"Dit Land"


Beste mensen,
 
In deze mail / app vind u een link van een lied dat geplaatst is op YouTube.
 
Dit lied is een initiatief van boeren, burgers en ondernemers die zich zorgen maken over het huidige klimaat in Nederland, want wat voor land laten we na aan onze kinderen en kleinkinderen.
 
Het lied met de titel “Dit Land” is een emotionele boodschap, een boodschap met een positief tegengeluid en een oproep tot verbroedering.
 
Veel luister en kijkplezier!

Deel dit topic

Reacties

+3
John Spithoven
Kwam ik tegen, verbroedering in roerige tijden
+1
John Spithoven
@John Spithoven Als we dit nummer nu eens allemaal op facebook zetten en verder delen. Misschien krijgen we dit mooie statement dan verspreid onder de Nederlandse bevolking.

Van orgine is het een lied uit Zuid Afrika wat door boeren daar met het zelfde doel is geschreven. In Zuid Afrika is het gelukt om dit nummer bij 10 miljoen volgers te krijgen. Het nummer verbroedert en heeft een heel duidelijke boodschap, die bij de burger terecht moet komen. Dus allemaal plaatsen op facebook en delen maar.
Putjeschepperr
Ja vond het prachtig!!
Arnold1988
kanniewaarzijn
Wauw!
hans1980
+4
John Spithoven
Deze topic nog maar eens een keer naar boven gehaald: "Dit Land", aan de vooravond waarbij de veehouderij de keuze geboden wordt tussen een "woest aantrekkelijk beroepsverbod voor de voedselproducent" of een "perspectiefloos landbouw akkoord" . Hopeloze beslissingen in het licht van wat bijv Stichting Agrifacts de afgelopen jaren allemaal boven water getrokken heeft. Regelingen en convenanten, door politieke bestuurders in elkaar geflanst aan de hand van gecreëerde problemen, die elk doel missen.

Iedereen sterkte, ga uit van je eigen kracht en wat je bereikt hebt, en laat al die (landbouw) elite de klere krijgen. Ga als boeren schouder aan schouder staan en verdedig "Dit land"!!!!
+2
Rene2001
Schouder aan schouder staan klinkt mooi
De werkelijkheid is helaas anders
De verdeeldheid is groter dan ooit
Je hoeft alleen maar te kijken wie er aan de hoofdtafel zit. Daar zitten we niet schouder aan schouder. Daar wast de ene hand de andere.
Twentsch Land
Zo is het..... hoe meer het naar nauw gaat met hoe minder je een bent...op het laatst is het jij tegen hij/zij of hun.

@Rene2001
hans1980
@Rene2001 Net de kannibalen van een neergestort vliegtuig op een onbewoond eiland, eerst overleg en eten we de restjes netjes verdeeld, daarna wordt het grimmig er ontstaan irritaties, daarna ieder voor zich met als dieptepunt kannibalisme

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's burgers , klimaat , app , kinderen , youtube en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0