Raad van State haalt opnieuw emissiearme vloer onderuit

Opnieuw heeft de Raad van State een streep gehaald door de vergunning voor een emissiearme vloer die op de Regeling ammoniak en veehouderij (RAV)-lijst staat. Het gaat om het type A1.23, de emissiearme sleuvenvloer G6.

Deel dit topic

Reacties

+2
Frederika
Ja zijn ook flauwekul vloeren er is niks mis met de gewone roostervloer
Wiecher
@Frederika Er is wel iets mis met de "gewone" roostervloer. Het een sluit het ander niet uit.
Maar je moet iets in een stal. Iets dat echt goed is voor de koeien zou het streven moeten zijn.. Emissie-arm zou in deze tijden mooi zijn. Maar in eerste instantie zouden ze heel goed voor de koeien/klauwen/welzijn moeten zijn, etc, etc..
BertK
@Wiecher Compoststal is heel mooi, cijfers emissie mij niet bekend. Bij passende bedrijfsvoering prachtig, maar te weinig goede compost beschikbaar voor iedereen.
bio boer
@BertK raak je al je stikstof kwijt door broei als onze kippenmest heeft gebroeid zit er 10 kg n minder in van de 30 kg
spotmelker
@Wiecher wat is er mis met de gewone roostervloer? Verder wel eens dat vloer moet je kiezen in belang van de koe.
Herbert
@Frederika misschien qua ammoniak ook nog wel het beste. Die "dichte" vloeren zijn dat na een jaar ook niet meer en juist wel. De klepjes blijven open staan, maar over het algemeen zitten de roosters veel dichter met opgedroogde mest waardoor de ammoniakvorming veel meer boven de roosters plaats vind.
bio boer
@Herbert stal die we aangekocht hadden zat dichte vloer op afschot naar midden met gier gootje met vouwschuif en stro in de boxen uit jaren 80 dat hebben ze nu weer op nieuw uit gevonden alleen wij hebben er kelder in gegraven was niet ons systeem
koe-boer
Welke emissie arme vloeren zijn er nu nog voor nieuwbouw/renovatie?
+2
cjw73
@koe-boer net wat je zegt. Nog , de rest volgt vanzelf.
bio boer
@koe-boer de groene vlag moet nog onder uit lely ook nog zwaans heeft ook nog gleuven vloer is maar net waneer iemand rechtzaak begint over vergunings aanvraag met die type vloer
robbies
@bio boer De G6 is van Swaans
T60401
@robbies Al wat beslist voor 2024 in brabant? wilde ecovloer bestellen maar ga toch maar even achterover leunen. Provincie had in juli besloten dat er 45 miljoen kwam voor snelle beslissers. Had ik wel oren naar. maar word pas half november duidelijkheid over deze subsidie.
bio boer
@T60401 die vloer leggen is niet verboden alleen intern salderen zal tegen vallen niet systeem van van proflex? Die kan over je bestaande roosters
T60401
@bio boer bestaande roosters zijn al zo op leeftijd dat me dat niet verstandig lijkt. nieuwe roosters moeten er dan toch in. Ben ook geen voorstander voor compleet rubber vloer. beton slijt de klauwen nog wat. en damslapers op rubber is ook groter. Een ander punt is dat ik een beetje allergisch ben voor iets vast lijmen. Vroeg of laat gaat het allemaal los.
hans1980
@T60401 dacht dat anders beton bezig was met nieuwe test volgens eisen rechtbank
bio boer
@hans1980 zal vast wat bedacht worden om die vloer weer gebruikt kan worden verwacht aanvullende eisen zo je de zelfde omstadigheden krijgr als gemidelde proefstal omstadigheden

Denk dan aan apk voor de vloer
Max eiwit in het rantsoen
En een max ureum
Aantal m2 per dier
Zo de werkening vloer beter is geborgd en de omstadigheden gelijk zijn aan de proefstallen die getest zijn op ammoniak uitstoot
Vdejong
Quote Reactie van @T60401:
vast lijmen
is duur, maar Kraiburg wordt vastgezet met rubberen keggen. Daarnaast had ik de laatste jaren geen damslapers meer en werden de koeien bekapt voor droogzetten en op 100 dagen in lactatie. Ik wil niet zeggen dat het Halleluja was, maar de vooroordelen die jij hebt, kan ik ontkrachten.
robbies
@T60401 vanochtend een mailtje gekregen van mijn adviseur. Of ik van de afgelopen 5 jaar mijn ureum door wilde geven. Ben er wel mee bezig, maar liever deed ik niets. Andersom zijn de huidige roosters ook 30 jaar oud, dus daar zal ook wel t beste af zijn.
+1
spotmelker
Quote Reactie van @robbies:
zijn de huidige roosters ook 30 jaar oud, dus daar zal ook wel t beste af zijn.

Heb je platen of 2 lingroosters? Bij mij zijn de platen van 1991 nog als nieuw. Kwamen van Zeus-Beton.
robbies
@spotmelker platen uit 1992. Zal aan senior de producent eens vragen. Denk dat ze van vd velden kwamen
robot
Als je emissie arm vloeren wil plaatsen is dat momenteel zeer onverstandig . Wil dat die vloer RVS proef is zal je een passende beoordeling moeten doen. Kosten daar van zijn tussen de 2 en 3 ton per stal
+1
bio boer
@robot moet je nieuwe vloer met proefstal status 😅

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , ammoniak , type , a1 en emissiearme vloer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0