Gelderland koopt dertien boerenbedrijven op

Provincie Gelderland heeft dertien agrarische bedrijven vrijwillig opgekocht voor 32 miljoen euro. Hiermee gaat de stikstofuitstoot in Gelderland met bijna 60.000 kilo omlaag. Zo'n vijf tot tien boeren melden zich wekelijks aan voor mogelijke verkoop van het bedrijf. Dat blijkt uit de Voortgangsrapportage Gelderse Maatregelen Stikstof 2021-2025.

Deel dit topic

Reacties

George
Het begint op gang te komen .
+1
matt
Het begint op gang te komen .@George

Ja de natuur herstelt al,de stikstof plakt al niet meer aan je fietsband.
+7
Weidezicht
Wij staan nog met de conducteur te bekvechten op het station, terwijl de machinist met de trein al vertrokken is. Maar de intenties van de conducteur lijken goed te zijn
+1
Jawis
@Weidezicht mooie metafoor...
+4
bio boer
@Weidezicht het lijkt mij dat hier niemand bezeaar mee heeft dat bedrijven vrijwillig worden opgekocht
Je kan het meschien zonde van het belastings geld vinden 🤷‍♂️
Hoe meer er vrijwillig willen hoe better het is voor de blijver of imand die wil blijven
George
@bio boer
Vrijwillig moet zich niemand mee bemoeien. Dat is aan degene zelf die de beslissing neemt. Nogmaals in de varkenshouderij gebeurd dit al veel langer .
Koeien boertje
@George maar daar is het alleen de gebouwen.

De provincie heeft straks grond die uit de markt is en makkelijk bij de n2000 aan word geplakt
bio boer
@Koeien boertje dus jij ziet ze als grond concurrentie?
Weidezicht
@bio boer tuurlijk, maar wat is nog vrijwillig? Door regels en gedoe geen kans meer hebben om een toekomst te hebben of zien? Uitgerookt door natuur om je heen?
bio boer
@Weidezicht je kan het ook anders zien die natuurgebieden was voor de pas ook al grote belemering kon geen vergunning krijgen met de pas was alles weer mogelijk temooi om waar te zijn nu hebben ze meschien de kans om er weg tekomen
cornelissen
Quote Reactie van @bio boer:
je kan het ook anders zien die natuurgebieden was voor de pas ook al grote belemering kon geen vergunning krijgen

Misschien hadden sommigen toch op pad moeten gaan om wat ruimte te kopen. Hier in de buurt is toch nog al wat ruimte "verloren" gegaan. @pieta heeft er hier op het prikkebord wel eens iets over verteld.
koe-boer
""Zo'n vijf tot tien boeren melden zich wekelijks aan voor mogelijke verkoop van het bedrijf. ""🤯
+1
matt
@koe-boer aankooppraatje,snel voor je te laat bent
+2
George
@matt
Sommige kunnen het zich moeilijk voorstellen hier maar
toch denk ik dat er zich genoeg melden om de mogelijkheden te verkennen. Er zijn gewoon heel veel bedrijven zonder opvolger en dan kan zo'n verkennend gesprek nooit geen kwaad toch? Dit wil niet zeggen dat er daadwerkelijk gehandeld wordt. Er is straks gewoon voor heel veel erven geen koper meer te vinden waar actief verder wordt geboerd in tegenstelling tot de grond. Varkensboeren snappen dit al heel lang.
+1
Twentsch Land
Er melden zich zat .... dat geloof ik ook, dat ze niet toehappen geeft aan dat de regels omtrent niet voor elkaar zijn ..... beroeps verbod en fiscus in deze aan de kant en er wordt wel toegehapt.

@George
George
@Twentsch Land
Er gaan er ook vast nog wel toehappen als ze genoeg betalen. Beroepsverbod is bij geen opvolger en bepaalde leeftijd totaal geen probleem. En als je stopt komt de belasting gewoon altijd even langs , begrijp niet dat de mensen daar zo bang voor zijn. 😀
+1
jan w
Als ze die aangekochte stikstof nu eerst een gingen verdelen onde de pas melders, dan was er ook weer een probleem opgelost.
Maar ben bang dat het daar niet voor gebruikt gaat worden. woningbouw!!!
Coen
@jan w , die strakke scheiding tussen NH3en NOx blijven handhaven is cruciaal, anders levert alleen Veehouderij.
bio boer
@Coen daar heb je buntje alles wat wij met pijn en moeite krimpen moet ten goede komen van de natuur en niet économie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkoop , stikstof , gelderland en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!