Remkes: Doelen blijven overeind, aldus de Telegraaf

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
Remkes redt het kabinet.
Doelen blijven staan, kabinet gered, CDA er Wopke kan met een gerust hart zeggen naar zijn achterban ...het moest van Remkes.

Verder: Doelen overeind, bredere focus, ook industrie.
Zo snel mogelijk piekbelasters opruimen, herverdeling eigendom in bufferzones gevolg.

(klik om te vergroten)

Twentsch Land
Bij 2 en 3 genoemde gebieden ... welke gebieden zijn dat ?

@John Spithoven
+1
John Spithoven
@Twentsch Land komt uit de brief Bleker G8, vraag het hem.
+1
Twentsch Land
Oké zal ik doen, wil je dat ik je de uitkomst mede deel of weet je die al 😉

@John Spithoven
Arnold1988
@John Spithoven Remkes was duidelijk in nieuwsuur
Landbouwcollectief moet piekbelasters als wisselgeld gebruiken om pas melders te legaliseren
de jonge
@Arnold1988 volgens mij waren remkes zijn woorden mbt het op slot zitten dat er geen huizen,geen wegen en geen pasmelders vergund kunnen worden... dan weet je toch in welke volgorde de staat te werk gaat als ""het slot"" eraf gaat.
Groen1
HansBa
@Groen1 30.000 staat er.
kanniewaarzijn
@HansBa Dat werd gisteren in Op1 ook al nadrukkelijk genoemd door Tak 😆 . Het is net als de "recht"staat; dat horen we ook tot vervelens aan toe. Het heeft wel een reden natuurlijk...
Noorderling
@Groen1
Ha die Niels, nu komt het opeens dichtbij, terrwijl je al je collega's weg zette als gifmenger.
De een is niet beter dan de ander, we komen allemaal een keer aan de beurt dat de overheid je grootste bedreiging is.
nescio
@John Spithoven en gaan over op het door lto gewenste emissie spoor!
+6
Huppel
Remkes heeft dus helemaal geen doorbraak kunnen forceren zoals het nu lijkt. Het heeft gekozen voor een zuiver politieke oplossing ten aanzien van de doelstellingen. Laat de doelen staan maar kijk er op termijn of het allemaal wel haalbaar is. En kijk maar eens of de huidige reken systematiek niet beter kan. Het blijft bij "kijken". Geen doorbraak.

Ten aanzien van de praktische uitvoering: gedwongen uitkoop bij natura2000; dat gaat jaren duren. PBL gaf deze week al aan (met gezond boeren verstand) dat de huidige opkoopregelingen weinig tot niet effectief zijn.

Dus wat gaat er gebeuren; alles blijft op slot de komende jaren; en over 5 jaar wordt er alsnog aan de doelen gesleuteld. Inmiddels is er ontzettend veel tijd verloren gegaan voor iedereen.
+8
Twentsch Land
Ze hebben al resultaten .... derogatie weg en bufferzone ..... dat gaat er diep inhakken.

@Huppel
+2
demelkboer
@Twentsch Land precies, tis tot 2030 nog even de scherven opruimen in de bufferzones. Dat hoeft allemaal niet zoveel te kosten. Affiniteit met opruimen en schoon maken heeft adema wel dus dar komt wel goed. #cynismeuit

790 piekbelasters volgens rivm. Gemiddeld 2 miljoen? Laten we zeggen 3. Voor 2 miljard een eind opweg. Hiervan komt een gedeelte weer van terug via de inkomsten belasting van de uitgekochten
+1
Greetje
@Twentsch Land uitrookbeleid, Rutte houdt van problemen die zichzelf oplossen. Zie daar!
+4
HansBa
@Greetje heb juist het idee dat er hard aan gewerkt/over nagedacht is, voor opgezet plan; staghouder moest de derogatie verprutsen met daar boven op de bufferstroken. Daarna snel verdwijnen. Dit geeft al een krimp van 20% schat ik. De overige 13% gaat via natuurlijk verloop en uitkoop in en nabij de natura 2000 gebieden wat een paar miljard gaat kosten. Overige geld wordt benut om gronden aan te kopen voor natuur/natuur herstel en woningbouw. En Remkes komt vanmiddag met een gematigd bericht alleen om de boeren het gevoel te geven dat er wat gewonnen is. Doel bereikt in 2030, krimp van 33%.
+2
Twentsch Land
Hoe het is gelopen en nu gaat is zeker niet allemaal per ongeluk gegaan.

@HansBa
-Jan-
@Huppel Remkes gaat de grootste fout uit zijn carrière en zal er goed aan doen het Malieveld te vergroten
+1
Huppel
@-Jan- Remkes heeft geen overdrukventiel weten te vinden voor de stikstofcrisis. De huidige schade ligt al op 28 miljard (FD). Het verplicht opkopen van agrarische bedrijven zorgt de komende jaren niet voor ontwikkelruimte. Zie ook wat er bij Schiphol gebeurt. Alles zit vast en wat er nu bekend is verandert er niets. Of er moet vanmiddag nog wat nieuws uit komen. Rustig blijven en achteroverleunen.
+2
Weidezicht
@-Jan- en dan? 2 daagjes onrust in den haag, als je er al komt. 6 weken staken, samen met HAK, zal meer resultaat geven.
+3
Weidezicht
@Weidezicht heb paar uitzendingen van die docu over Bijlmerramp. Werd ook alles ontkend en onder de pet gehouden, terwijl de mensen dood neervielen in de periode erna. Kanker, misgeboortes enz. Boeide niets, zat tussen de oren. Laatste uitzending nog niet gezien, maar destijds o.a. verantwoordelijk Els Borst en Annemarie Jorritsma. Mensen waarvan je een soort beeld hebt van degelijk volk. Nou ze speelde het verstoppertje gewoon mee.
+2
Jannus
Quote Reactie van @Weidezicht:
die docu over Bijlmerramp

Kan het me nog goed herinneren en sta nu versteld te kijken hoever die journalisten en de veearts hun tijd erin hebben gestoken om alles boven water te krijgen en hoe verdoezelend men te werk is gegaan
+2
Koetje33
Remkes was toch aangesteld al BEMIDDELAAR!? Dus ik verwacht vandaag een samenvatting van alle gesprekken die ze over ons gevoerd hebben. En dit als vertrekpunt om met elkaar uit deze gecreëerde problemen te komen......

WAT EEN ONBETROUWBARE BENDE DAAR!
mlkvhoudr
De doelen blijven staan maar in de reguliere speeltijd valt niet het winnende doelpunt
+2
kearl
Hij doet nogal uitspraken voor een bemiddelaar. Sinds wanneer is hij beleidsmaker op dit onderwerp?
+1
Albert Altena
@kearl Hij is bemiddelaar van zijn eigen beleid.
Jannus
Quote Reactie van @Albert Altena:
Hij is bemiddelaar van zijn eigen beleid.

Daarom heeft de landbouw er ook geen vertrouwen in,vanmiddag maar eventjes de moestuin inspecteren want er wordt proletarisch gewinkeld hoor ik zo her en der nu de supers duur worden en de producenten de zaak dicht doen door de energie prijzen
+1
laatste strijder
Geen taboe's en perspectief .............................t blijft me daar een tenenkrommende lulkoek . (Helaas tuinen we d r allemaal in )

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's telegraaf en Stikstofkaart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!