Beste onderhoud voor crossauto?

Beste tractorfanns,

Ik heb sinds kort een peugeot 106 als crossauto en het klinkt een beetje gek ik wil deze een beetje lang mee laten gaan. ik cross er mee op het bouwland. En ik weet ook wel dat hij geen paar jaar mee gaat maar ik wil het plezier zo lang mogelijk houden Ik had al iets gehoord van dat je er bijvoorbeeld de thermostaat tussenuit kan halen zodat hij blijft koelen. Hebben jullie nog meer goede tips wat ik kan doen en wat ik juist niet moet doen. Ik cross er elke week een uurtje of 2 mee

Deel dit topic

Reacties

jammermaarhelaas
Die thermostaat zou ik er in laten, maar ben geen auto kenner. Met thermostaat koelt hij alleen als het nodig is.

En verder zou ik er op tijd een nieuw luchtfilter in doen (als die er nog in zit...)
labella
Zorg vooral dat er genoeg olie en koelvloeistof in zit.
+2
valmet6400power
Ik heb zelf ook jarenlang apk-afgekeurde auto's gehad en je staat er van te kijken hoe lang een auto dat crossen op de akkers volhoudt. Dus ik zou zeggen, hou de koelvoeistof in de gaten en rammen maar met de 106.
Deutz77
Tevens geen auto kenner maar de thermostaat zou ik er ook in laten.

Je zou de koeling wel wat kunnen verbeteren door voor misschien wat meer openingen te maken dan standaard 😉. Wel om denken dat er geen kluit modder tegen bijvoorbeeld de radiateur kan klappen.

Misschien iets aan de bodemplaat verstevigen omdat je op bouwland aan het crossen bent.

En zoals hierboven als staat, vloeistoffen op peil en meters in de gaten houden.
caseboy
Als hij niet warm loopt zou ik de thermostaat lekker laten zitten.
Niels_D
Thermostaat zorgt er juist voor dat de motor sneller op bedrijfstemperstuur is, beter dus voor de levensduur. Verder onderkant een beetje in de gaten houden, bv de aandrijfashoezen.
Fendttttttt
Nog een vraagje aan iedereen. Ik heb vanmiddag de voorbumper eraf gemonteerd en de auto loopt stationair veel hoger in toeren. De uitlaat was er al van af maar als ik vol gas los laat dan komen de klappen er veel harder uit. Heeft dat iets te maken dat hij meer lucht pakt ofzo of hoe moet ik dat zien.
caseboy
@Fendttttttt zolang het lucht filter er nog zit zal hij niet meer lucht aanzuigen. Is dat stationair hoger lopen altijd? sommige auto's willen na een koude start ook even op verboogd stationair toerental draaien.
Fendttttttt
@caseboy nee normaal liep die rond de 800 toeren volgens mij en nu 1500 toeren
Fendttttttt
@caseboy Maar ik ga der zaterdag weer mee rijden en misschien dat het na een poosje jagen weer opgelost is

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden onderhoud , Bouwland , thermostaat , koelen en peugeot geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0