Interview Remkes: ‘Kabinet moet luisteren en zich gedragen’ - BoerderijQuote:
Remkes heeft weinig goede woorden over voor eigenlijk alle spelers in het stikstofdossier: zowel boeren als het kabinet hadden zich anders op moeten stellen. Woensdag presenteerde Remkes zijn rapport ‘Wat wel kan’. Boerderij sprak met Remkes over dit rapport waar vooraf al hoge verwachtingen over waren.

Deel dit topic

Reacties

Arnold1988
Wopke toch, wat heb je toch aangericht??
Maar vooral, wat gaat het cda doen nu het rapport er ligt doen?
Waarschijnlijk zeggen dat versnelling moet van Remkes.

Was u daar verbaasd over, toen het kabinet die wachtperiode instelde?

“Het gaat volledig voorbij aan de verantwoordelijkheid die het kabinet heeft. Het is een soort tijdelijke politieke aflaat geworden om voorlopig wat rust in de tent te krijgen, in de samenleving en de politiek. Dat hoort geen gewoonte te zijn. Het probleem is nog groter geworden door de uitspraken van meneer Hoekstra.”

CDA-leider Wopke Hoekstra verklaarde het stikstofdoel tot ‘niet heilig en er kwam een ingelast Kamerdebat, waarin de hele coalitie zei dat ze wachtten op ‘de uitkomsten van Remkes’, u zag dat en dacht: nee, nou wordt-ie mooi?

“Zo is het wel ongeveer gegaan ja. Toen dacht ik nog heel even: bekijk het maar, ik geef de pijp aan Maarten. Maar zo zit ik niet in elkaar. Maar het is wel met opgewekte tegenzin gebeurd. Staatsrechtelijk is het een hele rare gang van zaken. Dat hier nu zoveel waarde aan wordt gehecht, is te wijten aan het rare gemanoeuvreer van het kabinet en politici.”
Realisme
@Arnold1988 had 20-30 jaar geleden genoeg geweest voor een kabinet om op te rotten.
Bartlehiemboer
@Arnold1988 Ik denk dat bijna heel Nederland wel aftreden van dit kabinet wil. Ik lees op dit forum nog zoveel CDA boeren. De macht ligt in jullie handen. Als lid van het CDA zeg het lidmaatschap op... Het CDA zal zich dan wel moeten terug trekken. Zolang deze boeren gewoon mee doen hebben ze in mijn ogen net zoveel schuld aan alle ellende van momenteel....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij en remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!