Plannen Remkes en werkwijze Rabo is hakken met de botte bijl.

Dus m.a.w. voor de werkelijke problemen zijn toch echt totaal andere oplossingen nodig;

Deel dit topic

Reacties

groeier
Niemand heeft gezegd dat het grote bedrijven zijn. Piekbelasters zijn bedrijven met hoge uitstoot nabij een natuur gebied.
HansBa
@groeier zijn er dan ook kleine bedrijven met een hoge uitstoot?
BertK
@HansBa Als je maar dicht genoeg bij N2000 zit. Er staan bedrijven tegen de bosrand of zijn er zelfs door omgeven. Gaat dan idd om depositie en niet om uitstoot. Uitstoot varieert sterk als gevolg van systeem van huisvesting, ligt op oude Hollandse stal op stro op ff vijf, conventionele ligboxenstal op dertien dus 2,5x zo veel!
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @BertK:
Er staan bedrijven tegen de bosrand of zijn er zelfs door omgeven.

zal je zien, haal je ze weg, gaat het bos dood
Jannus
@cs-agrar strooien ze kunstmest bij
kearl
@HansBa Gaat niet om de uitstoot, maar om de depositie. Als je strak tegen een n2000 gebied zit is de meeste uitstoot ook depositie. Zit je meer dan 500m er van af is het al een heel ander verhaal.
In praktijk is eigenlijk alles binnen 500m van een n2000 qua ammoniakuitstoot een belasting, als gaat de Nederlandse theorie van verder uit. NOx uitstoot rijkt veel verder.
bio boer
@kearl met flinke nox uitstoot heb je zomaar depositie in heel nederland en groot deel buuten land dat is niet met ammoniak daarom ook afkap 25 km dan hebben grote nox uitstoters op aurius berekening veel minder inpact alle natuur buiten 25 km wordt niet meer veroordeeld

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN