BBB ???

Een tijdje terug is Carolien van de BBB bedreigt met de dood. Uit welke hoek dit kwam is niet duidelijk. Maar sindsdien kan ik haar opmerkingen en stemgedrag niet meer volgen.
Hierbij ook een stemming.
Ik weet niet hoe het in de grote stad is met het MKB maar hier op het platteland doet het ons veel verdriet de bakker op de hoek of de slager in de straat te zien verdwijnen. Zelfs de bussen doen veel dorpen niet meer aan.
Wij dachten dat de BBB stond voor boer en burger.
Voor ons teveel vraagtekens bij de BBB laatste tijd.
Gisteren ons lidmaatschap opgezegd
Wilde door dit topic eens horen of meer boeren zich "verlaten" voelen door de BBB. Ik had goede hoop dat ze het boerenverstand kon terug brengen in de kamer. Of moet ik het toch zien als intimidatie op Caroline?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
jan w
Misschien toch maar D66 stemmen, weet je meteen waar je aan toe bent.
+1
labella
+5
jan w
@labella
Er zullen altijd punten blijven waar je je ????? bij kunt blijven zetten. Maar ik vind het wel knap dat ze nog steeds op haar voetstuk blijft staan, al wordt er in denhaag van alles naar haar oren geslingerd.
+1
Twentsch Land
Zo is het .... het is nogal boksen daar voor haar in die tweede kamer, kijk alleen maar wat voor een aandacht zij kreeg met de doods bedreigingen en vergelijk het eens met Boswijk die een bejaarde vrouw aan de deur had....best knap hoe ze zich staande weet te houden.
@jan w
+1
Coen
@labella , zie stemverklaring, maar als MKB je aan het hart gaat hoor je formeel toch anders te stemmen.


+3
de jonge
@Coen ze stemt wel vaker vreemd in mijn ogen valt mij op.. persoonlijk vind ik van haga steeds beter uit de verf komen
marcsterreborn
@Coen als er iemand in de Tweede Kamer zit die zich schuldig maakt aan Twitter-populisme dan is het onze Carolain
Albert Altena
@Coen Hiermee geeft ze duidelijkheid over haar stem.
Twentsch Land
Als je alleen alles kunt beslissen is het heel gemakkelijk, kortom altijd tevreden, zelfs binnen een gezin kan niet altijd ieder helemaal zijn wens vervult zien gaan, laat staan als een groep nog groter wordt.
+6
mlkvhoudr
Positief dat de extremen afscheid nemen van de bbb,stemverklaring lijkt mij kristalhelder
+6
stefanus
Ik kan me vergissen maar volgens mij heeft de maker van dit topic hier nog kort geleden geschreven nog geschreven dat ie forum stemt, dus wat hier weer de bedoeling van is ??
Bartlehiemboer
@stefanus Ja,zeker. Ik stem Fvd. En als ik ergens in geloof dan steun ik die graag door in deze lid te zijn geweest. Als ik me er niet meer thuis voel dan zoek ik andere mensen, groepen.
Maar dat heeft niets te maken met mijn vraag. Ik vind het een zorgelijke wending wanneer ze misschien door de doodsbedreiging anders in stem gedrag is... Zelfs Bennie viel haar veranderende stemgedrag op. Voor hem een positieve wending. Dat kan.
Verder lees ik weer veel uiteenlopende reacties. Je ziet de rode lijn weer onder de melkveehouders. Voor Lto of tegen? Voor biologische of tegen? Voor wappie theory of tegen? etc. Ik lees ons altijd in twee kampen staan. Je weet precies wie waar zijn duimpje gaat zetten.
Remkes woorden waren dat we meer samenwerken moesten. Dat blijft ver te zoeken.
Van mij mag iedereen de BBB stemmen dat is een ieder zijn recht. Ik ga daar persoonlijk iemand echt niet om afzeiken. Zo laag.
Ik hoop alleen maar dat Caroline haar weg kan vinden, en haar dit niet opgedrongen wordt
+4
Bekkink
@Bartlehiemboer als die uil van minerva nou eens jip en janneke taal gaat praten en dat extreme taalgebruik een beetje achterwege laat, krijgt ie veel meer stemmen...
Nou is t een beetje een uilskuiken....
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bekkink:
een uilskuiken....

Iedere wijze uil is als uilskuiken begonnen!
+3
Grasbaal
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Ja,zeker. Ik stem Fvd.

Sta jij dus ook hier achter?, als Caroline dit zou beweren is ze in een klap van al haar goodwill af:

Bartlehiemboer
@Grasbaal Ik begrijp uw opmerking. Zoals velen die horen wat ze horen en zien wat ze zien. Helaas ben ik een persoon die bij alles vraagtekens zet. En op zoek gaat naar het waarom? Ik kan het er dan mee eens zijn of niet maar als het voor mijn gevoel klopt of wel zou kunnen dan kan ik hier niets op tegen hebben. Pas wanneer iets bewezen is kan ik daar een vinger op leggen. U begint over Poetin/Rusland. Ik zou kunnen beginnen over de nazi praktijken in Oekraine...Ik zou kunnen beginnen over de nare foto's van slachtoffers in de couranten die daarna bewezen in scene zijn gezet. Er is gewoon zoveel ja en nee. Over Rusland over Oekraïne over Nederland etc. Je kunt mij niet zo.n vraag stellen als u doet. Generatie op generatie is hier aan vooraf gegaan. Veel mensen hebben het vermogen of de interesse niet om zich hier in te verdiepen. Het is ook allemaal niet makkelijk om te lezen of taal gebruik te begrijpen. Maar voor iemand die zich er wel in interesseert is het heel moeilijk om een "simpel" antwoord te geven. Dat lukt mij niet. Voor vraag en antwoord op dit gebied zoek ik mensen op die ook hier mee bezig zijn. Als ik u nu zal antwoorden denk ik dat er een "lullig"zinnetje als antwoord komt wat het gesprek dood slaat en waar we beiden niets aan hebben.

Iets wat wel in de boeken staat over Rusland, de bijbel bijvoorbeeld. Is dat Rusland een aantal keren is opgetreden als "redder". Vooral in het verleden (en in mijn opvatting in het nu ook) zie je worsteling met de duivel. Vanaf Adam en Eva al. In een aantal versies is het Rusland die deze duivel verslaat. Nu zie ik weer de satan opkomen in mensen, werelddelen etc. Deze mensen proberen Rusland uit te schakelen. Juist omdat Rusland vaak de duivel kan verslaan.
Sorry, dat ik het zo benoem.
Ik ben daar gewoon mee bezig, en zie het in mijn beleving zo gebeuren.
Ja, ik begrijp het Fvd.

En ja, zoals u altijd hier verteld dat sommigen er mee opstaan en mee naar bed gaan is wel waar. Het is ook heel fascinerend. Maar net naar een uitleg over Hennepteelt geweest om isolatieplaten van te kunnen maken. Vond ik ook heel fascinerend. Het is een mooi product. Wat goed co2 vast houdt. Wat mooi is voor je Glb en je groencertificaten. Dit maar even om aan te geven dat er meer is dan Wappie zijn.
+6
robbies
Quote:
Helaas ben ik een persoon die bij alles vraagtekens zet. En op zoek gaat naar het waarom?

Dat ben je niet, want je oordeelt over BBB en zegt t lidmaatschap op. Een beetje lid zou binnen de partij op zoek gaan naar t waarom, maar jij poetst de plaat. Dan ben je een opportunist.

@Bartlehiemboer
+2
Twentsch Land
De bijbel heeft veel overeenkomsten met een horoscoop ....... gewoon shoppen, er staat altijd wel iets omschreven dat je het je past of dat het je niet past.....

@Bartlehiemboer
+3
mlkvhoudr
@Twentsch Land en hij legde zich bij haar neer.... wist ik veel wat daar mee bedoeld werd 🙂
Uit de hele bijbel heb je slechts hoop en liefde nodig en een beetje noaberschap.
+2
Twentsch Land
Uit de hele bijbel heb je slechts hoop en liefde nodig en een beetje noaberschap.

Dat zeg je mooi 😉

@mlkvhoudr
Albert Altena
@Bartlehiemboer Als je jou nu leest is het net dat je je inleest op wat je hoort of leest.
Zaak voor Rusland alles in het geniep te blijven doen.
+6
pieta
@Bartlehiemboer Je kunt altijd nog de politiek in. Zeggen dat je iemand begrijpt, een ontzettend lang weinig zeggend verhaal houden en bij je eigen standpunt blijven. 😁
Ik zie het met Baudet niet zitten(ik vertrouw hem niet) en Poetin zou de grens met Oekraïne gewoon moeten respecteren. Als er al echt iets met nazisme is in Oekraïne en deze "nazi's" de russisch gezinde mensen onrecht aandoen dan had Poetin het via de VN met resoluties wel iets kunnen doen.
Achso
@Bartlehiemboer Scot Ritter eens opzoeken op Youtube. Voor een genuanceerd verhaal over het hele Rusland/Oekraine gedoe
buorman
@Bartlehiemboer Jo binne [krekt as wol mear Fvd stemmers] it paad folslein bjuster.
Carolien reageart even minder, om't net els der oer kin, mar TB ropt en raast fleurich troch oant him it sweien oplein wurdt

U bent (net als wel meer Fvd stemmers ] het pad volkomen bijster. Carolien reageert even minder, omdat niet iedereen er tegen kan, maar TB roept en schreeuwt vrolijk door tot hem het zwijgen wordt opgelegd.
Twentsch Land
nos.nl/l/2448865/

Hoe kijk je hier tegenaan .... deel je deze gedachte ook ?

@Bartlehiemboer
Dooper
Tegen een motie stemmen van een partij die ideologische ideeën van Qanon/4chan gebruikt om makkelijk beïnvloedbare stemmers te winnen vind ik een wijze handeling als het gaat om dit principe. Dit doet niet veel goeds voor de kamer en de moties van BBB daarentegen. Wat nu zal gebeuren is dat FvD alle moties van BBB tegen stemt die misschien net het verschil zouden maken.
+2
Koetje33
Naar mijn idee is er op het moment geen betere stem als de BBB. Ze komen in grote lijnen goed op voor de kiezers en bevolking. En ja soms zou er wel eens een vreemde stemming tussen kunnen zitten maar zonder achterliggende gedachten zeggen die rode en groene puntjes niks. Iemand die anders denkt als jou zelf is niet direct ook tegen je.
+1
jan w
Vaak zijn de regeltjes achter de motie's bij de burgers niet bekend. Neem zo ook de motie over het asielzoekersbeleid. Caroline is van mening dat mensen die echt asiel nodig hebben geholpen moeten worden en de gelukszoekers moeten direct opzouten. En daar ben ik het ook niet oneens mee.
Je kan het nooit voor iedereen goed doen.
+5
Bennie Stevelink
Mijn oordeel over BBB begint de laatste tijd positiever te worden: minder populistisch.

De motie waar Caroline van der Plas tegen gestemd heeft is een typisch voorbeeld van een zelfpro-motie. Een motie die beleidsinhoudelijk geen enkel doel dient doordat die overbodig of onuitvoerbaar is. De motie wordt uitsluitend ingediend voor een foto van de stemuitslag op Twitter.
Een motie indienen, alleen maar voor een foto op Twitter, is misbruik maken van het Kamerlidmaatschap.

Het bijzondere is nu dat dit precies is wat Caroline van der Plas zelf eerder aan de lopende band deed, samen met van Haga. De laatste tijd zie ik het niet meer. Ik hoop dat Caroline er definitief mee gestopt is. Dan zal mijn oordeel over BBB een stuk positiever zijn.
EDOO
@Bennie Stevelink Helemaal mee eens. Zelfpromotie. Ook de bakker en slager op de hoek zullen moeten beseffen dat de wereld veranderd. Niet alleen veehouders moeten zich aanpassen..
cornelissen
Quote Reactie van @EDOO:
Ook de bakker en slager op de hoek zullen moeten beseffen dat de wereld veranderd.

Las ik vanmorgen in de krant ,dat er ook energiebesparende ovens zijn ,alleen die kosten nogal wat geld.
Misschien daar toch wat meer op inzetten.
+2
Bennie Stevelink
@EDOO mijn reactie ging helemaal niet over de bakker of de slager om de hoek. Het ging over het misbruiken van het Kamerlidmaatschap door het indienen van nep-moties.
Realisme
@Bennie Stevelink ja dat las ik er ook ik in. @EDOO maakt er zijn mening van😂
robbies
@Bennie Stevelink
Quote:
Dan zal mijn oordeel over BBB een stuk positiever zijn

Daar zal ze het voor doen denk ik......
Jawis
@robbies ja.. ze zei nog...ik moet die stevelink maar een jeetje pamperen, die is hier keihard nodig 🤣
diezel
Mag en kan allemaal niet te snel gaan. Prachtig mooi proces dat Grote Ontwaken. 👍
richard-de-wolff
@diezel wat zie jij allemaal op ons afkomen diesel?
+2
Albert Altena
@richard-de-wolff Stond vanmorgen ook nog met zo'n iemand druiven te plukken.
Zeer selectief in wat WAAR was. Om te lachen. Zinloos om daar woorden aan vuil te maken.
diezel
Quote Reactie van @richard-de-wolff:
wat zie jij allemaal op ons afkomen

Worstel al even met een antwoord op je vraag.
Heb hieronder @Aarde even een duimpje gegeven voor zijn mooie omschrijving.
Wil niet al te zweverig overkomen, maar ieder zit in zijn eigen proces van bewustwording (of juist niet) en zal een 8-baan aan verschillende emoties moeten zien te verwerken. En bepaald niet enkel op landbouwgebied.
Probeer uit de angst-modus te komen/te blijven. Werk aan jezelf. Verwacht zelf dat we richting einde van de foute-film gaan.... het meest spannende gedeelte. Verbaas je komend ½-jaar/ 1 jaar nergens over.
+3
Albert Altena
@diezel Ik vind je zielig als je zo over de toekomst denkt. Sterkte!!
+1
diezel
@Albert Altena Bedankt. Ben buitengewoon positief. We gaan het beleven en meemaken@zgn. GezondBoerenVerstandBoer 😄
Wens jouw trouwens het allerbeste toe. 👍
Albert Altena
@diezel Als je een duimpje geeft aan @aarde dan ben je echt niet positief over de toekomst.
+2
Noordoost
BBB ; Build Back Better
+4
George
Wat een gezeik , bij sommige is niks goed.
jordi 1455
Nu je het zegt dat is wel opvallend, als het stemgedrag van BBB verandert en dat de mensen achter de bedreigingen nog niet zijn gepakt. Als het bedreigingen naar mensen als kaag en Rutte worden geuit doet de politie er alles aan om de daders te pakken.
+3
Aarde
Er is geen enkele politieke partij of boerenorganisatie die iets voor ons als inwoners van NL gaat doen, dus ook niet voor de boeren. Iedereen moet voor zichzelf opkomen. Word wakker!
+1
Hans van Bergen
@Aarde Als je wakker was dan had je FDF gezien en BBB. FvD zakt ver weg en probeert nu stemmen te af te pakken van iedereen ook van BBB. Dat hele wef gezever loopt totaal uit de hand. Ik vraag me af of de communisten dit sprookje niet inelkaar gezet hebben om rechts kalt te stellen. Baudet UvA toch??
de jonge
Wat is volgens jou precies het gezever mbt wef dan?
sorry

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's platteland , boerenverstand , bussen , bakker en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
49
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
6.319