PlanetProof melk

Vanaf 1-1 2023 4,5- 0,6= 3,9 cent extra voor ppmelk. Nieuw voorstel prijs reglement rfc.

Deel dit topic

Reacties

sorry
Dat wordt wel een groot gat
bio boer
@sorry hoe veel is het nu dan ? 4 cent is niet zo veel toch bio was vroeger +8
BertK
@bio boer 2,5 ct nu. Eisen nemen wel toe.
cs-agrar
Quote Reactie van @BertK:
Eisen nemen wel toe

komt extra opbrengst "uit de markt" ?
+1
KOC1981
@sorry Dit loopt samen met de vernieuwde Focus Planet toeslag voor alle bedrijven, daar worden de PP-bedrijven niet meer dubbel betaald. ook de weidetoeslag zit al in die 4,5. ze betalen wel mee met de cooperatieve inleg 0,6 cent. Hierdoor wordt het gat kleiner ipv groter. Hoeveel kleiner is afhankelijk van welke score de andere bedrijven halen. vooral lage CO2 wordt flink betaald met een max van 1,5 cent. en weidegang met 1,3cent.
Zo komt PP netto op GP + 4,5 cent - 0,6 cent inleg = GP+3,9
max zonder PP is GP + max 3,5cent - 0,6cent inleg = GP+ max 2,9
BertK
@KOC1981 Mooi klaar mee, val je uit PP ben je ook weidetoeslag kwijt(?)!
KOC1981
@BertK nee, dan val je terug op de Focus planet tabel + weide toeslag. een PP bedrijf scoort normaliter ook al hoog in die tabel (daar zat de frustratie bij de leden die niet in het ophaalgebied zitten) en krijg je dus nog steeds een behoorlijke toeslag.
ted9
@KOC1981 Ingewikkelde bedoeling dat melk leveren aan Friesland.
KOC1981
@ted9 hoeft niet, als je je er niet druk in maakt, vul je je kringloopwijzer in en wacht je rustig af wat je beurt. moeilijker is het niet. Wil je er extra aan verdienen, is het interessant om te focussen op weidegang en lage CO2, dat gaat het hardste.
familie pelle
Zit weidetoeslag bij in dus extra toeslag is minder
Latte
@familie pelle het is of pp premie (4,5 - 0,6) of focus premie (Max 3,5 cnt -0.6) , verschil wordt kleiner
diekman
@Latte succes met het halen van de focusplanet eisen.

(klik om te vergroten)

Latte
@diekman die 3,5 cent wortum nie! Maar wel meer dan wat het was..
Herbert
Het is toch wel zorgelijk dat we zulke gigantische bedragen aan de kringloopwijzer gaan hangen..
+2
Jaap40
@Herbert dat wordt volstrekte willekeur met die KLW.
Maar let even op, zelfs bio moet gas terug, afzetcijfers niet goed.
In de consument markt is dus verminderde vraag naar toegevoegde waarde. Denk aan uw kostprijs, de markt voor idealisme is voorlopig voorbij lijkt het, dit is nog maar een begin.
+1
Bekkink
Alle melk is wit
Van-Epscheuten
@Bekkink behalve chocomelk
Marco69
@Bekkink En dat is racistisch.
Bekkink
jan w
Kijk alleen maar eens naar het CO2 verhaal. de grote voerjongens kopen het CO2 verhaal af met certificaten en dat probleem is opgelost........... Of het probleem wordt ergens anders neergelegd.
Leo,s vriend
@jan w niet overdrijven Jan, ook de kleine jochies werken met dezelfde tabel voor krachtvoer(achtigen) vandaag net bijeenkomst gehad met verkoper van een kleintje, die bevestigde dat( was zelfs geen cooperatie)
boer03
@Leo,s vriend dat klopt. Zullen het nu allemaal wel hebben. Maar toen het in ging…
Vandaag soja bestellen van 4009 gram co2 en 5 dagen later was de co2 waarde 900 gram.

Planet proof werkt met 3 jarig gemiddelde. Leg het maar uit
jg
@jan wRfc bouwt op drijfzand dus …?
jg
Blijft raar dat melkveehouders alleen dan maatschappij gewenst willen produceren als het herverdeling van melkgeld plaats vindt . Zwak punt .
+1
Marco69
Allemaal luchtfietserij,ze willen nog minder leden bij RFC. Consumenten beslissen met hun portomonee. Waarom is gat bio vs gangbaar foetsie? Omdat als alles duurder wordt mensen voor het schap voor het goedkoopste gaan. Supers schermen altijd met prijs nooit met duurzaamheid of Co2 footprint. Reken maar dat deze toeslagen gewoon sigaren zijn uit EIGEN doos.
KOC1981
@Marco69 tot de 0,6 cent heb je gewoon gelijk dat het een sigaar uit eigen doos is. Al wat je hierboven beurt, komt bovenop de GP, en is dus een sigaar die niet uit je eigen doos komt.
Marco69
@KOC1981 Het is nooit te achterhalen waar dat geld weg komt. Maw nooit gezien wat afnemers extra betalen voor duurzame toestanden. Dan wordt het uit de winst van de onderneming betaald. In dat geval is het ook herverdeling.
kearl
@KOC1981 Dan komt het van de toeslagpremie.....
Marco69
En nog eens wat anders als straks de derogatie eraf is. Wat is dan de noodzaak om grond kuil ect te bemonsteren. Kortom input KLW valt weg, niks meer te planetproofen onderbouwen.
Maar daar zal vast een lobby komen vanuit ZuivelNL(RFC) Henrie Voogd Joindata ect dat om een of andere drogreden te verplichten.
+2
Noorderling
@Marco69
Noodzaak voor Bex wordt alleen maar groter.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , rfc en planetproof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!