Vernietigend rapport over emissiearme stalvloeren: problemen met de innovatie blijken nog hardnekkiger dan gedacht

Het gaat fundamenteel mis, maar een oplossing is ver weg. Dat is in het kort de vernietigende conclusie van een nieuw rapport over emissiearme stalvloeren, die een uitweg uit de stikstofcrisis moeten zijn. Het is weer een tegenvaller voor veehouders.

Deel dit topic

Reacties

Arnold1988
Gaaf.
Sjoemelbeton; een keiharde mislukking.
bio boer
@Arnold1988 nu wordt het probleem wel nog groter voor de veehouderij dus boeren die blijzijn dat doe vloer niet werkt om ze er niet een willen moet nu op andere manier reductie komen
+4
Hans van Bergen
Puuuuuur toevallig dat NET NU dit onderzoek naar voren komt. WUR, Avrotros, verlengstukken van de overheid. U vraagt zij draaien en vullen hun zakken
demelkboer
@Hans van Bergen actualiteit heet dat
Jawis
@Hans van Bergen ja die zogenaamde journalisten hebben geen flauw idee waar ze het over hebben....wat een lachertje...
hans-hans
@Jawis de meeste kijkers nog minder
+7
George
Zou iemand echt ooit gedacht hebben dat die vloeren echt werken? Het is net zoiets als met een overkapping op een mestsilo. Ergens moet het er toch uit kunnen anders klapt de boel uit elkaar. Het is toch ook een kwats allemaal.
hans1980
@George ja de meeste boeren vanaf 2008 die een nieuwe stal gebouwd hebben, hebben emissie arme vloeren
Factor 100% omhoog betekent de helft minder dieren
+2
George
Quote Reactie van @hans1980:
ja de meeste boeren vanaf 2008 die een nieuwe stal gebouwd hebben, hebben emissie arme vloerenFactor 100% omhoog betekent de helft minder dieren

Natuurlijk dat begrijp ik ook wel en natuurlijk treft het die boeren geen blaam. Die hebben geïnvesteerd in iets waarvan ze mochten uitgaan dat het wettig en werkzaam was. Kijk als het op papier klopte dan zal het wel goed zijn , maar ik denk dat in de praktijk toch wel meer mensen niet echt in die onzin geloofden.
+1
matt
@George ze wonnen er allemaal aan,en dan kijk je wel weg.
+3
George
@matt Inderdaad vooral die betonboeren. Maar nogmaals de boeren die hierin investeerden treft geen blaam. Ik heb ook ooit een dak en later een drijfkleed op mijn mest silo gekocht omdat het moest , maar niet omdat het werkt!
kearl
@hans1980 Dan klopt het rivm model niet....
Kars
@hans1980 de meeste hebben nog gangbare rooster in brabant. Het was of traditioneel roosters en weidegang. Of emissiearm en opstallen.
Mja waren die opstallen en gangbare roosters. Die zijn ze toch is gaan controleren naderhand.
+1
Arnold1988
@George GJ Monteny.
overstekend wild
@Arnold1988 was het niet zo dat die eens ergens een heel goedkoop ski reisje op de kop getikt had
+2
bio boer
Als die vloeren echt niet werken heeft de landbouw echt wel probleem dat zou betekenen dat alle emissie arme stallen terug moeten op 13 kg is de enige menier om tot reductie tekomen door minder vee de kdw doelen van 70% voor 2035 staat nog in de wet blij moeten we hier echt niet mee zijn
+2
cjw73
@bio boer is niet meer dan logisch. Vroeg of laat komt de ammoniak vrij hoe je het ook wendt of keert.
+1
demelkboer
@cjw73 aanvoer stikstof via kunst mest en krachtvoer afvoer via melk en vlees. De rest komt ergens vrij
+1
spotmelker
@demelkboer da's wel een hele makkelijke redenatie. Je weet het niet dus zal het wel ergens vrijkomen. Ik denk niet dat je zo je natuurkunde examen haalt.
demelkboer
@spotmelker bij biologie wel
Putjeschepperr
@cjw73 precies, was jaren geleden al bekend op proefboerderij in Leeuwarden.
hans1980
@bio boer Jij hebt hem door
Jawis
@bio boer stikstof nitraat en fosfaat probleem in 1 klap opgelost
marcsterreborn
Er zijn verrassend veel overeenkomsten met het sprookje van Hans Andersen 'De nieuwe kleding van de keizer'

"Hij heeft gelijk! Hij loopt in zijn blootje!" Spoedig roept iedereen dit, maar de keizer weet niet anders te doen dan trots door te lopen, zelfs al ziet ook hijzelf de kleren niet. De dienaren blijven zijn sleep dragen, die er niet is. Al gauw had de keizer door dat de twee kleermakers hem bedrogen hadden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouders , stikstofcrisis en emissiearme stalvloeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0