Het kaartje van van der Wal

Zou Kaag ook aan van der Wal gedacht hebben.
Column Marianne Zwagerman
De slappe lach van Sigrid Kaag: ernst en omvang van crisis dringt niet door

citaat:
Lollig
Kaag vindt het lollig allemaal. Ze kreeg de slappe lach toen Pieter Omtzigt donderdag inzicht eiste in de gascontracten waarmee Nederland vrijwel al ons gas exporteert. Omtzigt wil weten waarom we duur gas uit het buitenland importeren terwijl we alle huishoudens van eigen gas kunnen voorzien met wat we winnen in de Noordzee en Waddenzee plus nog een klein beetje in Groningen. Dat gas wordt tegen onbekende prijzen verkocht. Omtzigt wees op het door hem geprinte stroomschema. Dat vond Kaag hilarisch:

„Meneer Omtzigt, als ik mensen met kaartjes zie, dan denk ik aan die aankondiging van de invasie van Irak!”

Ik wil hier niet de Freud uithangen, maar misschien borrelde het geweten van Kaag zomaar even op? Die invasie in Irak was – weten we inmiddels zeker – gebaseerd op door de Amerikanen verspreid nepnieuws over Iraakse massavernietigingswapens. De parallellen met de situatie waarin we nu als bevolking gestort worden, zijn duidelijker dan die van Pieter Omtzigt met Saddam Hussein.

telegraaf.nl/watuzegt/1292061307/…

Deel dit topic

Reacties

+1
producent
Het is duidelijk het stikstof kaartje is gebaseerd op nepinformatie.
Jaap40
@producent banken die financieringen in bepaalde gebieden blokkeren, grote investeringen liggen stil, op basis van nep info
BertK
Er komen weer nieuwe kaartjes.
de jonge
@BertK met hetzelfde doel
Weidezicht
@BertK met 1 kleur. Alles weg.
Henk2
Het kaartje is fysiek van tafel maar zit nog wel in hun hoofd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gas , groningen , van der wal en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!