Kabinet wil meer tijd voor wegwerken piekbelasting

Het kabinet acht het echter niet haalbaar om binnen een jaar al de stikstofbelasting van 500 tot 600 bedrijven weg te halen, zoals Remkes adviseert.

Deel dit topic

Reacties

+2
Dirk van Zetten
Waarom blijven ze zolang praten. Er is niemand tegen een grootschalig vrijwillig opkoopprogramma. Boeren binnen 2 km van Natura 2000 betaal je meer, tussen 2 en 25 km iets minder en verder dan 25 km nog iets minder. Wie besluit voor 1 april 2023 krijgt een bonus. 1 x fiks je portemonnee trekken en het is snel opgelost. Dat het 1 x veel geld gekost heeftt ben je snel vergeten, als je jarenlang moet touwtrekken kost alles. Eb wat maakt het uit voor de overheid of dit 5, 10 of 15 miljard kost, als daarmee de pas melders en woningbouw geholpen is.
labella
@Dirk van Zetten Je kunt wel van alles willen opkopen maar dan moet je wel geld hebben..🙈
demelkboer
@labella precies, men komt er achter dat die drukpers aan zetten grote gevolgen heeft voor Jan Modaal. Het moet goedkoop. Derogatie isxdaar een voorbeeld van.
kearl
@Dirk van Zetten Veel bieden mag schijnbaar niet van Europa. Ze hebben moeite om te voldoen aan de staatssteuntoets. Maar de vraag is hoe hard ze daar hun best voor doen. Nederland krijgt op dat soort vlakken bitter weinig voor elkaar.

Neemt niet weg dat dat wel weer een extra horde is die ook weer veel tijd in beslag neemt.
bio boer
@kearl meschien moeten ze inzetten op ruilverkaveling waren vroeger prachtige boerderijen die werden verplaatst alles nieuwbouw
overstekend wild
@Dirk van Zetten het moet natuurlijk te snel "opgelost" worden. Vergaderen, problemen creëren, rekenen en oplossingen bedenken zijn ook verdienmodellen
Theo61
p.w.
Stikstofkaartje van de baan.
Op boerenbunder.nl is het kaartje echter nog steeds actief.....
Blijft dat zo?
bio boer
@p.w. maakt dat uit ? Heel internet staat nog vol met dat kaartje ook nog op de site van het rijk volgens mij
+2
Jaap40
@p.w. de schade van dat kaartje blijft
+2
de Tank
@Jaap40 met of zonder kaartje, 2030 wil men 50% reductie, dan kun je op je klompen aanvoelen dat er gebieden zijn waar meer dan 50 % gereduceerd moet worden. Ieder weet wel of hij in een dergelijk gebied zit. Ook wie of die 500-600 piekbelaster zijn zegt niet zo veel. Het is bij lange na geen 50%,val je er buiten geeft dat nog geen enkele garantie.
+4
de jonge
@de Tank is volgens mij ook een psychisch trucje van de staat.. zodat je in je hoofd nu laat richten op die 5 a 600 he, de meesten richten zich nu daarop wie dat zullen zijn en vergeten dat er gewoon heel simpel 50!!! gereduceerd gaat worden in 8 jaar tijd!!
+1
de Tank
@de jonge Denk ik ook, net als dat kaartje. Oog op de bal blijven houden.
overstekend wild
@p.w. Aerius en dus beleid en tot stand komen van het kaartje zijn niet veranderd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN