FrieslandCampina koopt stikstofrechten voor uitbreiding Veghel

FrieslandCampina gaat voor uitbreiding van de productie in Veghel beschikbare stikstofrechten van veehouders in de regio kopen. Dat meldt het zuivelbedrijf op zijn website.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Dan moet extern salderen wel mogelijk zijn:

Quote:
Om te voldoen aan de groeiende behoefte aan essentiële medische voeding is FrieslandCampina van plan de productie van caseïnaten op zijn productielocatie Veghel uit te breiden. Additionele ammoniakuitstoot die hierbij vrij komt zal worden gecompenseerd door beschikbare emissierechten van veehouderijen in de regio te kopen. Los daarvan werkt FrieslandCampina aan verlaging van de uitstoot op zijn Nederlandse productielocaties. Zo investeert FrieslandCampina bijvoorbeeld in een nieuwe stoomvoorziening voor de productielocatie Leeuwarden die significant minder broeikasgassen en stikstof zal uitstoten. frieslandcampina.com/nl/news/…
robot
@Grasbaal dat zit toch wel anders co ze hebben de MOB aan hun broek hangen

(klik om te vergroten)

Kars
Zat te koop strax. Alleen minder melk om op te halen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kopen , frieslandcampina , veehouders , zuivelbedrijf , veghel en stikstofrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!