Melkveehoudster Ingrid verrast door overgenomen stikstofadvies Remkes: "Hopen dat het geen toneelstukje is"

...

Deel dit topic

Reacties

cornelissen
Ik snap het allemaal niet, hoe men het financieel allemaal klaar krijgt. Bouwen tussen 2015 en 2019, mogelijk nog grond uitbreiding en enorm dure rechten kopen voor de uitbreiding.
Ik maak er geen geheim van ,dat ik op de peildatum de grond al had en aan het bouwen was, dus onomkeerbare verplichtingen was aangegaan. Heb wel grond moeten verkopen om rechten te kopen, maar kennelijk schud iemand anders( het op afstand bekeken) zo uit de jas. Want het stuk ademt niet de geest ,dat ze een z.g "valse " pas melder is. Vindt het financieel een hele knappe prestatie.
Todi
@cornelissen Ik ken er genoeg die tussen 2015 en 2019 verdubbeld hebben . Dus de tank moest ook verdubbeld worden . Dat is de basisch van een vervolg investering.
+1
de Tank
@cornelissen "Ik maak er geen geheim van"

🙈
Greetje
@cornelissen Maar waar leid jij dat allemaal uit af? vanwege het feit dat je alleen een echte PAS melder kan zijn wanneer je ná 1 juli 2015 gebouwd hebt ofniet?
cornelissen
Quote Reactie van @Greetje:
Maar waar leid jij dat allemaal uit af? vanwege het feit dat je alleen een echte PAS melder kan zijn wanneer je ná 1 juli 2015 gebouwd hebt ofniet?

Dat is dan niet helemaal correct van mij, maar meestal bouw je een stal om er vee in te zetten, maar het kan natuurlijk ook ,dat je voor de ingaan van de pas gebouwd hebt en er na de pas melding vee in gezet hebt. Moest je wel rechten kopen en dat vindt ik financieel een hele opgave.
In het werkgebied van lto-noord zijn geen "valse "pas melders ,aldus Dirk Bruins van lto-noord , dus dat speelt dus hier niet.
bio boer
@cornelissen in eerder stukje van deze mensen hebben ze de stal in 2009 gebouwd 😅 dus de pas melding is er later onder gedrukt
cornelissen
Quote Reactie van @bio boer:
n eerder stukje van deze mensen hebben ze de stal in 2009 gebouwd dus de pas melding is er later onder gedrukt

Als dat zo is ,dan is het bijna zeker aannemelijk, dat ze in de periode tot 2015 ook vee in de stal gehouden is.
Waarom dan niet voor de invoering van de pas een nb vergunning regelen ?
Het artikel geeft daar geen antwoord op.
+5
Brutus64
Natuurlijk gun ik Ingrid ook haar vergunning, maar ze zegt, dat daarvoor een piekbelaster aangepakt moet worden, terwijl die wellicht de vergunning wel op orde heeft. Ik vind het nogal ingewikkeld allemaal
Greetje
@Brutus64 Ja ik ook, als je het van grote afstand bekijkt zou je inderdaad zeggen dat het gunstig is wanneer het stikstofverhaal juridisch vlot getrokken wordt. Maar daar gaan mensen van profiteren en mensen voor bloeden. Dit drama duurt nog wel even voort..
+3
theo-lamers
Als de pasmelders zelf nu is de piekbelasters opkopen is het hele probleem van staatsteun opgelost en juridisch zal het ook wel kunnen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3.057
TREFWOORDEN