Remkes dacht niet aan O-woord, maar U-woord

Het stikstofdebat stond deze week vrijwel geheel in het teken van het rapport Remkes 2 'Wat wel kan'. Rond de oplevering van zo'n belangrijk rapport wordt vrijwel altijd wat extra positiviteit gecreëerd. Vooral als het bedoeld is om allerlei verschillende partijen weer dichter bij elkaar te brengen. Zo ging het deze week ook met het tweede rapport van Johan Remkes over de stikstofproblematiek. Het was een plechtig moment en Remkes zelf sprak verzoenende en begripvolle woorden over de landbouw.

Hij zei dat de agrarische sector onrecht was aangedaan, op meerdere manieren, en dat de overheid zelfs beloftes had gebroken. Anderzijds gaf hij ook aan dat desondanks ingrijpende maatregelen nodig zijn, maatregelen die pijn gaan doen. De landbouworganisaties accepteerden de vele goede woorden in dank en wilden misschien niet direct te hard zijn over de maatregelen die hen nog wel boven het hoofd hangen. Alleen de Farmers Defence Force (FDF) had daar lak aan en sprak zich direct hard uit tegen de mogelijkheid van onteigening.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , onteigening , stikstof , overheid , farmers defence force , stikstofproblematiek , remkes , fdf en stikstofdebat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0