Nieuw-Zeeland krijgt primeur: boeren betalen vanaf 2025 belasting over uitstoot

En het volgende.......

Quote:
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft dinsdag een plan aangekondigd om de uitstoot van broeikasgassen in het land terug te dringen. Volgens het plan worden boeren in Nieuw-Zeeland vanaf 2025 belast voor de uitstoot van hun bedrijven. Ardern spreekt van een wereldprimeur.

Deel dit topic

Reacties

+4
ted9
Honger gaat er komen.
casev2
Quote:
Het voorstel zou ervoor zorgen dat Nieuw-Zeelandse boeren vooroplopen in het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Het zou ook een concurrentievoordeel opleveren en ons exportmerk versterken", zegt Ardern. "Geen enkel ander land heeft zo'n systeem, dus onze boeren hebben straks het voordeel dat ze de eersten zijn."

Tja.... knettergek, zo zou je het ook kunnen noemen. Op FB volg ik zo'n agrarische pagina aldaar (nz farming) maar ik geloof dat de steun vanuit de landbouw daar net zo groot is als de stikstof reductie jier in nederland: namelijk 0.....
hans1980
Nieuw Zeeland is dan ook al een No-Go aeria
+3
marcsterreborn
@hans1980 in goed Nederlands: no go Aerius...
George
@marcsterreborn Nu vind ik je ook een keer een klein beetje grappig. 😄
Had je niet verwacht hé
Erco
@George en dat op coming out day
Vdejong
@hans1980
Quote:
aeria

Lied of gebied
+1
groeier
[quote="@Vdejong" p="2056469"]Lied of gebied

Dezelfde gekte als dit.

Dooper
Reacties van ''experts'' op klimaat, financiën en landbouwgebied op NU.nl gelezen. Grote fout, zo veel mogelijk vermijden 😅
+2
Bartlehiemboer
@Dooper ja, ik volg het veel. Je ziet gewoon dat mensen onder de 35 jaar helemaal met die gekte mee gaan. Tot 40 jaar heb je nog wat twijfelaars en boven de 40 heb je toch wel de mensen die nog met de boerenkinderen in de klas zijn opgegroeid en hun boerenverstand gebruiken.

Maar moet het ze na geven, naast dat de "jeugd"van onder de 35 helemaal gebrainwasht is, is die groep ook zeer vaardig geworden in mondigheid. Ze kunnen ons met hun verhaal helemaal onder de tafel lullen. De meeste boeren zijn niet zo snel, denken eerst eens goed na voordat ze een goed antwoord geven maar dan is de kracht er al uit. Dit is ook een groot deel van onze ondergang. Zie en hoor praatprogramma's.
Mensen hebben niet meer het geduld om naar het echte verhaal te luisteren.....
+1
Dooper
@Bartlehiemboer Ik denk ook juist dat dat iets is wat wij juist nodig hebben. Een jonge agrariër die mondig zeer sterk is. Er zijn wel een handje boeren die wel willen aanschuiven aan praatprogramma's, maar of een deel van deze boeren goed voor onze publiciteit is, is twijfelachtig. Ik denk dat het ons soms wegzet als de ''domme'' boeren, want een burger denkt al gauw ''oh zo zijn ze dus allemaal''. Goed te vergelijken met de gelukszoekers.
Ik ben mij wel een beetje bekend met de jongeren die niet echt geliefd zijn met veehouderij, door mijn hoge school. Vaak merk ik dat deze groep letterlijk 0 contact met landbouw hebben gehad, en uit een soort goedaardigheid het op willen nemen voor de dieren. Hier maken Wakkerdier en dergelijke partijen misbruik van de kennis die deze jongeren niet hebben worden ze extremistisch. Dit moet voorkomen worden.
Daarnaast heeft het ook een verklaring, want bij veel mensen met een hoog inkomen is voedsel niet waardevol, omdat het amper hun budget aantast. Mensen met een laag inkomen is voedsel heel erg waardevol, waardoor er ook grote waardering is voor de landbouwers. En ik denk dat vele van ons het eens zijn dat de balans van het percentage wat aan voedsel wordt uitgegeven te laag is, terwijl de rest van de uitgaven wel sterk is gegroeid.
Biestie
En de opname van co2 door boeren, die tellen ze natuurlijk mee?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's broeikasgas , belasting , nieuw-zeeland , uitstoot en nieuwzeeland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0