Stikstofproblematiek blokkeert megaplan XL 2 van Almelo

ALMELO – Een tweede XL Businesspark bij Almelo is niet mogelijk. Zo’n bedrijventerrein zorgt voor te veel stikstofneerslag op natuurgebieden. ‘Het bestemmingsplan is op dit moment niet uitvoerbaar.’ Dat is het harde oordeel in een rapport over het 200 miljoen euro kostende project.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
200 miljoenen kostende rapport !

Dat had ook wel voor 100 euro gekund
+2
de Tank
@Twentsch Land project...
Twentsch Land
Idd ... veel verschil maakt het niet.

@de Tank
Melkboer16
Als ze de portemonnee maar trekken kunnen ze stikstof wel bij de omringende boeren kopen.
+1
Coen
@Melkboer16 , dan maar 50 km oostwaarts in Nordhorn aanleggen.
+1
Dirk van Zetten
@Coen inderdaad, veel beter. Gewoon net over de grens gaan zitten met je bedrijf scheelt hoop gezeur
cornelissen
Dat de nb wetgeving deze problemen gaat opleveren is bij de invoering van de nb wetgeving (ca 20 jaar terug ongeveer? ) al voor gewaarschuwd. Dat heb je ,als je waarschuwingen niet serieus neemt.
Het staat mij voor ,dat toen een ex bestuursvoorzitter van Natuurmonumenten er onder andere al voor gewaarschuwd heeft. Ik zelf heb de tijd niet om (kranten) archieven door te spitten, maar het is natuurlijk een goed tegenargument om te noemen en de discussie naar je eigen hand te zetten.
overstekend wild
Zou het eerlijke verhaal niet moeten zijn; er is geen bank meer te vinden die het wil financieren en we hebben ondertussen wel genoeg bedrijventerreintjes

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuurgebieden , xl en stikstofproblematiek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!