Felle kritiek op Nederlandse natuurproductie, bioscoopfilm zou aan ‘greenwashing’ doen

De nieuwe Nederlandse natuurfilm Wild Port of Europe, een ode aan de flora en fauna in het havengebied van Rotterdam en Moerdijk, zorgt voor veel woede onder milieuorganisaties. Onder meer Greenpeace, Extinction Rebellion en De Jonge Klimaatbeweging vinden dat de film, die vanaf donderdag in zeker 90 bioscopen door het hele land gaat draaien, doet aan ‘greenwashing’. De makers bijten van zich af.

Deel dit topic

Reacties

Greetje
Wat een giller! De milieuclubs zijn boos om de natuur zich altijd wel weer aanpast aan de omstandigheden. Dit past natuurlijk niet het doemscenario dat de mens de aarde vernietigd.
+2
Grasbaal
Eigenlijk is dat de keutel waar het hele stikstofbeleid ook om draait, niemand wil zien dat natuur en veehouderij ook uitstekend naast elkaar kunnen bestaan. Ze kunnen elkaar zelfs versterken..


Ik heb de film Wolf gezien, een prachtige natuurfilm maar laat ook pijnlijk zien dat er hier in het overvolle NL geen plek is voor de wolf.

Greetje
@Grasbaal moet je ook de film van Ruben Smit over de grutto eens gaan zien. De grutto kwam, toen Nederland een weide land werd, en ging weer toen het weiden minder werd. Maar ze heeft een nieuwe habitat gevonden en het gaat prima met de grutto.
jan w
Quote Reactie van @Grasbaal:
Ik heb de film Wolf gezien, een prachtige natuurfilm maar laat ook pijnlijk zien dat er hier in het overvolle NL geen plek is voor de wolf.

Gisteravond op tv, op de veluwe een roedel van 8 wolven.
Porky
Ben benieuwd wat het commentaar op deze film is van de vaste linkse kliek die, elke avond hun zakken zitten te vullen bij de NPO

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's wild , moerdijk , rotterdam , film en greenpeace geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2.245