Gerlant: Dat kaartje uit Den Haag heeft nog veel meer kapot gemaakt

Het knalde door de gangen van het Provinciehuis: “Ik hange mi-j op”. Het was een loonwerker. Ook bij mij gingen de rillingen door het lijf bij die woorden. Mijn reactie was een vlucht naar voren, de zaal in waar de politici zaten. Een bont gezelschap, een afspiegeling van onze Overijsselse samenleving, democratisch in het zadel gezet op de fundamenten van het huis van Thorbecke. Ik wilde weten: wat gebeurt daar? Hoe gaan die daar samen mee om? En natuurlijk knalde het eerst door m’n kop: “Wat als hij verdomme hier wel van de trap afspringt de diepte in?”

De les van mijn leven is dat de schreeuwers zich wel redden, maar dat de stille toekijkers om hen heen het het moeilijkst hebben, maar samen heel sterk zijn. De loonwerker zou dat dus niet gaan doen.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kapot , bont , loonwerker , den haag en trap geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0