BBB-voorvrouw Van der Plas vindt rapport Remkes veelbelovend

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) vindt het rapport van Johan Remkes veelbelovend. Ze vindt de woorden die de 'onafhankelijke gespreksleider' over de boeren heeft gesproken bij de presentatie van het rapport positief.


Deel dit topic

Reacties

+3
Spuit11
V/d Plas gaat helemaal mee in het stikstof narratief. Ze heult gewoon mee met het kartel
+2
de jonge
@Spuit11 dit valt me inderdaad tegen, helemaal na wat klaver achter de cameras, zei.. de politiek is echt zo verrot.
Jhannes
@de jonge van wie is die vrouwenstem?
de jonge
@Jhannes kan ik er zo nog niet uithalen, jij wel een idee?
labella
@Jhannes schijnt van een ad journaliste te zijn.
Todi
@de jonge Zelf reflectie denk.
+1
Jotke
@Spuit11

Ik heb het rapport niet gelezen maar wat ik weet is dat Caroline wil dat alle sectoren volledig meegenomen worden in de berekeningen en er gemeten wordt. Nu gebeurd dat alleen bij de agrarische sector( goh, verassend dat die dan zogenaamd als grootste uitstoter uit de bus komt bij het Rijksinstituut voor Volksverlakkerij en Manipulatie!). Dat niet alles op de boer afgeschoven wordt en dat de depositienorm wordt verhoogd( het stikstofprobleem dus op de enige juiste manier opgelost wordt!).

Ik kan dat niet meeheulen noemen...

Dat ze enigzins positief is over dat rapport lijkt mij te refereren naar het feit dat Remkes nu ook zegt dat het niet het probleem alleen van de agrarische sector is.
+1
Jotke
@Spuit11

Voor je zoals tegenwoordig in is Caroline en BBB de grond intrapt eerst eens beter lezen! Van meeheulen met het kabinet is absoluut geen sprake!

BBB heeft altijd erkent dat het stikstofprobleem een zelfgecreeƫrd papieren probleem is! En dus niet bestond als de norm goed zou zijn en de natuur nog altijd in TOP staat is en zelfs in betere staat dan het geweest is!

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Todi
Een positief woord met een argwanende gedachte.
+5
Bartlehiemboer
Toch kan ik mij vinden in reactie van der Plas. Ik dacht er net zo over na beluisteren Remkes. Natuurlijk klopt het hele verhaal stikstof niet maar Remkes heeft zijn best gedaan om er zo tussen te staan. We hebben nu eenmaal met het beleid te maken. Tenzij het kabinet aftreed, er nieuwe verkiezingen komen of een Nexit. Dan kunnen we met de vuist op tafel slaan door andere partijen te laten regeren.
+5
jan-cees
@Bartlehiemboer als je het nu accepteerd hoe kun je er dan na nieuwe verkiezing met beetje fatsoen op tegen te zijn
Bartlehiemboer
@jan-cees Ja, ik zie het zo. We hebben nu eenmaal te maken met dit kabinet. Remkes is VVD dus kan moeilijk iets anders vertellen. Hij gaat net op het randje. Denk als je hem persoonlijk zou vragen dat hij niet alleen de kleurplaat van tafel veegt maar het hele kabinet. Je merkt aan hem dat hij is opgegroeid met de boerenkinderen in de klas. En ziet hoe belangrijk boeren zijn. Hij heeft het ook niet na gelaten een snaai naar D66 te doen.

In BNR radio werd er alweer een hele andere draai aangegeven. Gelukkig dat van der Plas zei, dat is de media Ik wil niet dat het er uitgeknipt wordt wat ik er van vind....

Maar er is niemand echt tevreden met Remkes zijn rapport.
Dus mijn verwachting is dat er binnen het kabinet wrijving ontstaat... Hopelijk met gevolg aftreden.
Boeren partijen ook Lto is het niet eens hier komen waarschijnlijk wel acties van.
De burger begrijpt vaak niet waar het over gaat maar denkt ik moet ook actie ondernemen.

Dan hoop ik dat de druk zo hoog gaat worden dat er toch iets gaat gebeuren in de kamer....

Wie weet trekt het CDA als eerste de stekker er uit.

Om terug te komen op uw vraag.
Ja, ik ben het niet eens met het stikstofverhaal.
Ik ben een protest boer en aanhanger van Fvd
Maar we moeten het nu doen met Remkes zijn verhaal. En ja, ik vind dat hij de hardwerkende boer heeft begrepen en mooie woorden over heeft geuit.

Waar ik het totaal niet mee eens ben is het feit dat ze in 2024 en 2027 willen gaan kijken of de maatregelen wel effect hebben gehad.....
Dit dus na tenminste 600 boerenbedrijven uitgekocht te hebben (Gezinsleed)
Van te voren moet de uitwerking bekeken worden.

Ik denk dat nu we een energie en gas tekort hebben we straks ook wel goed in kaart hebben welke bedrijven piekbelasters zijn anders dan de agrarische sector.

Het zijn interessante tijden
Vandaag zag ik een opmerking van Albert Altena, wij maken ons druk om een plantje extra hier of daar terwijl Poetin bezig is met de vraag. Ga ik een nucleair wapen inzetten of niet.

En als er weer een actie op touw wordt gezet doen we gewoon weer mee.

Met groet,
de Tank
@Bartlehiemboer Remkes staat bekend als een goed onderhandelaar, dat laat hij nu weer zien. Er is niemand 100 % tevreden en niemand 100 % ontevreden.
+1
Bartlehiemboer
@de Tank Zo is het. Ook Wiegel heeft dat over zich. Gewoon het oude boeren verstand. Dat ze dan nog steeds lid zijn van de VVD kan ik niet goed plaatsen. Doen ze dit om juist de nuchtere houding te behouden In compliment naar de boer. Of omdat ze altijd VVD zijn geweest en dat dus ook blijven tot aan hun dood. Je kunt gewoon aan alles bij Remkes zien en horen dat hij ook graag de uitspraak van Wilders wil overnemen. Kaag de heks met de bezem

Ik denk dat het niet lang duurt of alles gaat knappen. Remkes wilde minder polarisatie met zijn rapport.
Denk dat het meer is als ooit door dit rapport.

Zie ook reactie van Klaver, reacties D66, Achterban Cda, Demonstratie aankondiging FdF Reacties op mijn eigen protest sites. En dan hebben we Rutte nog niet eens gehoord die weer eens onzichtbaar is.
pffff
+1
Jotke
Quote:
@Bartlehiemboer ze in 2024 en 2027 willen gaan kijken of de maatregelen wel effect hebben gehad.....
Dit dus na tenminste 600 boerenbedrijven uitgekocht te hebben (Gezinsleed)

Zelfs een kleuter kan nu al antwoord geven. Nee, die hebben dan 0 effect gehad!

Als je schadelijke stikstof uitstoot wilt verminderen heeft het uitkopen van 600 bedrijven zonder schadelijke uitstoot geen enkel nut!šŸ˜‰

Ik heb het rapport niet gelezen, ook zijn verhaal niet beluisterd. Wat Ik wel weet is dat hij vast mooi kan praten nu maar hij toch echt zelf de ontwerper van het bestaande stikstofbeleid is. Die moet dan zen eigen kindje beoordelen en afkraken?
+3
Bekkink
@Bartlehiemboer klaver was tevreden, dus dan is het niet best voor ons!
+1
Albert Altena
@Bekkink Je kunt ook zeggen dat Klaver het niet helemaal goed begrepen heeft.
Uitkoop, verplaatsing of verlaging van uitstoot werd genoemd. Dat betekend dat bewezen innovaties wel kunnen.
Daarbij nog de werkelijke toestand bekijken ipv. de theoretische toestand van de natuur.
de jonge
@Albert Altena en welke innovaties zijn juridisch goedgekeurd dan?
+2
jan-cees
@jan-cees Dit is een juiste analyse. Alles is en blijft juridisch in de klem .
Over aantal maanden is iedereen weer met de voetjes op de grond

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

BertK
@Bartlehiemboer Ik ben positief over de inzet van Remkes, maar het stikstofprobleem is toch anders. Wat neemt het kabinet over, Klaver
"waarschuwt" voor wat er echt in staat(!).
Onteigening volgt, Kdw is nog niet van tafel, Aerius is niks anders voor.
Positief is misschien emissie wordt leidend. Landbouw is verantwoordelijk voor maar 25% emissie als je de export van NOx door industrie enz meerekent.
BertK
@BertK correctie, volgens Cbs is landbouw voor 2/3 van de N emissie verantwoordelijk (102 tov 54 milj ton). Vandaar emissie beleid ipv depositie op N2000.
bio boer
@Bartlehiemboer we hebben zelf ooits de afspraken gemaakt met europa zo lang die er zijn blijft het een probleem meschien ook nog deel van het probleem is hoe we de natuur willen beschermen
+1
KOC1981
@BertK en ik ben bang dat daar de angel zit. Als je alles op een hoop gooit. Derogatie weg = reden van fosfaatrechten weg. Als ik het goed heb mag je maar 1 x generiek korten zonder langs de kassa te passeren. Nu focus verleggen op emissie. Dan het feit dat Remkes zegt dat generieke maatregelen nodig zijn, maar verder geen toelichting. En alle aandacht van de landbouw gaat naar de dwang op piekbelasters.

In mijn hoofd telt dit op tot vervallen van fosfaatrechten, invoering van N-emissie rechten met een generieke korting.

Of ben ik nu gek en lijd ik aan referentie koorts?
Twentsch Land
Het gaat over piekbelasters en het gaat over gebiedsgericht ..... in dat laatste past een generieke korting .....ik heb geen glazen bol maar denk al geruime tijd dat er op een een of andere manier ook een generieke korting komt.

@KOC1981
+2
pieta
Quote Reactie van @KOC1981:
f ben ik nu gek en lijd ik aan referentie koorts?

Beide! 😁
Albert Altena
De twee dingen die Caroline benoemd zijn ook positief.
Maar het doet niets af aan de onduidelijke, zeer rekbare beloftes.
Wacht maar tot ze zelf praat.
+1
diezel
Explosief materiaal. 😞
tekst Klaver: ibb.co/LnjbW1M/

hans-hans
@diezel nu ook op YouTube
Kars
Waar is het toekomstperspectief? Dat is nog steeds niet genoemd. Allemaal holle woorden.
+1
de jonge
Remkes sprak over een nationaal innovatieprogramma, waarom gaan ze dat eerst niet uitwerken dan voor er uberhaupt iemand van de sector van plan is in beweging te komen.... feit blijft dat zijzelf het probleem veroorzaakt hebben..
+2
Dooper
Wat ik begreep van Remkes zijn verhaal is dat het in principe via stappen zou moeten. Ik heb het rapport zelf (nog) niet gelezen, heb wel aandachtig het beluisterd. Er werd verkondigd dat het via: 1. Innoveren, 2. Extensivering, 3. Verplaatsing, 4. Uitkoop. Dit gaat om de 500-600 piekbelasters (neem aan boeren in natuurgebied, zoals midden in de Veluwe en niet Schiphol of Tatasteel) en deze bedrijven zullen een van deze stappen moeten nemen. Dit zou ruimte moeten geven voor de 2500 PAS melders.

Dan kijken we allereerst naar deze bedrijven. Innoveren? Veel geluk om binnen een jaar een juridische technologische oplossing te vinden. Die is er niet. Maar, is dit aan te vechten met als reden dat de overheid geen tijd heeft gegund voor oplossingen via techniek?
Extensivering? Dat zal inderdaad wel een achterlijke grote inkrimp zijn van de veestapel van dit bedrijf. Dit zal weinig resultaat leveren, omdat een bedrijf met 100 melkkoeien het nooit zal accepteren om het met bijvoorbeeld met 20 te doen. Vaak om naar die 100 melkkoeien te komen heeft het levenswerk gekost wat allereerst mentaal enorme schade zal doen als dit zo ineens inkrimpt. Dit leidt dan waarschijnlijk tot bedrijfsbeƫindiging. Daarnaast, wat is de steun die de overheid hiervoor biedt? Een inkomen halen van 20 melkkoeien lijkt mij niet haalbaar, en zal het beroep van melkveehouder omschakelen naar meer natuurbeheerder die af een toe nog eens een koe verkoopt aan een restaurant bij het natuurgebied. En ik denk dat ik eerlijk gezegd hiermee een aardig ideaalbeeld schets van de elite.
Verplaatsing? Door de enorme aantallen bedrijven die hiermee waarschijnlijk geraakt worden, zal verplaatsing compleet onlogisch zijn. Ook al zijn het politiek gezien waardeloze jaren, economisch gezien nu top. Dus bedrijven die niet in aanmerking voor opkoop, denken waarschijnlijk nu niet aan stoppen. Dus er komt niets vrij. Dit leidt dus net zoals de 2 vorige punten, bedrijfsbeƫindiging.
Dan de laatste, Uitkoop. Het kleurplaatplan van 2022-2030 heeft een budget van 20 miljard, waarvoor een kwart bedoeld is voor uitkoop en nog eens een kwart voor afwaardering grond.

Maar, wat mensen buitenaf dus verkeerd zien, is dat een boerenbedrijf wel een onderneming is, maar er andere waarde aanhecht dan andere bedrijven (dit verschilt per boer). De manier van leven is wat het zo waardevol maakt voor vele, niet perse de winst (natuurlijk belangrijk).
En juist beƫindiging hiervan leidt tot mentale gevolgen. Hier zijn tal voorbeelden van op te noemen.
Ik begrijp de positieve blik van Caroline/BBB, omdat het klinkt alsof het misschien toch een minimaal aantal bedrijven gaat kosten. Zelf schat ik dit wat minder positief in, omdat de 3 maatregelen die voor beƫindiging in aanmerking zou moeten komen, nu niet veel goeds beloven.
Vdejong
Quote Reactie van @Dooper:
andere waarde aanhecht dan andere bedrijven (dit verschilt per boer).
idd verschilt dat per boer. Wij hebben er geen moeite mee gehad om het bedrijf te verkopen ook omdat we wisten dat we ergens anders verder konden gaan en er een goede financiele vergoeding tegen over stond. Het zou wel beginnen te knagen wanneer de politiek hun beleid zou terug draaien en een volgende eigenaar vrijuit zou kunnen boeren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's remkes , boerburgerbeweging , bbb , caroline van der plas en Stikstofkaart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nƩt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
4.722