Kabinet komt boeren tegemoet met afgezwakt stikstofplan

Na maandenlange protesten komt het kabinet de boeren ruimschoots tegemoet met een nieuw stikstofplan. Het zwakt de voorstellen af van bemiddelaar J...

Deel dit topic

Reacties

p.w.
"maar ook doordat er juridische bezwaren aan kleven. Juristen legden haar deze week uit dat het juridisch onhoudbaar is om een piekbelaster eerst gedwongen te onteigenen en daarna zijn vergunning wel direct aan een ander te geven, zoals een bouwbedrijf. Onteigening gebeurt namelijk met een beroep op natuurherstel. Een nieuwe vergunning mag dan alleen worden verleend als de natuur is hersteld. Als een piekbelaster zijn bedrijf vrijwillig opdoekt, kan zijn stikstofruimte wél direct gebruikt worden voor een vergunning aan een ander."

Dus vandaar opeens die andere toon van de minisfers?
Het stoppen moet vrijwillig, anders mag de vrijgekomen stikstof niet naar bouw.....
Todi
@p.w. Niet naar bouw.... mooi. Die n was toch bedoelt voor de pas melders.
BertK
@Todi die stikstof mag alleen naar het doel waarvoor onteigend is, logisch en scherp gezien....

Pasmelders kunnen alleen met vrijwillige handel geholpen worden. Staatssteun?
p.w.
@BertK dus alleen als het vrijwillig gebeurt mag het wel.
matt
@p.w. dat staat er,ze zetten nu dus in op uitroken zodat je “vrijwillig” stopt
p.w.
@matt precies dat...
En ze 'zoeken de verbinding en willen samen optrekken' en de kop in de krant is: "grootste natuurbedervers eerst aanpakken"
robot
@p.w. en dan nog niet .denk daar bij aan staatssteun. Schaarse
BertK
@p.w. Stikstof mag naar de bouw als je onteigend voor de bouw? Geeft wel woest aantrekkelijke prijzen!
Maar dan nog, wat kan je met geld? Genoeg, maar je wilt op een eerlijke manier boer zijn op je eigen boerderij.

Als de opvolg(st)er het spul overneemt, is het vroeg genoeg om boer(in) af te zijn.
bio boer
Zijn veel op dit forum denken dat overheid je alleen maar op uit is om je kapot temaken 🙈
Albert Altena
@bio boer De economie kapot maken om een plantje.
+1
Realisme
@bio boer gek he😅 maar wie denkt dat de terugkeer van productschappen een goed idee is. CDA komt nu met een pleidooi daarvoor. Ik voel een AVV aankomen via die weg. Ze krijgen het via belangenbehartigers niet meer voor elkaar dus dan maar zo. Of zie ik nu overal gevaar in?
BertK
@bio boer Nee hoor, hooguit een deel van de overheid en een deel van de politiek. Gedeeltelijk door onkunde en gedeeltelijk door andere prioriteiten.
Feit is dat Nederland vast loopt op alle regeltjes en juridische haarkloverij. Als het ons raakt zijn we welwillend genoeg om daar over mee te denken.
sjoerd de melker
De boer die al in 1994 boer was heeft in ieder geval een ondergrens qua stikstofuitstoot van de dieraantallen van 1994.
Het bouwen van huizen is van alle tijden.
Maar voor het bouwen van huizen nu moeten we eerst stikstofruimte van de boeren afpakken.

Wat een soap, wat een soap..........

Nu gaan er wat plantjes kapot door overvloed aan stikstof, en er komen weer wat andere plantjes terug die de stikstof juist fijn vinden. In 2030 moeten we die nieuwe stikstof minnende plantjes met een gietertje stikstof bij gaan geven anders verdwijnen ze
+1
HansBa
Het van nh3 naar nox omzetten moet echt een grens zijn/niet mogen!. Anders komt er geen eind aan tot de laatste boer het licht uit doet.
+7
BertK
Conclusie: Er verandert geen mallemoer. Wat juridisch niet past, wordt afgeserveerd nl 5-600 piekbelasters onteigenen. Het kaartje wordt vervangen door zoneringen in rood, oranje, geel en groen. Voor de rest wordt het oude verhaal met lieve woordjes nog eens verteld.

Welke tegemoetkoming, welke afzwakking? Wat zelfs het kabinet onuitvoerbaar lijkt is geschrapt, niks meer.
+5
cs-agrar
@BertK er is niets afgezwakt, alles komt uieindelijk op hetzelfde neer, boeren zijn oorzaak en moeten weg. En dat zonder hard bewijs dat boeren ook oorzaak zijn
mlkvhoudr
Mark is boos meer heb ik nog nier meegekregen, ik stel ook voor dat er morgen verder over gesproken word hier op het prikkebord, csagrar zit dicht op bestuurlijk nivo daar wil ik dan nog wel van aannemen dat hij er redelijk zicht op heeft maar denk dat de meesten eerst t werk maar even moeten afmaken en zich eerst inlezen, dat geld zeker ook voor mezelf uiteraard

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerenprotest en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN