tank precies, hoe kan iets wat nog niet eens in gebruik is, laat staan vergunt is, ruimte opleveren? Hoe krom is recht.
Albert Altena
@de Tank Het wordt filosofie!!!
de Tank
@Albert Altena Dat is het allang, krijg je als het niet gebaseerd is op feiten.
casev2
In berlijn hadden ze ook zo'n vliegveld wat al jaren af was, maar er ergens een papiertje niet goed was. in lelystad schieten de tranen ook in de ogen als je die enorme kapitaalsvernietiging ziet
jan 10
Alleen al die stank en herrie van vliegtuigen,daarvoor wil je ze niet in je achtertuin hebben.Rondom Schiphol is het gewoon bar slecht voor je gezondheid,wil je dat ook in de polder....
Iets minder vliegen heeft landbouw ook baat bij.
+1
casev2
@jan 10 de gene die dat soort frames herhalen zijn meestal precies de zelfde mensen die dat met de zelfde stelligheid ook over de landbouw zeggen, qua fijnstof, stikstof of zooonosen. Dus ik zou een beetje oppassen met dat soort kreten blindelings herhalen....
+1
jan 10
Quote Reactie van @casev2:
de gene die dat soort frames herhalen zijn meestal precies de zelfde mensen die dat met de zelfde stelligheid ook over de landbouw zeggen, qua fijnstof, stikstof of zooonosen. Dus ik zou een beetje oppassen met dat soort kreten blindelings herhalen....

Ik begrijp je maar,het is bewezen dat kinderen op of rondom boerderijen veel gezonder zijn.Dat wil dus zeggen dat het met die stoffen die jij noemt nog al mee zal vallen..
Even een ander voorbeeld wat wat meer bij jullie in de buurt is,ik fiets geregeld richting Rotterdam/krimpen en weer terug op m,n race fietsje.Pak soms de route langs de n210 ,maar wat een stank van het verkeer ernaast,slaat op je longen neer..neem ook vaak de binnen wegen langs de vele (grote en kleine boerderijen)is echt een hele verademing die frisse schone lucht in de polder!
de Tank
@jan 10 Zo zijn er ook burgers die hetzelfde ervaren als ze langs stallen rijden als jij langs snelwegen.
jan 10
Quote Reactie van @de Tank:
Zo zijn er ook burgers die hetzelfde ervaren als ze langs stallen rijden als jij langs snelwegen.

Idd bij varkensstallen heb je gelijk.Maar n210 is geen snelweg..
de Tank
@casev2 inderdaad, ook boeren kunnen er wat van wat betreft selectief shoppen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bouw , lelystad , stikstofruimte , vliegveld , piekbelasters en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0