Roosters

beste prikkers, heeft er iemand van jullie ervaring met de veldv roosters die af fabriek worden ingefreesd. volgens fabrikant zou dit in combinatie met mestrobot extra voordeel geven doordat deze gladder afschuiven. dit doordat er vocht in de sleufjes blijft staan. ben benieuwd

P.S. zijn er inmiddels al meer die ervaring hebben met de GEA/Betebe/de boer mestrobot. Is het zo dat deze op plekken door een (houten)geleiderail moeten worden bijgestuurd? zijn kosten vergelijkbaar met die van joz?

Deel dit topic

Reacties

pieta
Beste Beasty Boy, klopt. Betebe heeft houten geleiderails nodig om de routing te maken. Hij is goedkoper dan een JOZ. Ongeveer 1.000 euro. Op een JOZ heb je optioneel een abonnement voor ondersteuning via satelliet. Kost ongeveer 100 euro per jaar. Geprofileerde roosters van Veld V schuift ie in ieder geval netjes schoon.
pieta
Beste Beasty Boy, wij hebben nog niks gekocht. Zijn er druk doende mee. Zodoende weet ik iets van prijsverschillen. Pas heb ik een stal gezien met veld v roosters met betebe schuif en dat zag er prima uit.
Wimsumar
Beste Double-Shooter: Dat bij u de roosters ''droog''zijn is dat niet voornamelijk debet aan de (goede) roosterschuif?
M.a.w., wat heeft het merk rooster hier voor invloed op?
Wimsumar
Beste Beasty Boy: ?
Wimsumar
Beste Beasty Boy: Ik schuif de roosterseen keer of vijf per dag schoon in ''handwerk'', dus hoe gladder hoe lichter het voor mij gaat. Het ''verkoopargument'' van Veld V-rooster met ingefreesde sleufjes spreekt mij niet aan en vind het bovendien heel ver gezocht dat daardoor de rooster schoner/droger zou zijn na het schuiven. Bovendien, wat maakt het verschil dán nog uit tussen ''bijna droog'' en ''bijnabijna droog''
Wimsumar
Beste Beasty Boy : Ik proest het uit van het lachen bij het lezen van de zin: "wat betreft de roosters heb ik ergens gelezen dat door de sleufjes er een ongezonde belasting op de klauwen zou kunnen ontstaan'', daar trapt een ''Beasty Boy''toch niet in?
Wimsumar
Beste Beasty Boy: Koud ? Nee hoor, ik zit lekker bij 21,3 graden op twee stoelen aan de keukentafel te wachten dat het voorjaar wordt.
Bij uw gemiddelde produktie van 10.000 kg (in 15 maand ) zullen ongetwijfeld andere problemen optreden dan bij een lager niveau, maar niet door een ''krasje''in de beton waar ze (de koeien) op lopen.
Albert
En nog kleine lettertjes over voetprint ed?
jan w
Heb geen ervaring, maar mij is verteld om roosters te nemen met een zo groot mogelijke spleet breedte. minumaal 4 cm. en dan 15 cm balk.
Quattro-shooter
Ik zou voor de roosters van Swaans beton kiezen!!

Als de schuif erover is, is het ook echt droog!! Heb een hekel aan nattigheid op en ''tussen'' de roosters
Quattro-shooter
Topic opener heeft het over de veld V roosters met die ingefreesde sleufjes, ben er helemaal niet weg van...nattigheid op de roosters
Quattro-shooter
nee okee... maar als schuif erover is geweest, wil ik nergens maar wat nattigheid zien!!

blijft wel in die sleufjes staan!
Quattro-shooter
In de zomerdag, gaan ook die sleufjes dicht!!!
adrie
Wij hebben een paar jaar terug gebouwd met een dichte vloer en om de 15 cm een diepere sleuf, in combinatie met rubber onder de mestschuif werd dit te droog in de zomerdag, wat "gladheid" veroorzaakte, nadat we de vloer hadden laten sleuven frezen, was het probleem van gladheid opgelost, omdat o.a. de vloer nu iets "natter" bleef .
Ik zou me er niet te druk over maken dat de vloer iets vochtig blijft, maar dat moet ieder voor zich weten.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/02/2010 06:09 door adrie.
anonymous_387
Wel ervaring met een lely robot met geborstelde roosters,met een spleet breedte van 3,5 cm, Bij koop 4 cm beloofd maar bij levering hebben ze 3,5 gebracht, als ik toen de mogelijkheid had gehad om binnen enkele weken aan 4 cm roosterste komen waren deze rooster er niet opgekomen, nu ben ik blij dat we 3,5 cm roosters hebben (koeien lopen beter)de lely mestrobot maakt de roosters prima schoon
veluwemelker
hallo beasy boy

koeien lopen nu ruim drie jaar in een stal met veld v rooster 35 mm spleet en 105 mm balk bevallen uitstekend,
koeien lopen er goed op en goede mestdoorlaat. de helft van de roosters zijn geprofileerd (toen nog met 5 groeven per balk) ik heb er weinig verschil in, beide typen zijn nog goed stroef.
veluwemelker
beasty boy Schreef:
-------------------------------------------------------
> beste veluwemelker: loopt er bij u toevallig ook
> nog een robot over? en zo ja nog verschil op de
> zomerdag

we hebben geen robot schuiven 2 maal daags met een zitmaaier. met de zomerdag s'morgens na melken schuiven en koeien (bij goed weer) naar buiten. dus s'middags zijn zowel met als zonder groef weer droog, maar rooster blijven ook bij binnenkomst van koeien voldoende stroef
beasty boy
wim !! you're alive !!
beasty boy
ik was al bang dat rettek.. eh ..dinges jou had doen onderduiken met je laptop. zag trouwens dat filmpje enne heb je ondertussen die wieltjes al eens doorgesmeerd ?? bij elke piep hing m'n kat in de gordijnen. nu weer terug naar de topic please, wil graag ervaringen. wat doudle-shooter betreft: heb je zelf deze ervaring of denk je er zo over. mij lijken die smalle sleufjes niet echt dezelfde gevolgen te hebben als een dichte vloer..
beasty boy
voor de goede orde: het anti-slip voordeel is de belangrijkste reden volgens folder. bijkomend voordeel was de problematiek rondom stallen die op groei gebouwd zijn en derhalve op de zomerdag te kampen hebben met versmering bij gebruik mestrobot. de sleufjes zouden dat probleem ook verminderen.ga deze zomer bouwen en wil goede keuzes maken w.b.t. materiaal.
beasty boy
beste pieta, begrijp ik het nu goed dat jullie een joz hebben of een betebe.? en wat betreft de roosters heb ik ergens gelezen dat door de sleufjes er een ongezonde belasting op de klauwen zou kunnen ontstaan, hoe zijn jullie ervaringen hiermee?
beasty boy
@ wim, zit je me nou uit te lachen? ik probeer gewoon terdege onderzoek te doen, met in mijn achterhoofd de wetenschap dat koeien van +- 10000kg per jaar tegen heeeeeele andere problemen kunnen lopen dan toen ze nog 7500 kg gaven.trouwens, ook zo koud bij jullie in het hoge noorden?

@pieta: wel jammer als je eindelijk van die hoekrollen e.d. denkt af te zijn, je een houten hindernis moet monteren op de roosters.. heb nl. naast de melkstal een doodlopend stukje waar dat ding van mij niet hoeft te komen
beasty boy
beste veluwemelker: loopt er bij u toevallig ook nog een robot over? en zo ja nog verschil op de zomerdag
anonymous_901
Wij hebben vorig jaar veeroosters bij Dam Beton in Akkrum gekocht met maar liefst 5 ton aslast, dit voldoet ons prima. Dit zijn dan ook roosters zonder groeven. En blijven ook mooi droog.
anonymous_1071
Ik heb ze ook in de stal liggen en vind dat er teveel opening in de roosters zit waardoor de klauwen van de koeien vaak tekort ondersteuning hebben.Met een Joz robot gaat het prima die loopt er al ruim drie jaar over en dat gaat best. Maar ik zou voor normale roosters kiezen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's roosters , mestrobot en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN