Hoge verwachtingen kabinet van uitkopen boeren zijn volgens PBL 'onrealistisch'

Quote:
De hoge verwachtingen die het kabinet heeft van de plannen voor het uitkopen van boerenbedrijven, zijn "onrealistisch". Dat concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een maandag verschenen advies.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Vooraankondiging onteigenen toepasbaar maken.
rene-de-jong
foodlog.nl/artikel/…

Zo veel en zo vaak heeft Nico alles al een keer besproken.....
T60401
Als ze mijn die 25 miljard geven is er in 2030 een stuk minder vee. Het kan zo simpel zijn. en 1 man in loondienst bij rvo kan het regelen.
+4
cjw73
@T60401 ja maar wij denken te simpel, vsn die 25 miljard moet minstens 90% op gaan aan onderzoeken en ambtenaren. Das niet voor de boeren.
Coen
@cjw73 , slechts een kwart van die 25 mrd euro gaat naar opkoop van boeren; de rest naar aankoop door TBO's, adviseurs (o.a. LTO) etc.
cjw73
@Coen ja daar zit het dus. Ze hebben de grond nodig om natuur uit te breiden.
HansBa
@cjw73 ga er maar van uit dat het grootste deel daarvan gebruikt wordt voor opkoop landbouwgronden wat omgezet wordt in nieuwe nep natuur.
+1
spotmelker
Quote Reactie van @T60401:
die 25 miljard geven

Ga er maar vanuit dat die er (nog) niet is. Dus eerst een partij uitroken en als er dan weer wat binnengekomen is hooguit enkele fooitjes uitdelen omdat het financieringstekort wel eens uit de klauwen kan gaan lopen.
klant
@spotmelker dit hebben ze zelf ook wel in de gaten, daarom derogatie er maar afgedonderd is veel goedkoper.
weurding
☝️🙄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's advies , pbl , Kosten en uitkopen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!