Paarden track, frezen of niet.

Niet direct tractor gerelateerd maar hier zit ongetwijfeld wel de kennis.

Wij hebben paden gemaakt waarop de paarden lopen, deze zwarte grond is het afgelopen jaar behoorlijk aangestampt en verdicht. Hierdoor eigenlijk juist een heel mooie ondergrond voor de paarden.
Maar wat is nu wijsheid ivm het natte seizoen?
Niets aan doen? De paarden lopen het toch wel open zodra het nat wordt?
Of zou het juist beter begaanbaar blijven als ik de bovenste paar cm losfrees?

Probleem blijft natuurlijk dat deze grond niet lekker het water doorlaat. Omspitten, drainage of puin is op dit moment geen optie.

Thx Peter

Deel dit topic

Reacties

+4
Ik zou er voor deze winter vanaf blijven, De grond is nu mooi hard en geeft een goede onderbodem. Als je de grond freest dan wordt deze weer los en vooral in de winter als het nat is word dat een soort van pap. Er zal waarschijnlijk wat water op blijven staan maar de paarden zakken er niet ver in weg.
+1
JD 6110
Momenteel zijn wij bij een klant ook bezig met een vertrapte onkruid weide.

Doodgespoten. Licht gefreesd. Toen spitten. Vaste rijden en wat vlak schuiven en inzaaien met horse grass master ofzo
+1
JD 6110
Oh dit gaat over de loop paden.

Bij een andere klant hebben 20 / 25 cm gebroken puin onder de hooi / vreet plaatsen gemaakt met afschot naar de sloot. De modder bende is nu voor Bij
+2
boer
Is een rondje rijden met een molploeg niet een optie?
+1
Fast Eddy
Los trekken met een woelpoot en dan weer licht aanrijden. Op die manier breek je de harde laag en laat het in de natte periode wel weer water door.
+1
boer
@Fast Eddy dan maak je ook snel een bende ervan denk dit lijkt me een betere optie. aantjesgoudriaan.nl/producten-machines/werktuigen/…
+1
Fast Eddy
@boer

Zoiets bedoel ik ook dat heet hier ook een woelpoot ☺️.
Als je er niks aan doet wordt het ook een bende als er regen valt.
+2
flip1150
Als het effe kan zou ik niet aan het paadje komen waar de paarden over lopen. Wel zou ik als het mogelijk is zorgen dat het water er af kan lopen. Vaak is het probleem dat het pad lager ligt dan de grond er naast en dan blijft er water op staan, met als gevolg dat het modder wordt.
Pjotr1969
Iedereen bedankt voor het meedenken. Op termijn zitten we te denken om drainage te maken dmv gebroken puin. Woelpoot en aanrijden is Mss ook een idee….al is de buurman zijn tractor wel erg groot om bij ons achter te komen, we hebben er al wel aan gedacht.
Op dit moment laat ik het zoals het is, omzetten zou denk nog de beste oplossing zijn. Al lopen ze dat ook weer dicht na verloop van tijd.
Fast Eddy
@Pjotr1969

Drainage en gebroken puin is geen goede combi. En paarden en gebroken puin ook niet.
+1
flip1150
Als je iets van een bewerking wilt doen doe het dan dit weekend. Dan hebben de paarden weer tijd om het vast te lopen voor dat het begint met regenen.
+2
GerbertXL
Ik zou zeggen net zoals een weg behandelen. Zorgen dat het water goed weg kan en verder afblijven.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden water , nat , tractor , Frezen , drainage , paarden , grond en kennis geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0