Kabinet neemt stikstofadvies Remkes over, snel landbouwakkoord

Het kabinet neemt de aanbevelingen van stikstofgespreksleider Johan Remkes over, melden landbouwminister Piet Adema en stikstofminister Christianne van der Wal. Ze komen boeren tegemoet en willen in het eerste kwartaal van volgend jaar afspraken met agrariërs en andere partijen vastleggen in een landbouwakkoord.

Deel dit topic

Reacties

BertK
Een landbouwakkoord omdat er niks bereikt is?

Kdw staat nog, net zoals Aerius. Onteigenen 5-600 kan ws niet eens al willen ze wel.
Arnold1988
Een ander, maar hiermee samenhangend punt dat naar voren komt uit de gesprekken van de heer Remkes, is de wens van partijen om de slag te maken naar emissiesturing. Hij adviseert hierover: “om deze stap te zetten is een meetsystematiek nodig, een zogeheten ‘stoffenbalans’”. Dit sluit beter aan bij de praktijk, omdat ondernemers kunnen sturen op reductie van emissies. Het terugdringen van de totale depositie op natuur en de nadelige gevolgen daarvan zijn primair een zorg en verantwoordelijkheid voor de overheid, zo vinden deze partijen. Het kabinet onderschrijft de wens en het belang om de slag te maken naar emissiesturing.

Het kabinet zal ervoor zorgen dat het Nationaal Kennisprogramma Stikstof (NKS) aan deze twee wensen bij kan dragen. In dit programma worden niet alleen de huidige modellen en meetnetten continu verbeterd, maar wordt ook gewerkt aan het mogelijk maken van bedrijfsspecifieke metingen. Dit wordt gezamenlijk opgepakt met het bedrijfsleven en regionale overheden. Daarnaast wil het NKS een platform inrichten waarin men kennis kan uitwisselen over de regionale en provinciale meetinitiatieven en hun meetsystemen op elkaar af kan stemmen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Arnold1988:
maar wordt ook gewerkt aan het mogelijk maken van bedrijfsspecifieke metingen. Dit wordt gezamenlijk opgepakt met het bedrijfsleven

Lees: LTO drukt MINAS 2.0 erdoor.
digger
Ammonium/ammoniak neutraliseerd de nox van de industrie en de verzurende werking op de natuur. Dus we kunnen de veestapel wel blijven saneren maar de natuur schiet er niets mee op .dat is lekker evalueren over een paar jaar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , remkes , stikstofminister , christianne van der wal , van der wal en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0