Illustratie van: Robin G

Vaarzen gekocht, 1 blijkt uierontsteking te hebben. Hoe lossen jullie dit op?

10 vaarzen gekocht. Bij aankomst gemolken en 1 heeft dus uierontsteking

Deel dit topic

Reacties

Erco
Melden, behandelen en als ze weer helemaal goed is schadevergoeding voor gederfde melkinkomsten. Wordt ze niet goed (kleine kans) dan zal er een grotere vergoeding voor moeten komen. Maar meteen na de eerste keer melden is sowieso een pre
jan w
@Erco
In de desbetreffende laktatie komt het niet weer goed, al lijkt dat wel zo. Het kwartier in kwestie zal altijd minder gaan geven, alhoewel dit ook wel weer voor een deel wordt opgevangen door de andere kwartieren. De laktatie volgend op de gebeurtenis kan het wel weer beter gaan, afhankelijk van het soort bacterie.
JappieJo
Behandelen om te beginnen, ook weleens gehad, paar honderd korting en weer verder. Is nu 1 vd besten vd stal
Edvof
Ooit vaarzen verkocht, op dag van afleveren had 1 coli. Gelijk behandeld en aangegeven dat als het dier genezen en uit de wachttijd was alsnog naar de koper kon. 10 dagen later verscheept. Verder daarna niets meer gehoord.
achnaton
Als je een vaars koopt om te melken dan mag je daar wat van verwachten. Uierontsteking past daar niet bij. Hoe heb je ze gekocht? Vooraf informatie ingewonnen? Afspraken gemaakt over gezondheidstatus en andere verwachtingen? Was het een koopje of een "normale" prijs? Welke informatie heb je vooraf van de handelaar/ eigenaar gekregen?
In gesprek gaan kan in ieder geval altijd. Dat zou ik zo snel mogelijk doen, zeker om te aan geven dat je schade hebt. Zorg dat het via de e-mail of brief gaat. Het gesprek opnemen kan ook als je zelf het gesprek voert.
Bauernopfer
@achnaton 28 tot 30 ltr voor 2100euro.
Gfo frei, ligboxen en weide gewoon.
Overal frei van
harke
Het belangrijkste is direct melden bij degene Waar je ze van koopt.
Hoe eerder je aangeeft dat het dier niet goed is hoe makkelijker dat de veehandelaar dit afhandelt.
January
Retour afzender kunnen ze het leren , nog beter is geen vaarsen kopen en zelf op fokken
+1
Bauernopfer
@January dan weet je zeker dat je vaker een vaars met uierontsteking hebt of verhoogde cellen hebt want dan heb je ze niet voor t uitkiezen
+2
January
@Bauernopfer hoe zo, dat ervaar ik niet ,vroeger ook wel eens wat gekocht maar een ander doet ook zijn beste vaarsen niet weg , nog los van de ziekte insleep

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uierontsteking geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN