Helft LTO-leden weet niet of hij piekbelaster is

Remkes is wat de LTO-leden betreft net aan geslaagd met zijn adviesrapport 'Wat wel kan'. De enquêtevragen over de inhoudelijke voorstellen van Remkes bij elkaar scoorden een 5,8. Het voorstel om binnen een jaar zeshonderd piekbelasters te beëindigen krijgt een 5,1. Zo'n 49,5% van de respondenten weet niet of hij/zij binnen de groep piekbelasters valt.

Deel dit topic

Reacties

altijdbeter
Benieuwd hoe lang het duurt, voordat deze lijst uitlekt.

Ik denk niet lang
+2
Weidezicht
Dus de helft weet uberhaupt niet of ze pleite moeten, maar geven remkes wel een voldoende, en onderkennen dat het probleem daadwerkelijk is zoals het voorgespiegeld wordt en dat probleem en oplossing bij de boeren ligt? Had ik vroeger maar een lto lid als leraar......
bio boer
@Weidezicht denk jij dat al de stikstof die wij met zijn allen uitstoten niets doet ?
+1
BertK
@bio boer En dan doet het wat? Alle CO2 en alles wat daar bij hoort die uitgestoten wordt vanuit fossiele brandstoffen doet minstens zoveel kwaad! Dioxinen, PFAS, CFK's, exotische planten en dieren in onze natuur (oa watergangen met Japanse-weet-ik-het-wat en Amerikaanse Rivierkreeft), ga nog maar ff door, NH3 heeft alleen maar een versnelling van biologische processen tot gevolg maar vergiftigt de boel niet. Concurrentieverhoudingen tussen planten veranderen wat sneller als dat het anders gedaan had, maar het is gewoon een feit dat de Nederlandse natuur met een hogere stikstofdepositie heeft te maken dan een eeuw terug. Net zoals dat veel andere factoren aan verandering onderhevig zijn.
bio boer
@BertK zo denk jij en ik meschien maar een bioloog en wettenschappers die ziet dat heel anders die stellen dat het voor ons levens belang is dat we die natuur in stand houden anders treet er grote insecten sterfte op met grote gevolgen voor de mens zo het gesteld wordt
duitser
@bio boer ik weet wel zeker dat er bij jouw op de boerderij meer insecten zijn dan in een gemiddeld natura2000 gebied.
Zelfde als dat lulverhaal van die koolmeesjes. Man ze vliegen me hier om de oren

Laat je niets wijsmaken
marcsterreborn
@duitser ik moet de vliegen ook van me afslaan...
+11
duitser
@marcsterreborn vaker douchen
Weidezicht
@bio boer je zegt zelf al, dat zij dat zeggen..maar is het echt zo? Of gaan insecten dood door windmolens, ons enorme draadloze communicatie netwerk (aardbol is een grote magnetron geworden met al die telefoons en draadlize verbindingen). Ik zie in de rotterdamse haven schepen voorbij komen (op laag vermogen, want liggen altijd paar sleepboten voor, waar of pikzwarte rook uitkomt of zwavel gele rook. En je ruikt ze.bulten kolen waar je niet overheen kan kijken, en vreemde luchtjes waar je koppijn van krijgt.
+2
George
Quote Reactie van @Weidezicht:
en vreemde luchtjes waar je koppijn van krijgt.

Ik heb dat altijd als ik door Amsterdam loop.
weurding
@George heerlen en Maastricht doen ook dapper mee😅
j h p
@Weidezicht Laatst op radionieuws, per windmolen gemiddeld 20 vogels per jaar dood.
Is toch ook te debiel voor woorden dat de landbouw voor biodiversiteitsverlies verantwoordelijk gehouden wordt en stedelijk hoor je ze niet over.
bio boer
Weidezicht
@bio boer kan ik niet zeggen, maar ik denk dat er ergere zaken de lucht ingaan, dat , zeker voor insecten, bestrijdingsmiddelenneen groter gevaar zijn, wat ik wel zie dat op ons bemeste land er veel meer wormen in de grond zitten dan in ons sbb land waar helemaal niets op mag. En dat je daar je schapen goed vitamine moet voeren.
+1
Kars
@Weidezicht natuur monumenten heeft hier vorig jaar onderzoek naar gedaan. Kwamen erachter dat op hun land wat niet bemest was geen wormen zaten en waar vee liep wel.
Nou toch erg dat je onderzoek start voor iets wat elke boer weet.
+2
weurding
Wordt wel eens gezegd dat het aandeel niet leden groter is, weten die het wel,?
+1
achnaton
Er zijn dus ook respondenten die hebben ingevuld dat ze piekbelaster zijn. Hoe weten ze dat zonder lijst of kaartje?
j h p
@achnaton Is een site voor, weet niet meer welke.
+2
demelkboer
"Helft lto leden weet niet dat ze lto-lid zijn."

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's remkes en piekbelaster geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN