Wie heeft er ervaring met een dynamisch energiecontract?
Deel dit topic
Lees ook
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's duurzaamheid , zonnepanelen , ervaring , prikkebord , energietarieven , salderingsregeling , groene stroom , energieprijs , energiekosten , dynamisch energiecontract en energiecontract geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Als je nu een voordelig contract hebt, is het wellicht interessant om variabel terug te leveren en salderen voor lief te laten, omdat het prijsverschil groter is dan de belastingen?
Lijkt me dat met een melkstal variabel inkopen niet echt een winstmaker is, omdat je op de prijspiek veel stroom nodig bent voor koelen en melken.
Zomers met veel zon, zou je bijvoorbeeld ook met lage energieprijs op je variabele contract kunnen beregenen.
Eigenlijk heb je dan een variabel en vast lopen, waar je op af kunt stemmen welke je gebruikt, zou je kunnen melken op vast contract omdat de pieken van variabel hoger zijn dan de vaste prijs.
Is dat mogelijk en mag dat uberhaubt?
Mest vergister lijkt me straks ideaal om in de dure uren de motor harder te laten draien en goedkope uren zachtjes. Zal je wel iets te grote vergister moeten investeren denk ik.
Voordeel vanaf het begin was in elk geval dat je elk telefoontje van andere energieleveranciers af kon doen met we hebben stroom van Nieuwestroom. Antwoord was eigenlijk altijd dat ze daar toch niet tegenop konden.
Dit contract is wel de reden dat we tot nu toe nog geen zonnepanelen hebben, stroom opwekken voor momenten dat je de stroom (bijna) voor niks van het net kan (kon) halen is niet zinvol.
Zijn nu wel aan het kijken naar batterijopslag, dit moet dan wel goed gekoppeld worden met de inkoopprijzen. Hoeft niet voor het hele verbruik, maar de pieken afvlakken moet wel voordeel op kunnen leveren. Ik verwacht dat de pieken en dalen alleen maar groter worden. Sinds een paar jaar ook negatieve prijzen, dit word de komende jaren alleen maar meer.
Daarnaast opzoek naar meer automatisering, dus nog meer verbruiken op het moment dat de stroom goedkoop is. Bijvoorbeeld een grotere boiler, zodat je voor de hele dag genoeg hebt of met de waterinstallatie een buffer vol maken op momenten dat de stroomprijs laag is. Iemand hier ervaring mee, dus echt gekoppeld met de dynamische prijs van die dag? Ik hou me aanbevolen.